iOS için En İyi Gitar Akort Etme Uygulamaları

Gitar çalan ve akort yapmayı bilmeyen iOS kullanıcıları için hazırladığımız en iyi akort etme uygulamalarına göz atmanızda fayda var.

iOS için En İyi Gitar Akort Etme Uygulamaları

Gitar çalanların en büyük ihtiyaçlarından biri de akort işlemidir. Profesyonel müzisyenlerde, müzik kulağı dediğimiz olgu daha iyi olduğundan herhangi bir alete gerek kalmadan anında yapabiliyorlar. Henüz bu seviyeye gelmemiş olanlar ve acemiler için hazırladığımız iOS cihazlarda kullanılan akort uygulamalarına göz atmanızda fayda var.

GuitarTuna

Tasarım olarak oldukça hoş ve göze çarpan grafiklere sahip olan GuitarTuna ile gitar, mandolin, banjo, ukulele gibi enstrümanları akort edebilmenizi sağlıyor. Ücretsiz sunulan uygulamalar arasında favorilerimden biri diyebilirim.

PitchLab Guitar Tuner

Hem acemilere hem de profesyonellere hitap eden PitchLab Guitar Tuner; gitar, keman, mandolin, ukulele, banjo, buzuki gibi enstrümanları kolayca akort edebilmenizi sağlıyor. Bir başka favori uygulamam olan bu uygulamanın tasarımı da oldukça hoş diyebilirim. Çeşitli akort ekranları bulunan uygulamada ister gitar tellerinin bulunduğu ekranı kullanabilir, isterseniz de frekans aralığını görebileceğiniz ekranı kullanabilirsiniz.

UltraTuner

Hassas akort araçlarından biri olan UltraTuner uygulamasında 2 farklı akort modu yer almakta. Stüdyo modu, ses dalgası görünümüyle hassas bir şekilde akort işlemini gerçekleştirmenizi sağlıyor. Sahne modu da, karanlık ortamlarda akort işlemini büyük ışıklı göstergeye bakarak yapabilirsiniz. Doğru notayı bulunca ışık yeşil oluyor ve akort işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

Cleartune - Chromatic Tuner

Piyasadaki akort cihazlarının görünümünden esinlenerek tasarlanan Cleartune uygulaması da, gitarınızı akort ederken bu işlemi hassas bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlıyor. Doğru sesi yakaladığınızda ekrandaki ibre yeşil yanıyor ve siz de bir sonraki tele geçebiliyorsunuz.

Guitar Tuner

Uygulama ekranında karşılaşacağınız gitar klavyesindeki tellere dokunarak, hangi telden hangi tonların çıkacağını duyabilir ve ardından gitarınızdan da bu sesi yakalayarak akort işlemini tamamlayabilirsiniz. Acemilerin tam performans alamayacağı, ancak tellerin seslerine kulak aşinalığı oldukça istenilen performansa ulaşacağını düşündüğüm ücretsiz uygulamalardan.

Siz de bunların dışında kullandığınız akort uygulamaları varsa, yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

iOS için En İyi E-Posta Uygulamaları

iOS için En İyi Ses Kaydetme Uygulamaları

YORUMLAR