Hayalinizdeki Oyun Bilgisayarını Toplamak Türkiye'de ve Yurt Dışında Kaça Mal Olur Dersiniz?

Orta halliden biraz üstün ve en az 2 – 3 sene oyun oynamanızı sağlayacak bir PC konfigürasyonu Türkiye'de kaça mal olabilir dersiniz?

Hayalinizdeki Oyun Bilgisayarını Toplamak Türkiye'de ve Yurt Dışında Kaça Mal Olur Dersiniz?

Hayalinizdeki oyun bilgisayarını toplamak için ne kadar para biriktirmek zorunda olduğunuzu düşünüyorsunuz. Türkiye’de ABD Doları’nın kuru bu kadar oynak ve riskliyken bu biraz zor değil mi? Oysa bu bileşenleri parça parça dışardan getirmeniz de mümkün. Bakın o zaman fiyat nasıl değişiyor.

Ancak sabırlı bir bireyseniz ve parça parça ben bu bilgisayarı toplarım diyebiliyorsanız, size orta halliden biraz üstün ve en az 2 – 3 sene oyun oynamanızı sağlayacak bir konfigürasyon önerebilirim. "Abartmışsın Kaan Abi" demeyin, konumuz “İyi bir oyun bilgisayarı” üstelik en az 3 sene dayansın istiyoruz değil mi? 

İyi Bir Oyun PC'si Kaç Paraya Toplanır?

İlk önce şunu söyleyeyim, bu listedeki rakamların çoğunu Türkiye piyasası ile eşleştirmeniz mümkün. Ancak sağlam araştırma yapmanız gerekiyor. Öte yandan yurt dışından güvenilir e-ticaret sitelerinden satın alarak kargo bedelini eklediğinizde bile Türkiye fiyatlarına göre oldukça karlı oluyorsunuz. Zaten fiyat karşılaştırmasını yapacağım. 

Ancak şuna dikkat etmemiz gerekiyor; Türkiye fiyatlarıyla yurt dışı fiyatlarında dağlar kadar fark var. Türkiye fiyatlarının hepsine KDV dahil edilmiş durumda. Yurt dışından getirilmesi olası parçaların sadece kargo bedelleri, alacağınız e-ticaret sitesine göre değişebiliyor. Aşağıda belittiğim fiyatlar üstte yurt dışı fiyatları, hemen altında Türkiye fiyatları olarak düzenlenmiştir. 

Bileşen

2-3 sene için kullanabileceğiniz tavsiye edeceğim donanım

Fiyat

İşlemci

Intel Core i7-6600K

370$

906TL


Anakart

Asus Maximum VII Hero

230$

1.066TL

( indirimde)


RAM

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit Ram

114$

504TL


GPU

MSI GTX 980 Ti Gaming 6G

670$

2.870TL


Dahili Bellek

Samsung 256GB 840 PRO SATA 3.0 (256 GB)

220$

480TL


İkinci Bellek

Samsung 850 EVO (500GB)

160$

599TL


CPU soğutucu

Corsair H90
Türkiye’de henüz yok dışarıdan getirtilebilir

$88

246TL


Sürücü

LG Blu-ray reader

41$

145TL

Kasa

Fractal Design Define R5

Türkiye’de henüz satılmıyor dışarıdan getirtebilirsiniz

110$

Buradaki TL toplamına yurtdışından getirebileceğiniz ürünlerin TL karşılığı otomatik olarak 2.8TL dolar kurundan eklenmiştir.

2.003$

7.212TL (KDV Dahil)


Hemen her elektronik üründe olduğu gibi para biriktirip bir çırpıda OEM bir bilgisayar toplayabilmek Türkiye için çok geçerli bir durum değil. Kaldı ki, yurarıdaki fiyat farkları dikkatinizi çekmiş olmalı. Normal şartlarda dolar olarak 2.003 dolara yani 5.600TL'ye denk gelen iyi bir oyun bilgisayarı, bize Türkiye'de 7.200 TL civarında bir gider kapısı açıyor. Fark 300-500 TL olsa "hadi olur o kadar" diyebiliriz. Ancak 2 bin TL'ye yaklaşan bu fark, geleneksel parça parça bilgisayar oluşturma alışkanlığımızı devam ettirmemize sebep oluyor. Bu da her bileşen değişmi döneminde ne kadar para biriktirsek de farklı fiyatlarla karşılaşmamıza yol açıyor. 

Bilgisayar Toplama Rehberi ile Kendi Bilgisayarlarınızı Oluşturun!

Bilgisayar Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

YORUMLAR