iOS 10 Nasıl Yüklenir?

iPhone ve iPad cihazlara iOS 10 nasıl yüklenir? Adım adım kurulum rehberimizde.

iOS 10 Nasıl Yüklenir?

Yaz ayında herkese açık ve geliştirici beta sürümleri yayınlanan iOS 10, nihayet tamamlanmış şekliyle karşımızda. WWDC etkinliğinde final çıkış tarihi açıklanan yeni iOS sürümünü denemek isteyen kullanıcılarımız için yükleme, kurulum adımlarını gösteriyoruz.

iPhone 7 ve 7 Plus’ta yüklü gelen yeni iOS sürümü iOS 10, geliştiriciler için 8, diğer kullanıcılar için 7 betanın ardından son olarak Golden Master sürümü (final sürüme en yakın sürüm bildiğiniz üzere) ve nihayet tamamlanmış final sürümü ile karşımızda. Beta sürümlerde genellikle performans konusunda olumsuzluklar yaşandığından iOS 10 beta sürümü es geçen kullanıcılar için büyük gün geldi. iPhone 5 ve üzeri tüm kullanıcıların indirebileceği final versiyonu söylenildiği gibi an itibariyle desteklenen tüm iOS cihazlar için indirilebilir durumda. Bu noktada her ne kadar Apple yazılım yükleme adımlarını değiştirmese de her sene olduğu gibi yükleme, kurma adımlarına ilişkin çok soru geliyor. Biz de denemek isteyen kullanıcılarımız için rehber hazırlayalım dedik.

Not: "İndirilmeye sunulduğu ilk dakikalarda ortaya çıkan iOS 10 Brick sorunu yani cihazları kullanılamaz hale getiren sorunun çözüldüğüne dair Apple'dan resmi açıklama gelmiştir."

iOS 10 Yükleme Adımları:

  • iOS 10’u beta sürümden bu yana kullanıyorsanız öncelikle Ayarlar – Genel – Profil menüsü altında göreceğiniz Profili Sil’e dokunarak iOS 10 Beta yazılım profilini silmeniz gerekiyor.

  • Bu noktada cihazınızı yeniden başlatmanızda fayda var. Cihazınız yeniden açıldığında iOS 10’u yüklemek için iki seçeneğiniz var. Birincisi; Ayarlar – Genel – Yazılım yolunu izleyerek OTA yani kablosuz ağ bağlantınız üzerinden bilgisayarınızı kullanmadan.

  • İkincisi de; iPhone/iPad’inizi bilgisayarınıza bağlayıp iTunes üzerinden Geri Yükle (Shift tuşuna basılı tutarak indirdiğiniz .ipsw uzantılı dosyayı gösteriyorsunuz) seçeneğiyle. (iPhone ipsw Dosyası İndirme ve Yükleme blog yazımızda detaylı anlatım mevcut.) Yalnız bu yükleme işlemini yapabilmeniz için öncelikle Ayarlar - iCloud - iPhone'umu Bul yolunu izleyerek iPhone'umu Bul'u kapatmanız gerekiyor.

iPad iOS 10 ipsw indir:

12.9-inch iPad Pro (WiFi)

12.9-inch iPad Pro (Cellular)

9.7-inch iPad Pro (WiFi)

9.7-inch iPad Pro (Cellular)

iPad Air 2 (6th generation WiFi)

iPad Air 2 (6th generation Cellular)

iPad Air (5th generation WiFi + Cellular)

iPad Air (5th generation WiFi)

iPad Air (5th generation CDMA)

iPad (4th generation CDMA)

iPad (4th generation GSM)

iPad (4th generation WiFi)

iPad mini 2 (WiFi + Cellular)

iPad mini 2 (WiFi)

iPad mini 2 (CDMA)

iPad mini 3 (China)

iPad mini 3 (WiFi)

iPad mini 3 (Cellular)

iPad mini 4 (WiFi)

iPad mini 4 (Cellular)

iPhone iOS 10 ipsw indir:

iPhone 5 (CDMA)

iPhone 5 (GSM)

iPhone 5c (CDMA)

iPhone 5c (GSM)

iPhone 5s (CDMA)

iPhone 5s (GSM)

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone SE

iPod Touch iOS 10 ipsw indir:

iPod touch (6th-generation)

iOS 10 Temiz Kurulum:

Her yeni sürümde temiz kurulum yapmayı tercih eden kullanıcılar arasındaysanız iOS 10 Temiz Kurulum rehber yazımızdaki adımları takip ederek iPhone/iPad cihazınızı iOS 10’a sorunsuzca güncelleyebilirsiniz.

iOS 10 Geri Dönüş:

iOS 10’u denedikten sonra fikrinizi değiştirip 9.3.5’e dönmek isterseniz iOS 10'dan iOS 9.3.5'e Nasıl Geri Dönülür? rehber yazımıza göz atabilirsiniz.

YORUMLAR