Instagram'da Bunları Yapabileceğinizi Biliyor muydunuz?

Sizler için hazırladığımız bu listede Instagram’da neler yapabileceklerinizi keşfedebilirsiniz.

Instagram'da Bunları Yapabileceğinizi Biliyor muydunuz?

Birçok kullanıcı için vazgeçilmez sosyal medya platformu olan Instagram ile günlük yaşantımızdaki çeşitli anları arkadaşlarımızla veya diğer kullanıcılarla paylaşıyoruz. Peki, Instagram’ı tam anlamıyla kullandığınızı düşünüyor musunuz? Eğer bu konuda tereddütleriniz varsa, sizler için hazırladığımız bu listede Instagram’da neler yapabileceklerinizi keşfedebilirsiniz.

1. Takip Ettiğiniz Kişilerden Bildirimler Alın

Instagram’da hiçbir gönderisini kaçırmak istemediğiniz bir hesap varsa, gönderi bildirimleri özelliğini aktif edebilirsiniz. Bu sayede, gönderi bildirimlerini açtığınız hesap yeni bir fotoğraf veya video yayınladığında cihazınıza bildirim gönderilecektir.

Bu özelliği aktif etmek için, bildirim almak istediğiniz hesabın profiline girin ve sağ üstteki üç noktalı butona dokunun. Bunun ardından Gönderi Bildirimlerini Aç seçeneğine dokunmanız yeterli olacaktır. Bu özelliği devre dışı bırakmak için de aynı adımları izleyebilirsiniz

2. Etiketlendiğiniz Fotoğraflardan Kendinizi Silin

Arkadaşlarınızdan birinin veya hiç tanımadığınız birinin herhangi bir içerikte sizi etiketlemesi bazı durumlarda kötü sonuçlar doğurabilir. Örneğin, uygunsuz bir fotoğrafta ya da uygunsuz bir halinizi paylaşarak sizi etiketlemiş olabilirler. Bu durumda, fotoğrafı açıyoruz ve seçenekler düğmesine basıyoruz. Açılan menüden Fotoğraf Seçenekleri > Etiketi Kaldır adımlarını izleyerek, ilgili fotoğraftan kendimizi silebiliyoruz.

3. Arama Geçmişini Silme

Instagram’da arama yaptığınızda, bu aramalarınız daha sonra da erişebileceğiniz düşüncesiyle kaydediliyor. Bu aramalarda; kediler, köpekler, utandırıcı şeyler ya da eski sevgilinin adı gibi çeşitli sonuçlar bulunabilir. Bunları başkasının görmesinden çekiniyorsanız ya da görmek istemiyorsanız profilinize gidin ve sağ üstten Ayarlar menüsüne girin. Sayfayı aşağı kaydırarak Arama Geçmişini Temizle seçeneğine tıklayarak Instagram’daki arama geçmişini temizleyebilirsiniz.

4. Beğendiğiniz İçerikleri Görüntüleyin

Instagram’da daha önce beğendiğiniz fotoğrafları görebilmeniz de mümkün. Geçmişte beğendiğiniz bir fotoğrafı bulmak istiyorsanız ya da yanlışlıkla beğendiğinizi düşündüğünüz bir fotoğraftan şüpheleniyorsanız Ayarlar > Beğendiğin Gönderiler adımlarını izleyebilirsiniz. Instagram’ı kullanmaya başladığınız ilk günden itibaren beğendiğiniz tüm fotoğraf ve videoları bu sayfadan görebilirsiniz.

5. Fotoğraflarınızı Daha Profesyonel Şekilde Düzenleyin

Instagram hesabında fotoğraf filtresi kullanmadan paylaşım yapan kullanıcı sayısı yok denecek kadar az diyebiliriz. Fotoğraflarınızı daha çekici hale getirmek için bu filtreleri kullanabilirsiniz. Örneğin; yukarıdaki ekran görüntüsünde bulunan fotoğrafta Hefe filtresi kullanılmış. Bunun ardından; parlaklık, kontrast, yapı, sıcaklık ve gölgeler düzenlenerek daha çekici bir hale getirilmiş. Siz de bu ayarları yapmak istiyorsanız, fotoğrafı seçtikten sonra düzenleme araçlarını kullanabilirsiniz.

