iOS İçin Sigara Bırakma Uygulamaları

Sigara bırakma konusunda yardıma ihtiyacı olan kullanıcılarımız için derlediğimiz bu yazıda en iyi sigara bırakma uygulamalarını bulabilirsiniz.

iOS İçin Sigara Bırakma Uygulamaları

Bildiğiniz gibi sigara içmek birçok hastalığın sebebi olarak gösteriliyor. İçenler tarafından çeşitli bahanelerle geçiştiriliyor olsa da sigara hem içenlere hem de içenlerin çevresinde bulunanlara göz ardı edilemeyecek derecede zarar veriyor.

"Soluduğumuz hava çok mu temiz?", "Yediğimiz şeyler çok mu sağlıklı sanki?", "Bizim bir tanıdık var 50 yıldır içiyor ama hala sağlıklı" gibi doğruluğu tartışmaya açık olan düşünceleri ve bahaneleri bir kenara atıp sigarayı bırakmak için hemen şimdi harekete geçmelisiniz.

"Zararın neresinden dönülürse kardır" sözünü haklı buluyor ve bu konuda bir şeyler yapmak istiyorsanız yazımızı okumanızda fayda var. iOS cihazlar için geliştirilmiş sigara bırakma uygulamalarına yer verdiğimiz bu yazı sayesinde hayatınıza yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

LIVESTRONG MyQuit Coach

Kullanıcılara kişisel planlar hazırlama şansı tanıyan bu uygulama sayesinde sigara bırakmak eziyet olmayacak. Çoğu program sigarayı aniden bıraktırarak içenlere zor tecrübeler yaşatıyor. LIVESTRONG MyQuit Coach ise daha kullanıcı dostu programlar sunuyor.

Uygulamada sigarayı bıraktığınız son günü, ne kadar zaman geçtiğini ve o günden beri ne kadar tasarruf ettiğinizi takip edebilirsiniz. Kullanıcıları arasında sosyal bir platform oluşturması da LIVESTRONG MyQuit Coach'un bir diğer ilgi çeken noktası. Eğer isterseniz Facebook ve Twitter profilinizi de uygulamadan elde ettiğiniz tecrübeleri paylaşmak için kullanabilirsiniz.

Quit It Lite

Sade ve şık görünen bir arayüze sahip olan Quit It Lite ücretsiz olarak sunuluyor. Ücretsiz olan bu versiyonun sunduğu özelliklerden memnun kalırsanız ve daha fazlasını isterseniz ücretli versiyona geçebilirsiniz.

Bu uygulama listenin diğer uygulamalarına göre biraz daha basit ve sade. Açıkçası bu özelliği ile gereksiz özellikler sunup kafa karıştıran uygulamalardan kurtulmak isteyenlere hitap ediyor. Quit It Lite ile sigarayı bıraktığınız günü, ne kadar zamandır içmediğinizi, eğer sigaraya devam ediyor olsaydınız kaç sigara içmiş olacağınızı ve tasarruf ettiğiniz parayı da görebiliyorsunuz.

Smoke Free

Smoke Free isimli bu uygulama listedeki benzerlerinden biraz daha farklı bir çizgide ilerliyor. Öncelikle Smoke Free deneysel bir çalışmanın ürünü ve kullanıcılar dilerlerse bu çalışmanın bir parçası olabiliyor. Elbette bu tamamen kişisel bir tercih yani istemezseniz uygulamayı araştırmaya katılmadan da kullanabilirsiniz.

Tıpkı diğerleri gibi Smoke Free'de de sigara içmediğiniz günleri, içmediğiniz sigara sayısını ve tasarruf ettiğiniz parayı arayüzden takip edebiliyorsunuz.

Quitter

Bir başka sigara bırakma uygulaması olan Quitter kullanıcıların beklentilerini karşılamak ve onlara gidişatları konusunda bilgi vermek üzere tasarlanmış faydalı bir uygulama. Şık görünen bir arayüzde sunulan bilgiler kolayca kontrol edilebiliyor.

Sigarayı bıraktığınız andan itibaren işleyen Quitter sigarayı bırakalı ne kadar süre geçti, ne kadar para tasarruf edildi gibi bilgileri de sunuyor.

YORUMLAR