İnternetten Üniversite Mezuniyet Belgesi Nasıl Alınır?

Üniversiteyi başarıyla bitirdiğimizi gösteren ve diplomamız basılıncaya kadar bize lazım olacak olan mezuniyet belgesinin internetten nasıl alınacağını yazdık.

İnternetten Üniversite Mezuniyet Belgesi Nasıl Alınır?

Bilindiği üzere üniversite diplomasının bürokratik birkaç aşaması olduğundan mezun olunur olunmaz alabilmek pek mümkün olmayabiliyor. Bu süre zarfında üniversite mezunu olduğunuzu gösteren resmi belge olan üniversite mezuniyet belgesinin internet ortamından nasıl alınabileceği hakkında bir rehber hazırladık.

e-Devlet Kapısından Üniversite Mezuniyet Belgesi Nasıl Alınır?

Öncelikle e-devlet kapısına giriş yapmamız gerekiyor.

Sorunsuz bir şekilde giriş yaptıysak arama alanına mezuniyet anahtar kelimesini yazıyoruz.

Mezuniyet işlemlerimiz sorunsuz bir şekilde tamamlandıysa bu ekranda bitirdiğimiz okul/bölümü, bitirme notumuzu göreceğiz. Şayet mezun olmamıza rağmen bu ekranda bir şey çıkmıyorsa üniversitemizin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı birimine sözlü veya yazılı olarak bildirimde bulunmak faydalı olabilir. Belge Oluştur ifadesine tıklayarak mezuniyet belgemizi oluşturabiliriz.

Belgeyi bilgisayarımıza indirdikten sonra çıktı alarak istediğimiz gibi kullanabiliriz.

e-Devlet Kapısından Alınan Mezuniyet Belgesinin Geçerliliği Var Mıdır?

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından barkodlu bir şekilde sunulduğu için geçerliliği elbette vardır. Üzerindeki barkodla yine e-devlet kapısı üzerinden doğrulaması yapılabileceği için ıslak imzalı belgelerle aynı güvenliğe ve aynı geçerliliğe sahiptir. Fakat bazı durumlarda özel veya resmî kuruluşlar üniversite diplomanızın aslını görmek isteyebilir. Mezuniyet belgesinin diploma ile eşdeğer olmadığını da unutmamak gerekiyor.

Öğrenci Belgenizi e-Devlet'ten Nasıl Alırsınız?

YORUMLAR