6. Veri Kullanımını Azaltın

Instagram’da paylaşılan fotoğrafları ve videoları daha hızlı bir şekilde yüklemek için küçük bir ayarı aktif etmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede içerikler hem daha çabuk yüklenecek hem de veri kullanımı azaltılacaktır. Profilinize girdikten sonra Ayarlar > Hücresel Veri Kullanımı adımlarını izleyin ve Daha Az Veri Kullan seçeneğini işaretlemeniz yeterli olacaktır.

7. Çoklu Hesap Kullanımı

Kısa bir süre öncesine kadar Instagram’da birden fazla hesap kullanmak oldukça zahmetli bir işti. Çünkü, bir hesaptan çıkış yapıp diğerine giriş yapmak oldukça zaman alıyordu. Buna çözüm getiren Instagram, birden fazla hesap arasında geçiş yapabilmenize olanak sağlayan özelliği devreye soktu. Ayarlar > Hesap Ekle adımlarını izleyerek kullandığınız hesapları ekleyebileceğiniz, sonrasında ise profilinizin sol üstünde kullanıcı adına tıklayarak ulaşabileceğiniz bu özellik birçok kullanıcıyı memnun etmişti. Kişisel, kurumsal veya diğer hesaplarınız arasında hızlıca geçiş için bu özelliği kullanabilirsiniz.

8. Kolajlar Oluşturun

Yine kısa bir süre öncesine kadar, kolaj görüntüler oluşturmak için üçüncü parti uygulamalar kullanmak zorunda kalıyorduk. Bu tür kolajlar yapmak için iOS ve Android için Layout uygulamasını kullanıma sunan Instagram, Layout’u kendi uygulamasına dahil ederek daha işlevsel hale getirdi. Kolaj görüntüler oluşturmak istiyorsanız, öncelikle yüklenecek bir fotoğraf seçiyorsunuz ve yukarıda gördüğünüz ekrandaki butona dokunarak kolaja eklemek istediğiniz görüntüleri dahil ediyorsunuz. Bunun ardından, yerleşimi de düzenleyerek paylaşıma hazır hale getirebilirsiniz.

9. Gönderilerinizi Daha İlginç Hale Getirin

Bağlantılı uygulamalar sayesinde Instagram’ı daha eğlenceli hale getirmeniz mümkün olabilir. iOS ve Android için sunulan Boomerang uygulaması ile kısa ve döngü şeklindeki videolar oluşturabiliyorsunuz.


Bunun dışında, Instagram’da Hyperlapse tarzında görüntüler de oluşturabilmek için aşağıdaki uygulamaları kullanabilirsiniz. Arabada yolculuk yaparken, yürürken ya da kalabalık bir mekanın görüntülerini hızlandırarak ilginç videolar oluşturabilmeniz mümkün.


10. En Aktif Hashtag’leri Bulun

Instagram’da popüler olmanın sırrı kesinlikle doğru hashtag kullanımından geçiyor diyebiliriz. İlgilendiğiniz içeriği bulmak, diğer kullanıcılarla daha kolay bağlantıya geçmenizi sağlar ve bu sayede daha çok takipçi ve beğeniye ulaşabilirsiniz.

En aktif şekilde kullanılan, kategorilere göre en popüler hashtagleri bulmak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Bu servis, seçtiğiniz hashtag’i alıyor ve kendisine bağlı en popüler hashtag’lerle birlikte size sunuyor.

Bu listede değindiğimiz ipuçları birçoğunuz için sürpriz olmayabilir. Ancak, fotoğraflarınızı ve videolarınızı daha çekici hale getirmek için bu ipuçlarını mutlaka denemenizi öneriyoruz. Ayrıca; daha önce sizler için hazırladığımız makalelerimize de aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Sizin de bu listeye eklemek istediğiniz ipuçları varsa bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.



Instagram'da Daha Çok Beğeni Almak için Doğru Hashtagler Nasıl Bulunur?

Instagram Profilinizi Güvende Tutmak için 5 Öneri

Instagram’ın Sizi Çok Şaşırtacak 5 Süper Özelliği

YORUMLAR