Instagram'ın Daha Az Veri Kullanması Nasıl Sağlanır?

Mobil verimizi en çok harcayan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram'ın veri kullanımını bir miktar azaltmak mümkün.

Instagram'ın Daha Az Veri Kullanması Nasıl Sağlanır?

Günümüzde sınırlı internet paketlerinden dolayı akıllı telefon sahipleri mobil internetlerinin erken bitmesi, kota aşımı ve hatta ek ücret ödemek zorunda kalma gibi durumlarla sık sık karşılaşıyorlar. Biz de bu yazımızda normalden biraz fazla veri harcayan sosyal medya uygulaması Instagram'da veri kullanımını basit bir yöntemle nasıl azaltabileceğinizi anlatacağız.

Tabii ki bu yönteme değinmeden önce Instagram'ın her halükarda çok fazla mobil veri kullanımına yol açtığını belirtmekte fayda var. Yani Instagram'ın veri kullanımından kaçınmak için en iyisi mümkün olduğunca mobil veri kullanmadan yani bir Wi-Fi ağı üzerinden bağlanmak olur.

"Instagram neden bu kadar çok veri kullanıyor?" derseniz sebebi çok bariz ortada. Çünkü siz Instagram anasayfanızda gönderileri hızlıca bakmadan kaydırarak geçiyor olsanız bile, oradaki fotoğrafların dışında videolar dahi otomatik olarak yüklenmeye başlıyor. Yani izlemediğiniz videolar bile mobil verinizden harcamış oluyor.

Aşağıdaki görüntülerden tarif ettiğimiz yöntem sonucunda bu videoların otomatik yüklenmesi bir miktar azaltılıyor. Yani siz üzerine gelip beklemediğiniz veya tıklamadığınız sürece izlemediğiniz videolar artık mobil verinizi harcamamış olacak. Fakat bu yöntem sadece mobil veri ile bağlantıda kullanılabiliyor, yani Wi-Fi bağlantısında az veri kullanma seçeneği bulunmuyor.

Instagram'ın mobil veri ile bağlantıda daha az veri kullanmasını ayarlamak için:

1.Adım 

Instagram uygulamasını açtıktan sonra sağ alt köşedeki birey sembolüne tıklayarak profilinize gidin. Ardından ayar düğmesi ve üç nokta olarak görünen yukarıdaki sembole tıklayarak Instagram seçeneklerini yani ayarlarını açın.

2.Adım

Aşağıdaki görüntüde gördüğünüz üzere ayarlar menüsünün altında "hücresel veri kullanımı" seçeneği var. Buraya giriyoruz.

3.Adım

Hücresel veri kullanımı menüsüne girdikten sonra normalde "varsayılan" olarak işaretli olan kısmı "daha az veri kullan" seçeneğini seçerek değiştiriyoruz.

Instagram'ın Yeni Arşiv Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR