Hotspot Shield ile Özgür ve Güvenli İnternet

Oldukça popüler bir program olan Hotspot Shield'ı Windows, Mac, Android ve iPhone üzerinden kullanabilirsiniz. Peki, Hotspot Shield nedir, ne işe yarar?

Windows, Mac, Android, iOS sürümlerine sahip Hotspot Shield nedir, ne işe yarar? Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan programa ilişkin merak edilen soruları yanıtlayacağız. Hazırladığımız yazıya göz atarak söz konusu program hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)
YAZILIM

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)

Mac, Android, iOS ve PC için en iyi ücretsiz VPN programları neler? Bedava VPN hizmetleri ile internette hiçbir ödeme yapmadan anonim bir şekilde gezebilirsiniz.

 Kullanıcıların internet erişimlerinde engeller ve sorunlarla karşılaştıkları, takip edildikleri ve kullanmak istedikleri servisleri kullanamamaları en sık rastlanan şikayetler arasında yer alıyor. Engellenen sitelere erişebilmenizi sağlayan pek çok program yer alıyor. Bu programlar içerisinde Hotspot Shield da bulunuyor.

Hotspot Shield Nedir, Ne İşe Yarar?

Hotspot Shield, deneyimsiz kullanıcıların bile internette sınırsız, sorunsuz ve güvenli bir şekilde gezintiler gerçekleştirmelerine yardımcı olan ücretsiz bir VPN uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Çok sayıda farklı platformda yer alması sayesinde tüm cihazlarınızdan en yüksek verimle internet gezintilerinize devam edebiliyorsunuz.

Hotspot Shield'ın bir VPN uygulaması olması tabii ki onu engelli web sitelerine girme, ülkemize kapalı olan servisleri kullanabilme, kişisel gizliliğimizi koruma ve malware engelleme konusunda oldukça işe yarar bir hale getiriyor.

Kullandığınız işletim sistemine göre faydalanabileceğiniz pek çok farklı işlev de barındırabiliyor. Bu nedenle Hotspot Shield'ın farklı işletim sistemlerindeki versiyonlarını dilerseniz birer birer inceleyelim.

Hotspot Shield Windows Sürümü Neler Sunuyor?

Hotspot Shield'ın Windows işletim sistemli bilgisayarlar için hazırlanan sürümünde oldukça geniş özgürlük ve güvenlik araçları mevcut.

Programın IP adresi gizleme ve takibi engelleme özelliği sayesinde herhangi bir kimsenin sizi sanal olarak takip etmesi neredeyse imkansız hale geliyor. Zira program rastgele sahte IP adresleri kullanarak bilgisayarınızın gerçek kimliğini engelleyebiliyor. Hem kişiler hem de takip yapan web siteleri böylece sizin kim olduğunuza ve hangi bilgisayarı kullandığınıza dair fikir edinemiyorlar.

Aynı zamanda engelli web sitelerine karşı da etkin bir çözüm olan program, YouTube, sosyal medya siteleri ya da herhangi bir diğer site üzerinde uygulanan tüm engellerin ortadan kaldırılmasını sağlayabiliyor.

Eğer girdiğiniz web sitelerinde malware yazılımlar bulunuyorsa, sizi bu malwareları indirmekten ve çalıştırmaktan da kurtaran Hotspot Shield, kısmen bir antivirüs programı gibi davranıyor ve internetteki tehditler size ulaşamadan onları engelliyor.

Hotspot Shield'ın internetten gerçekleştirdiğiniz veri aktarımlarını şifreli bir hale getirmesi ise bilhassa ortak WiFi ağlarından internete bağlandığınız yerlerde, diğer kişilerin ağ paketlerinizi yakalayarak çözmelerine engel oluyor. Kişisel veya hassas verilerini internetten alıp gönderenler bu şifreleme özelliği sayesinde herhangi birinin içerikleri görmesine tamamen engel olabiliyorlar.

Hotspot Shield Mac Sürümü Neler Sunuyor?

Hotspot Shield'ın Mac sürümü de Windows sürümünün sahip olduğu tüm gizlilik, güvenlik ve özgürlük mekanizmalarını içerisinde barındırıyor. Yani IP adresinizi gizleyebiliyor, engelli web sitelerini görüntüleyebiliyor, şifreli ağ kullanımı gerçekleştirebiliyor ve malwarelardan bilgisayarınızı koruyabiliyorsunuz.

Mac işletim sistemi her ne kadar Windows'a göre daha güvenli ve sorunsuz bir sistem olarak bilinse de son senelerdeki artan Mac kullanımı zararlı yazılımları üretenleri bu işletim sistemine de yönlendirmeye başladı. Dolayısıyla internet işlemleriniz, özellikle de bankacılık ve satın alma işlemleriniz esnasında Mac kullandığınız için tamamen güvende olduğunuzu düşünüyorsanız, verilerin bilgisayarınızdan çıktıkları anda artık herkese açık olduğunu unutmamanız gerekiyor.

Dolayısıyla şifreli bir bağlantı yani Hotspot Shield VPN üzerinden tüm verilerinizi aktaracak olursanız bu verilerin programın kendisi dahil olmak üzere herkese kapalı olduğunu ve kurcalanamadığını söyleyebilirim.

Hotspot Shield Android Sürümü Neler Sunuyor?

Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının internet gezintilerini de hem özgür hem de güvenli kılabilen Hotspot Shield, böylelikle mobilde de yukarıda diğer işletim sistemlerinde saydığımız faydaları verebiliyor.

Ancak mobil Android sürümünde faydalanabileceğiniz bazı ek özellikler de mevcut. Android için Hotspot Shield'ın en dikkat çekici yanı, bilhassa sınırlı 3G veya 4G kotasına sahip olan kullanıcıların daha az kota harcamalarına olanak tanıması. Peki bu nasıl işliyor derseniz biraz daha konuyu açalım.

Bir internet sitesinden veri almaya başladığınızda, normal bağlantı kullanırken bu veriler direkt olarak web sitesinden sizin mobil cihazınıza hattınız üzerinden geliyorlar. Ancak Hotspot Shield VPN kullananlarda veriler ilk olarak programın kendi sunucularına geliyorlar ve o sunuculardan sizin cihazınıza uğruyorlar. Dolayısıyla bu ara sunucuda sıkıştırılmamış video ve görseller, kodlar gibi tüm kota harcayan öğeler olabildiğince küçük boyuta getirilerek size gönderiliyorlar. Böylelikle kota tüketiminiz düşerken internet harcamalarınız da daha uygun fiyata geliyor.

Hotspot Shield iPhone Sürümü Neler Sunuyor?

iPhone cihazlarınız da tabii ki internetten gelebilecek takip ve zararlı yazılımlara karşı tam anlamıyla güvenli değil. Hotspot Shield, Android sürümünde varolan tüm imkanları ve korumaları iPhone kullanıcılarına da sunabiliyor.

VPN olması dolayısıyla zaten engelli sitelere girmenize de izin veren uygulama, Türkiye'ye hizmet vermeyen web sitelerini de kullanmanıza olanak tanıyor. Böylelikle bilhassa Netflix izlemek isteyenler programın ABD tabanlı sunucularını kullanarak sanki orada yaşıyormuş gibi servise üye olabiliyor, giriş yapabiliyorlar.

Diğer pek çok VPN servisinin aksine hızlı ve sorunsuz gezintiler sunabilmesi ise kullanıcıların hoşuna gidecektir. Böylece video izlemek isteyenler de yavaşlıklarla karşılaşmadan uygulamayı kullanmaya devam edebiliyorlar.

Hotspot Shield Windows Phone Sürümü Neler Sunuyor?

Windows Phone işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar da tabii ki Hotspot Shield'ın verdiği özgürlük ve güvenlikten kolayca faydalanabiliyorlar. Ücretsiz olarak sunulan Hotspot Shield, kullanıcıların kişisel gizliliklerini korumalarını sağlayabildiği ve internette takip edilmelerini engellediği için genellikle ortak ağlardan internete bağlanan mobil kullanıcıların işine yarayacaktır.

Tabii ki diğer cihazlardaki versiyonlarında olduğu gibi IP adresinin gizlenmesi, engelli sitelere giriş yapılması, Türkiye'ye hizmet vermeyen servislere ulaşılması, HTTPS şifrelemesi gibi pek çok özelliği de yine içerisinde barındırıyor.

Uygulamanın kolayca açılıp kapatılabilmesi sayesinde istediğiniz an kullanıma alabiliyor ve kullanımdan çıkarabiliyorsunuz. Ancak internet hızınız üzerinde pek bir etkisi olmadığı için kapatmak istemeyeceğinizi de söyleyebilirim. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Hotspot Shield'ın Windows Phone için olan sürümünü cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Hotspot Shield VPN Eklentisi Neler Sunuyor?

Sıra geldi Hotspot Shield VPN servisini program kurmadan kullanmak isteyenlere. Şirketin hazırladığı Chrome ve Firefox eklentisi sayesinde direkt olarak programını kurmanıza gerek kalmıyor ve servisten Chrome web tarayıcınızın bir eklentisi olarak faydalanabiliyorsunuz. Programın faydalarının da eksilmeden kaldığını ve böylece masaüstü PC'lerinizden direkt olarak programını kurmuş gibi kullanmaya devam edebileceğinizi söyleyebilirim.

Ancak eklenti kurulumunu nasıl yapacağını bilmeyen takipçilerimiz için görsellerle birlikte kurulum aşamasını biraz gösterelim. Elbette ilk olarak aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Hotspot Shield VPN Proxy sayfasına gitmeniz gerekiyor.

Chrome en sık kullanılan tarayıcı olduğu için ona dair bir rehber hazırladık ancak eklentinin Mozilla Firefox için olan versiyonunu kullanmak isterseniz buraya tıklayarak eklentiye ulaşabilirsiniz.

Chrome marketi açtığınızda karşınıza eklentinin tarayıcımıza eklenmesini sağlayacak buton gelecektir. “Chrome'a ekle” butonuna basarak devam ediyoruz. Butona bastığımızda bizden onay isteyen bir uzantı onaylama ekranı karşımıza çıkacaktır. “Ekle” butonuna basarak yine devam ediyoruz.

Eklenti bu adımlardan sonra sorunsuz bir şekilde eklendiyse artık tarayıcınızın sağ üst bölümünde Hotspot Shield ikonu belirecektir. Bu ikona basarsanız ilk sıradaki sliderı kullanarak aktif hale getirebilirsiniz. Dünya logosuna tıklamanız o anki yoğunluğa göre sizi en uygun sunuculara gönderecektir.

Bu yazıda Windows, Android, iPhone, Mac ve eklenti desteğine sahip olan Hotspot nedir, ne işe yarar sorusunu yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR