Instagram’la İlgili Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Facebook şemsiyesi altında duran Instagram’ın tüm sırlarını açıklıyoruz.

Instagram’la İlgili Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Amerika’da 21 dünyada ise 41’inci sırada en çok ziyaret edilen web sitesi olan Instagram, sosyal medyayı tamamen eline geçirmek üzere. Facebook şemsiyesi altında duran Instagram'ın bilinmeyen tüm sırlarını açıklıyoruz. 

Instagram'ın popüler bir sosyal ağ olmasının en büyük sebebi Facebook sayesinde oldu demek yanlış olmadığı kadar, çok doğru da değil. İlk çıktığında kendi başına sadece iOS üzerinde kendine kullanıcı bulmaya çalışan Instagram br ayda zaten 200 bin kullanıcıya ulaşmıştı. 2012 Nisan ayında Facebook ile birleşmesi elbette itici bir güç oldu. Ancak ne derseniz deyin, fotoğraf paylaşmayı çok seviyorduk ve Instagram bizim bu zevkimize son derece hitap ediyordu.

Paylaşılan fotoğraflar ve kullanıcılar arasında ne kadar tutarsızlık olursa olsun Instagram'ı kovalamaya devam etmekten hiç vazgeçecekmiş gibi görünmüyoruz. Son tutkumuz hakkında mutlaka bilmeniz gereken küçük bilgileri sizin için derledik.

- 2014 Ocak ayında Intagram'ın 150 milyon aktif kullanıcısı vardı. 16 milyar fotoğraf paylaşılmış, 1.2 milyarı beğeni almış ve 7.3 milyar defa ziyaret edilmişlerdi.

- Twitter'ın Vine uygulamasına rakip olması için Instagram 20 Haziran 2013’ te bir video uygulaması başlattı. İlk 24 saat içinde 5 milyon video bu uygulamayla Instagram'a yüklendi. 

- Ocak 2014'te Instagram'da en popüler 10 marka Nike, Starbucks, NBA, adidas Originals, TopShop, Forever 21, Vans, NFL, Michael Kors ve  GoPro olarak belirlendi.

- Instagram Videoya gelince; 9 Eylül – 9 Ekim 2014 tarihleri arasında en çok paylaşılan videolar şu firmalara ait:

- En çok takipçisi olan 10 marka, takipçi sayılarına göre 2014'te şöyle sıralanıyor:

- Ağustos 2013'te ortalama bir Instagram kullanıcısı ayda 257 dakikasını Instagram'da geçirdi. Aynı periyotta Twitter'da kullanıcılar 169 dakika harcamışlardı. 

- Ekim 2013'te Instagram üzerinde 35 milyon özçekim (selfie) paylaşıldı. Bu paylaşımları kraliçesi en çok özçekim ile Kylie Jenner oldu. Jenner bir ayda 451 özçekim paylaştı.

- Instagram'da iyi bir içerik paylaşırsanız, her 33 beğenmeden birinde mutlaka bir yorum da alabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu oran her saniye başına 8 bin 500 beğenme ve bin yorum olarak Instagram istatistiklerine geçti.

- 2014'te Instagram’da en çok tercih edilen filtre, hiç filtre kullanmamak oldu. Ancak yine de Mayfair isimli filtre en çok kullanılan ve yorum alan filtre oldu. 

- 2014 yılında en çok kullanılan İngilizce hashtag'ler şöyle sıralandılar.

- Instagram komününün yüzde 60'ı, ABD'de yaşıyor. Ancak web sitesini ABD takipçilerinin sadece yüzde 33'ü takip ediyor. Kalanlar mobil uygulamaları kullanıyorlar. ABD'yi Instagram ağında yüzde olarak Brezilya 11.2, İngiltere 7.6, Rusya 7.1, Meksika 7.1 oranlarıyla takip ediyorlar.

- Instagram kullanıcılarının yüzde 90'ı, 35 yaşının altında. 18 – 29 yaş aralığının ise yüzde 28'lik bir oranda olduğu saptanmış.

- Ergen yaşlardaki gençlerin yüzde 28'i, Instagram'ı en favori sosyal ağları olarak gösteriyorlar.

- Instagram'da kadın kullanıcı sayısı tüm dünyada yüzde 68'e ulaştı. Resimlere yorum yapanların oranı ise yüzde 16 kadın, yüzde 10 erkek olarak saptanmış.

- İlk çıktığında her ne kadar iOS sistemlere yönelse de, Apple ve Android kullanıcıları Instagram'da yüzde 50'lik oranlarda eşit kullanıcı sayısına sahipler. iOS ve Android arasındaki rekabet Instagram'da tatlıya bağlanmış gibi görünüyor. 

- Instagram'da paylaşın videoların 10'da 9'u Facebook'ta da paylaşılıyor. 

- Beğenilen resimlerin yüzde 24'ünde mavi renk en baskın renk olarak saptanmış.

Bu rakamlar çok etkileyici değil mi? Şimdi son şoka hazır olun.

İster inanın ister inanmayın ABD'de Instagram kullanıcılarının yüzde 37'si daha bir tek fotoğraf yüklemiş bile değil. Bunun yanı sıra yüzde 25'lik kesim 1 ya da 2 fotoğraf yüklemiş, oranı yüzde 5'e varan bir potansiyel ise 50 fotoğraf yüklemiş görünüyor. 

Instagram Gerçek Hayatta Olsaydı

YORUMLAR