Instagram’ın Sizi Çok Şaşırtacak 5 Süper Özelliği

. İşte, Instagram’ı daha eğlenceli kılmak ve işlevsel olarak kullanmak için uygulamanız gereken 6 yeni ipucu.

Instagram’ın Sizi Çok Şaşırtacak 5 Süper Özelliği

400 milyon aktif kullanıcısı olan Instagram sosyal medyada kendine has bir yere sahip. Sadece görsel olarak iletişim kurmak isteyenlerin tercihi Instagram kendi çapında son derece özel gruplara ve bireysel hesaplara ev sahipliği yapıyor. Diğer sosyal mecralar gibi Instagram’da gelişiyor, sürekli kendini yeniliyor.

Zaten milyar dolarlık bir şirketten de farklı bir şey beklenemez. Daha önce Instagram ile yapabileceğimiz bazı önemli özellikleri sizlerle paylaşmıştık Ancak aradan oldukça uzun bir zaman geçti ve Instagram cephesinde birçok şey değişti. İşte, Instagram’ı daha eğlenceli kılmak ve işlevsel olarak kullanmak için uygulamanız gereken 6 yeni ipucu.

İlla dörtgen olmak zorunda değilsiniz, dikdörtgen olun

Bildiğimiz gibi Instagram altyapısı uzun süre sadece “letter box” adı verilen kare fotoğraflar paylaşmamıza izin veriyordu. Ancak geçen sene bu zorlamadan vazgeçti ve fotoğrafların enini genişletti. Bu sayede bizde resimleri yerleştirmek için soğuk terler çekmiyoruz artık. Aşağıda Instagram fotoğraflarını boyutlamak için küçük simgenin yerini hemen fotoğrafınızın altında solda görebiliyorsunuz.

Filtreleri yeniden düzenleyin

Instagram belli periyotlarda farklı filtrelerle uygulamayı zenginleştiriyor. Instagram da 40’tan fazla filtre var. Bunlar karmaşık bir şekilde Instagram filtre kütüphanesinde duruyorlar. Favori olanlarını seçerek kendi filtre sıralamanızı yapmanız mümkün. Bunu yapmak için filtrelerin bulunduğu sürgüyü sağa, en sona kadar sürükleyerek bu menünün sonunda karşınız çıkan “Yönet” seçeneğine tıklamak. Yeni gelen sayfada kendi filtre kütüphanenizi yaratmanız mümkün

Filtrelerin de ötesine geçin

Elbette filtreler önemli. Fotoğraflarımıza başka bir ruh katıyorlar ancak bu hazır şablonların da ötesine geçmek mümkün. Düzenleme ekranındaki İngiliz anahtarı ikonuyla yeni bir filtre düzenleme aracına geçi kullandığınız renk ve efekt formatını değiştirmeniz mümkün.

Hashtag’ler otomatik olarak atanabiliyor

Hashtag yazmaktan bunaldıysanız size bir kolaylık daha. Bir fotoğraf için başlık yazarken birkaç hashtag eklenmek de gerekiyor. Bu fotoğrafların bilinirliğini ve bulunmasını kolaylaştıran bir seçenek. Mesela bir güneş manzarası çektiniz. Bu fotoğraf için bir hashtag yazmak için # işaretinin arkasına #gun olarak etiketinizi yazmaya başladığınız anda çeşitli seçenekler popülerlik oranlarına göre sıralanıyor.

Eski fotoğraflarınıza hemen ulaşın

Artık Instagram’da eski fotoğraflarınıza ya da resim galerinize ulaşmak çok kolay. Ana sayfanızdaki kamera ikonuna parmağınızı basılı tutarak doğrudan galerilerinize gidebilir ve akıllı telefon kameranızla çektiğiniz resimlere de hızla ulaşabilirsiniz.

Bonus: Her gün en az bir fotoğraf paylaşın

Instagram’da sosyal olmak aslında oldukça eğlenceli. Kullanıcıları etiketleyerek ve her gün en az bir fotoğraf paylaşarak bilinirliğinizi ve ilgi alanlarınızı kitleyle paylaşmanız mümkün. Hashtag kullanımı ve kullanıcı etiketlemeleri aynı ilgi alanından insanlar ile hemen iletişime geçmenizi sağlayabiliyor. 

Kaçırmamanız Gereken Instagram İpuçları ve Hileleri

Instagram'da Sizi Kimlerin Geri Takip Ettiğini Öğrenin

Çok İşinize Yarayacak 10 Muhteşem Instagram Kurnazlığı

YORUMLAR