İnternetten Sevgili Bulmakla İlgili Sizi Çok Şaşırtacak 6 Önemli Detay ve İstatistik

İnternetten üzerinden sevgili bulma, eş arama, flört etme geleneği tam 20 senedir devam ediyor, bu durumla ilgili ilginç veriler var.

İnternetten Sevgili Bulmakla İlgili Sizi Çok Şaşırtacak 6 Önemli Detay ve İstatistik

İnternetten üzerinden sevgili bulma, eş arama, flört etme geleneği tam 20 senedir devam ediyor. Sosyal medya siteleri bu konuda yalnız kalplere omuz verirken farklı durumlarla da karşılaşmak mümkün olabiliyor. Bu yazıda internetten sevgili bulmaya çalışmanın etiğinden falan bahsetmeyeceğim, ancak bu eylem esnasında karşılamanızın mümkün olabileceği garipliklerden söz etmek istiyorum.

Şöyle düşünün Google’ın yayınlanma tarihi 1998. Oysa 1995’ten beri insanlar internetten sevgili, eş, yaren bulmaya çalışıyorlar. Yani yalnızlığımızın tarihi Google’dan daha önceye uzanıyor. Sosyal medya sitelerini ise bu hesaba katmıyorum bile.

Dünyanın en kalabalık arkadaşlık sitesi

Küresel olarak nam salmış arkadaşlık siteleri arasında bugün eHarmony, OkCupid ve Match.com başta geliyor. Ancak bu üçünden daha fazla üyeye sahip olan bir site daha var o da Badoo. Badoo’un bu üş sitenin toplam üyesinden daha fazla sevgili – arkadaş potansiyeli sunduğunu biliyor muydunuz? Badoo’nun üye sayısı 270 milyon kişiyi aşıyor.

İnternet sevgili bulmak için iyi bir kaynak

Bunu ben söylemiyorum, istatistikler söylüyor. Çünkü Amerikalılar ve Avrupalılar için internetten sevgili bulmak son derece normal bir davranış. Güney Kore ve Japonya’da bu kafileye katılıyorlar. Yapılan istatistiklere göre ABD’de insanların yüzde 59’u internetten sevgili bulmayı alışkanlık edinmiş durumda. Ancak Avrupa ve ABD’de çevrimiçi arkadaş arayan kadın sayısı erkeklerden daha fazla. Yani durum çok da Türkiye’deki gibi değil.

Çevrimiçi başlayan ilişkiler hızla evlilikle sonuçlanıyor

Yapılan bir araştırmaya göre çevrimiçi başlayan ilişkiler 18 aydan daha fazla uzun sürmüyor ve bu süre sonunda çiftler evlilik kararı alabiliyorlar. Öte yandan normal tanışmalarda bu karara varma süresi 4 seneye kadar çıkabiliyor. Yine aynı araştırmaya göre çevrimiçi tanışma sonucu yapılan evliliklerin oranı yüzde 17 imiş. Küresel olarak bakıldığında ise çevrimiçi başlayan her 9 ilişkiden bir tanesi evlilikle sonuçlanıyor.

Bir erkeğe karşılık 2 bin 500 kadının bulunduğu bir arkadaşlık sitesi var

Teşvik etmek amacıyla değil, bilgi vermek adına söylüyorum Chemistry.com’da bir erkeğe karşılık 2 bin 546 kadın üye bulunuyor. Yukarıda bahsettiğim eHarmony, OkCupid ve Match.com sitelerinde ise bu oran 2 bin 185’e bin 222. Türk arkadaşlık sitelerinde ise bin 900 erkek üyeye karşılık 14 kadın üye var.

Tinder en çok kullanılan uygulama

Sosyal medya internetten sevgili bulmak açısından çok da tercih edilen bir mecra değil. Tinder ve benzeri uygulamalar daha çok kullanılıyor. Tinder kullanıcıları günlerinin bir saatini bu uygulama üzerinde geçiriyorlar. Şu anda Tinder bu amaca hizmet eden ve en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor.

Kulanıcıların yüzde 30'dan fazlası yalan söylüyor

Bir istatistiğe göre arkadaşlık siteleri üzerinde kullanıcıların yüzde 30’an fazlası mutlaka bir çok sır saklıyorlar. Zaman içinde bu sakladıkları sırlar kurdukları arkadaşlıkları zedeleyebiliyor. Bu yüzde kurulan bağların yüzde 20’si kopuyor ve bir daha karşı tarafla görüşülmüyor. 

Facebook, Instagram'ı Arkadaşlık Önerileri Ağına Dahil Etti, Sıra WhatsApp'ta

Microsoft'tan Windows Phone'a Özel Arkadaş Bulma Uygulaması: Buddy Aware

Android İçin Arkadaş Bulma ve Sohbet Uygulamaları

YORUMLAR