Hunharca Akıllı Telefon Kullanarak Kendilerine Zarar Veren İbretlik İnsanlar

Bu kadar bağımlı olacak ne vardı?

Hunharca Akıllı Telefon Kullanarak Kendilerine Zarar Veren İbretlik İnsanlar

Günümüzde akıllı telefonlar ve mobil cihazlar gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Fakat her bünyede bu cihazlar aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Bazen sınırları aşarak akıllı telefonları bir araç değil, amaç olarak görmeye başlıyoruz. İşte bu noktada ciddi sıkıntılar baş gösteriyor. Günlük hayatta elinde cep telefonuyla yürürken bir yerlere çarpan, cep telefon kullanma nedeniyle kaza yapan şöförlerle sıkça karşılaşıyoruz. Fakat bu yazımızda işi bu noktadan daha da öteye götüren insanlardan bahsedeceğiz ve akıllı telefon bağımlılığının hangi noktalara gidebildiğine şahit olacağız. 

Bu listede kimi olaylar var ki elinizin ayağınızın boşalmasına sebep oluyorlar. Bu nedenle eğer hassas bir bünyeye sahipseniz dikkatli olmanızı öneriyoruz. Dilerseniz bu kısa ibret hikayelerine bir göz atalım:

iPhone'u İçin Buz Gibi Sulara Düşünmeden Atlayan Kahraman

Listemize biraz alıştıra alıştıra giriş yapmakta fayda var. Bu olayda büyük bir sağlık problemi neyse ki yaşanmamış. Çin'de geçen olayımızda kahramanımız elindeki iPhone 5'i -2 derecelik havada 2 metre derinliğindeki bir göle düşürmüş. Sonrasında ise hiç tereddüt etmeden göle atlayarak soğuk suların içinden telefonunu çıkarmayı başarmış. Tabi suya dayanıklı olmayan iPhone 5'in kurtulması çok düşük bir ihtimal. Olayın sonucu hakkında herhangi bir bilgi sahibi olamasak da kahramanımızın bu işi yaparken sağlığını tehlikeye attığını söyleyebiliriz.

Candy Crush Saga Oynayarak Kendini Sakatlayan Kahraman

Bu olayda baş rolde olan kahraman boş zamanlarını değerlendirmek için Candy Crush Saga'yı tercih etmiş. Boş zaman çok olunca insan ne yapacağını şaşırıyor işte, bu kahramanımız da şaşırmamak için Candy Crush Saga'dan başka alternatiflere göz atmama kararı almış. Sonuçta 6 - 8 hafta boyunca ara vermeden oyunu oynayan genç baş parmak tendonlarını yırtmış. İlk aşamada herhangi bir acı hissetmeyen kahranımız bir süre oyunu bu halde oynamaya devam etmiş. Yırtık tendonlar biz buradayız diye bağırmaya başlayınca da genç kahramanımız hastaneye gitmiş ve ciddi bir ameliyat geçirmek zorunda kalmış.

Bebeklerini iPhone Almak İçin Satan Çift

Bu olay da yine Çin'de meydana gelmiş. Hikayemizde genç bir çift yeni doğan bebeklerini internet üzerinde başka bir aileye satarak karşılığında iPhone ve başka şeyler de talep etmişler. Olayda herhangi bir sağlık problem yaşanmamış olsa da iPhone için insan ticaretine girilmesi etik olarak kabul edilebilir bir durum değil. Çocuklarını satan çiftin savunması da bir hayl ilginç. Bebeğin genç annesi kendisinin de benzer bir şekilde evlatlık olduğunu, yaşadıkları bölgede çocukların başkalarına yetiştirmek üzere gönderilmesinin yaygın bir uygulama olduğunu ve yaptıkları şeyin yasa dışı olduğunu bilmediğini iddia ediyor.

WhatsApp'ta Mesajlaşarak Kendini Sakatlayan Kadın

Olur mu demeyin, bu da oldu. 2013 yılında kış tatili döneminde 6 saat boyunca WhatsApp üzerinden kesintisiz yazışan bir kadın bileklerinde yoğun acı nedeniyle hastanenin yolunu tutmuş. Hastanede kadının başparmağının ciddi derecede zedelendiği ortaya çıkmış. Bu kadar mesaj atacak ne vardı?

WhatsApp'a Ne Kadar Bağımlısınız, Gerçeklerle Yüzleşmeye Hazır mısınız? Bu Testi Çözün

Telefona Bakarak Bir Yerlerden Düşen Kahramanlar

Bu başlığımız altında yüzlerce olay listelenebilir. Bizim gözümüze çarpan 2 olaydan ilkinde Avustralya'yı ziyaret eden bir kadın elindeki telefonu kullanarak Facebook'ta gezinirken ipin ucunu biraz kaçırıyor. Kahramanımız telefonuna bakarak yürüdüğü limandan dondurucu soğukluktaki denize doğru düşüyor. Neyse ki yüzme bilmeyen kadını gören görgü tanıkları acilen polise haber veriyorlar ve kadın kurtarılarak hastaneye yetiştiriliyor. Fakat kadının bütün bu süreç boyunca elindeki telefonu bırakmamış olması bağımlılığının ne derecede ileri seviyede olduğunu gösteriyor.

2. olayımızın kahramanı ise maalesef ilk olayımızın kahramanı kadar şanslı değil. Bu olayda California'da bir uçurum kenarında elinde telefonla yürüyen bir şahsın telefonu nedeniyle dikkati dağılıyor ve uçurumdan aşağı düşüyor. Yapılan tüm müdahalelere rağmen bu olayın baş rolündeki şahıs kurtarılamıyor.

Kendi Parmağını Kesen Çocuk

Bu olayımız ciddi ailesel ve psikolojik problemler yaşayan bir çocuğun hikayesini konu alıyor. Olayın yine Çin'de yaşanmış olması ise bir başka hayret noktası.

Söz konusu olayda akıllı telefonunu elinden bırakamayan 11 yaşındaki bir çocuk bu alışkanlığı nedeniyle sık sık ailesiyle tartışmalar yaşıyormuş. Fakat bu tartışmaların şiddeti bir hayli yükselince çocuk mutfağın yolunu tutmuş ve bıçağı alarak kendi işaret parmağını kesmiş. Hastaneye götürülen çocuğun parmağı yerine dikilmiş; fakat dokuların iyileşip parmağın tekrar tam işlevini kazanıp kazanamayacağı bir soru işareti.

Akıllı Telefonları İçin Kendilerini Trenin Önüne Attılar

Bu başlık altında iki farklı olayımız var ve ikisi de içler acısı. 2014 yılında Amerika'da gerçekleşen ilk olayımızda 14 yaşındaki bir kız tren rayları üzerine düşürdüğü cep telefonunu almak üzere harekete geçiyor; fakat yaklaşan trenin mesafesini hesaplayamadığı için feci bir şekilde can veriyor.

2. olayımızda ise 15 yaşındaki bir kız kendini bilerek tren raylarına atıyor; bunun sebebi ise yaşadığı ailevi problemler ve bir cep telefonuna sahip olmasına izin verilmemesi.

Akıllı Telefona Bağımlı Olmamak İçin İzlenecek 5 Yol

Bizi Teknolojiye Deli Gibi Bağımlı Kılan 4 Ana Sebep

YORUMLAR