iOS 8 Güncellemesini Hemen Yapmalı Mı?

Uzun zamandır beklediğiniz iOS 8 güncellemesini yapmadıysanız köprüden önceki son çıkış. Telefonunuz ve siz güncellemeye hazır mısınız?

iOS 8 Güncellemesini Hemen Yapmalı Mı?

Uzun zamandır beklediğiniz iOS 8 güncellemesini yapmadıysanız köprüden önceki son çıkış. Telefonunuz ve siz güncellemeye hazır mısınız?

Aylardır yolunu gözlediğiniz, lansmandan bu yana sizi heyecanla bekleten gün geldi çattı. Milyonlarca kullanıcı telefonuna iOS 8 güncellemesini bugün alacak. Fakat heves kırmak gibi olmasın ama güncelleme sonrası telefonunuz süper güçlerini kaybedebilir, hatta sizi kendinden nefret ettirebilir.

Arka planda neler olup bittiğini bilmeyen bir son kullanıcı için çıkabilecek herhangi bir teknik sorun her ne kadar bir sonraki güncellemede düzeltilecek olsa da sinir bozucu olabilir. Ancak üstünüze düşen birkaç önlemi alır, güncellemeden sonra neler olabileceği hakkında hazırlıklı olursanız telefonunuzla bağlarınız zedelenmeden bu işlemi atlatabilirsiniz.

Örneğin, güncelleme denince her zaman temkinli olmanız gerekenlerin başında verilerinizi yedeklemiş olmak geliyor. Güncelleme bu, belli olmaz. Her türlü teknik sorun aşılabilir ancak silinip geri gelmeyen dosyalarınız olursa faturası ağır olabilir. Ayrıca güncelleme için gereken boş alana sahip olmadığınızda silinecek dosyaları yedeklemekle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Güncelleme sonrasında genelde beklentisini yüksek tutan son kullanıcılardan bir kısmı aradığı parıltıyı, radikal değişikliği bulamayıp markaya olan saygısını yitirebilir. Hele eski bir iPhone cihaza sahipseniz, telefonunuzun donanımı güncellemeye uyum sağlamayabilir, ekran çözünürlükleri farkından dolayı kullanıcı deneyiminizi olumsuz etkileyecek görünümler ortaya çıkabilir. “Güncellemeyi piyasadaki telefonlarında denemişlerdir herhalde!” diye düşünüyorsanız haklısınız, ancak geçmişte böyle kötü sürprizlerin olduğunu hatırlatmak isteriz. Böyle bir deneyim yaşamamak adına siz beklentinizi düşük tutun deriz; böylece gördüğünüz her güzel yenilik daha çekici gelecektir.

Düzgün gitmeyen şeyler olduğunu fark ettiğiniz an eliniz kolunuz bağlı oturmak zorunda değilsiniz elbette; cihazınızı iOS 7'ye geriletme şansınız hala olacak. Ancak bunun sandığınızdan daha zor olacağını söylesek yanlış olmaz.

Telefonunuz sorunsuz bir biçimde güncellense de, sık kullandığınız uygulamalar henüz bu sürüme hazır olmayabilir, dolayısıyla bu uygulamaların çalışmaması, güncellemelerinin gecikmesi gibi olasılıklara da hazırlıklı olun deriz.

Güncellemelerin sorunsuz gerçekleşmesi için işlem esnasında şarjınızın bitmemesine ve internet bağlantınızın kesilmemesine dikkat edin. Yarıda kalan güncellemeler sorunsuz gerçekleşecek bir güncellemeyi mahvedebilir.

Tüm bunları göze alıyorsanız ve tüm hazırlıklarınız tamamsa, iOS 8 güncellemesi ardından düşüncelerinizi ve deneymlerinizi bizimle ve okuyucularla mutlaka paylaşın.

iOS 8 Nasıl Yüklenir?

iPhone 6 ve iPhone 5S Karşılaştırması

iCloud Yeni Güvenlik Sistemini Devreye Soktu

iOS 8'de Find My iPhone Özelliği Yenilendi

YORUMLAR