iPhone 6s ve 6s Plus 16GB Cihazlarda Bellek Sıkıntısı Yaşamamak İçin Basit Çözümler

Eğer 16GB bir iPhone 6s ya da iPhone 6s Plus alacaksanız, bellek kapasitesinde ekonomi yapmak için bu ipuçlarını okumalısınız.

iPhone 6s ve 6s Plus 16GB Cihazlarda Bellek Sıkıntısı Yaşamamak İçin Basit Çözümler

iPhone 6s ve 6s Plus’ın 16GB bellek ile geliyor olması çeşitli tartışmalara yol açıyor. Bunlardan birincisi fiyat – performans açısından değerlendirilirken, diğer taraftan 4K video oynatabilen bir cihazın bu belleği hızla sömüreceği de konuşuluyor.

Aslında kullanıcılar artık 16GB belleğin hiçbir şekilde yeterli olmayacağı hakkındaki endişelerinde yanılmıyorlar. Çünkü 16GB olarak lanse edilen bu belleğin tamamı kullanıcıya açık değil. iOS işletim sistemi, Books, Music, Photo Booth ve benzeri 20 uygulama bu belleğin üzerinde duruyor. Müzik, video dosyalarının yanı sıra bu uygulamaların bellekte kapladığı yer doğal olarak bu ürünü almaya parası yetenleri endişelendiriyor. Çünkü HD bir film bile bellekte 5GB yer kaplayabiliyor. Ancak durun, her şey o kadar karanlık bir tablo oluşturmuyor.

iCloud seçeneği

iPhone belleğini rahatlatmak için iCloud servisi seçeneği her zaman bir can simidi olarak kullanılabiliyor. Bu durum elbette iPhone 6s 16GB cihazlar içinde geçerli. Gerekli uygulamaları telefonda tutmak ve medya dosyalarını iCloud’a yüklemek birinci en kolay çözümlerden biri olarak kullanılabilir.

Max Extreme Flaş bellek desteği

iPhone 6s ve 6s Plus 16GB cihazlarda flaş bellek kullanmak da mümkün. Bu seçenek iCloud için ekstra ücretler ödemekten belki de daha ekonomik bir durum olarak değerlendirilebilir. USB Lightning adaptörleri kullanarak iPhone 6s 16GB belleklerini artırabilir, uygulamalar dışındaki tüm dosyalarınızı bu yöntemle kullanabilirsiniz.

i-FlashDrive Max Extreme ek bellekler 32 ve 64GB destek verebiliyorlar. Bu bellekler 85 MB/s hızında veri taşıyabiliyorlar. Fiyatları 170 dolardan başlıyor. Ancak bu parayı vereceğinize cebinizdeki paranın üzerine koyarak gidip bir iPhone 6s 64GB cihaz almanız daha mantıklı olabilir. 

Live Photos özelliğini kapatın

Öte yandan Live Photos' da bellek üzerine yeni işlenmiş fotoğraflar kaydedeceğinden yer kaplayabiliyor. Bu özelliği Ayarlar > Photo&Kamera sekmelerini takip ederek kapatmanız belleği biraz daha rahatlatmanızı sağlayabiliyor. 

HDR seçeneğinden vazgeçin

Ayarlar > Photo&Kamera > Normal Fotoğraf seçeneğini kapatırsanız büyük boyutlu fotoğrafları belleğinize kaydetmez daha makul boyutlarda albümler oluşturabilirsiniz.

4K mı? Asla

iPhone 6s’in 4K görüntü desteği 16GB bellekler için sorun teşkil ediyor. Bu kalitede medyayı telefonda tutmak çok ekonomik bir çözüm değil. Bundan dolayı iPhone 6s ile 4K medya kaydedip izlenebilmesi 16GB belleklerde büyük sıkıntılar yaratabilir gibi görünüyor. Yeni iPhone 6s’lerle 4K video ve resim çekebiliyor olmak illa ki bu özelliği kullanmak zorunda olacağınız anlamına gelmez. Özellikle 16GB belleğiniz varsa. 

Son çare

Tüm bunlar 16GB belleğe sahip olan iPhone 6s ve 6s Plus için önemli çözümler. Kendinizi sıkmak istemiyorsanız en basit çözüm belki de bir 64GB ipahone 6s’e yönelmek olacak.

iOS 9'un Beğenmediğiniz Özelliklerini Kapatın

iPhone 6s ya da 6s Plus Almaya Kararlıysanız 1GB Bellek Başına Ödeyeceğiniz Paraya Dikkat Edin

Phone 6s ve 6s Plus'un 5 Olumsuz Özelliği

YORUMLAR