İnternet Kotanızı Takip Edebileceğiniz En İyi Uygulamalar

Yüksek faturalarla karşılaşmak istemeyenleri düşünerek hazırladığımız bu listede, internet kotanızı takip edebileceğiniz en iyi uygulamaları sıraladık.

İnternet Kotanızı Takip Edebileceğiniz En İyi Uygulamalar

Mobil internet paketinizi daha verimli kullanarak ay sonunu getirmek gerçekten önemli. Bazı noktalara dikkat ederek, daha az veri kullanmak elbette mümkün. Ancak, bazen ipin ucunun kaçtığı zamanlar da olmuyor değil. Yüksek faturalarla karşılaşmak istemeyenleri düşünerek hazırladığımız bu listede, internet kotanızı takip edebileceğiniz en iyi uygulamaları sıraladık.

Android için İnternet Kotanızı Takip Edebileceğiniz En İyi Uygulamalar

My Data Manager

My Data Manager, Android cihazlarınızda internet kotanızı takip etmek için çok kullanışlı bir uygulama diyebilirim. Veri kullanımınızı aylık olarak sınırlandırabileceğiniz uygulamada, kullandığınız ve kullanmadığınız veri boyutunu da görüntüleyebiliyorsunuz.

Ay sonunda kabarık faturalarla karşılaşmak istemiyorsanız, kalan mobil veri kotasını görmenize izin veren uygulamanın arayüzü de oldukça basit diyebilirim. Mobil veri kullanımınız yüzde 90’a geldiğinde size hatırlatan uygulama, bu hatırlatma zamanı için de özel bir uyarı da ayarlayabilmenize imkan tanıyor.

Traffic Monitor

Hem mobil veri hem de Wi-Fi verilerinizi izlemenizi sağlayan Traffic Monitor uygulamasında, ağ bağlantınızın iyi olup olmadığını öğrenebileceğiniz bir kapsam haritası da sunuluyor. Daha iyi bir sinyal almak için kullanabileceğiniz bu haritayla birlikte, internet bağlantınızın indirme ve yükleme hızlarını da ölçebiliyorsunuz. Faturalandırma tarihinizi ayarladıktan sonra internet kotanızı görüntülemeniz için ayrı bir bölüm sunan uygulama, oldukça başarılı diyebilirim.

Onavo Count

Diğer uygulamalarla benzer şekilde, aylık veri sınırı belirleme ve veri kullanımını takip etmenize izin veren Onavo Count, uygulamayı başlatmadan veri kullanımını takip etmeniz için widget seçenekleri de sunuyor.

İnternet kotanızın büyük bir kısmını tüketen uygulamalar hakkında da bilgi veren Onavo Count’u mutlaka denemelisiniz.

iOS için İnternet Kotanızı Takip Edebileceğiniz En İyi Uygulamalar

DataMan Next

Oldukça basit bir uygulama olan DataMan Next ile mobil verideki internet kullanımınızı kolayca görüntüleyebiliyorsunuz. Gerçek zamanlı istatistikler sunan uygulama, veri kullanımınızı izlemeniz için widget seçeneği de sunuyor.

My Data Manager

Android platformunda olduğu gibi iOS’ta da etkileyici bir uygulama olan My Data Manager ile gerçek zamanlı kullanım istatistiklerini görüntüleyebiliyor ve internet kotanız bitmek üzereyken uyarılar alabiliyorsunuz.

MobiStats

MobiStats uygulaması oldukça basit ve hiçbir widget işlevine sahip olmayan bir veri kullanımı takip uygulaması. İnternet kotanızı gerçek zamanlı olarak kolayca takip edebilirsiniz.

İnternet kotanızı takip etmek için Play Store ve App Store’da birçok uygulama bulunuyor. Bununla birlikte, mobil veri kullanımınızı takip etmek için operatörün sunduğu bir araç bulunuyorsa kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

İnternet Hızını Artırmakla İlgili Yanlış Bilinenler

İnternet Hızı Nasıl Ölçülür? Hızınızı Ölçmek İçin Kullanabileceğiniz Servisler

YORUMLAR