Hangi BIOS Sürümünü Kullandığınızı Öğrenin

Bilgisayarınızda hangi BIOS sürümünü kullandığınızı öğrenmek istiyorsanız, bu makaleyi inceleyebilirsiniz.

Hangi BIOS Sürümünü Kullandığınızı Öğrenin

Bazı durumlarda kullandığınız BIOS sürümünü öğrenmeniz gerekebilir. Bu işlemi birkaç tuşla kolayca nasıl halledebileceğinizi anlattık.
Bilgisayarınızda uyumluluk sorunları yaşadığınızda ya da güncellemeye ihtiyacınız olduğunda, bilgisayarınızda hiç düşünmediğiniz ya da bilmediğiniz özelliklerini öğrenmeniz gerekebilir. Böyle durumlarda en önemli noktalardan biri de hangi BIOS sürümünü kullandığınız.

Böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerekiyor? Cevabı basit, birkaç tuşa basarak işleminizi kolayca öğrenebilirsiniz. BIOS sürümünüzü öğrenmenin iki yolu var. Birincisi, bilgisayarınızı yeniden başlatıp BIOS’a girmek. Ama ikinci yöntem daha hızlı ve pratik. Windows 7 veya daha eski bir sürüm kullanıyorsanız, "çalıştır" kısmına ”cmd” yazabilirsiniz. Windows 8 kullanıyorsanız, fare imlecini ekranın sağ üst kısmına götürerek “ara” kısmına ulaşın ve aynı komutu yazarak uygulamayı çalıştırabilirsiniz. İsterseniz “komut istemi” yazarak da aynı uygulamayı çalıştırabiliyorsunuz.

Komut sayfasında yapmanız gereken “wmic bios get smbiosbiosversion” komutunu yazıp “enter” tuşuna basmak. Bu işlemle kolaylıkla hangi BIOS sürümünü kullandığınızı öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR