İki Yeni BlackBerry Geldi: Bold 9790 ve Curve 9380

Bold 9790 ve Curve 9380 isimli iki yeni BlackBerry akıllı telefon tanıtıldı.

İki Yeni BlackBerry Geldi: Bold 9790 ve Curve 9380

RIM, BlackBerry Bold 9790 ve Curve 9380 isimli BlackBerry OS 7 işletim sistemini kullanacak olan iki yeni akıllı telefonunu duyurdu. Uzun süredir beklenen yeni BlackBerry telefonlar, hem kullanıcılar hem de RIM açıcısından kritik bir öneme sahip. Zira dev şirket, kısa bir süre önce yaşanan mesajlaşma ve internet servislerindeki sorunlarından dolayı kullanıcılarının gönlünü yeniden kazanma gayretinde. RIM kullanıcıları da yeni cihazlarla birlikte vazgeçemediklerini BlackBerry deneyimini bir adım öteye taşımanın heyecanını yaşayarak beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığını görmek istiyorlar.

Yeni BlackBerry’leri tanıtmamız gerekirse, öncelikle BlackBerry Bold 9790 isimli üründen bahsedebiliriz. Fiziksel bir QWERTY klavyenin yer aldığı üründe 2.44 inçlik bir ekran bulunuyor ve bu ekran 360 x 480 piksel çözünürlüğünde görüntü sunuyor. 1 GHz frekansında çalışan bir işlemcinin yer aldığı cihazın 8 GB değerinde dâhili bir depolama alanı bulunduğu söyleyebiliriz. Bununla birlikte cihazın arka kısmında 5 MP gücünde bir kamera bunuluyor. Bağlantılar arasında yer alan mikro SD yuva ile depolama alanına ek alanlar dâhil edilebiliyor.

BlackBerry Curve 9380’e değinecek olursak, 3.2 inçlik ekrana sahip olan cihaz 480 x 360 piksellik çözünürlüğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Cihaz üzerinde de 5 MP değerinde flaş destekli bir kamera bulununuyor. Curve 9380 üzerinde 800 MHz frekanslarında çalışan bir işlemcinin bunulacağını ekleyebiliriz. Her iki üründe de Facebook ve Twitter gibi bazı sosyal medya uygulamaları gömülü olarak geliyor.

Tüm bunlarla birlikte,  söylentilere göre RIM ilerleyen günlerde yeni ve oldukça yenilikçi bir ürünle karşımıza çıkabilir. BlackBerry London isimli cihazın 1.5 GHz’lik bir işlemciye, 1 GB değerinde bir ara belleğe (RAM) ve 16 GB boyutunda dahili bir depolama alanına sahip olacağı iddia ediliyor. Aynı zamanda bu olası cihazda 8 MP’lik bir kameranın arka alanda; 2 MP’lik bir kameranın da ön alanda olması muhtemel.

BlackBerry London adı verilen cihaza dair sıza görsel:

YORUMLAR