Hamachi Nasıl Kullanılır?

Hamachi'de sanal ağlar yaratarak nasıl LAN oyunlar oynayabileceğinizi Hamachi kullanımı rehberimizde bulabilirsiniz.

Hamachi Nasıl Kullanılır?

Sizlerle daha önce Hamachi Nasıl Kurulur adlı yazımızda buluşmuştuk ve şimdi sıra programı kurduktan sonra nasıl ağ düzenlemeleri yapılacağı konusuna geldi. Zira oyunlarınızı LAN üzerinden oynar gibi internet üzerinden arkadaşlarınızla oynamak için Hamachi'nin ağ kurma veya ağlara katılma özelliğini kullanmanız gerekiyor. Her iki adıma da yazımızda değineceğiz ve böylece hiç zorlanmadan oyunlarınızı birlikte oynayabilirsiniz.

İlk olarak elbette programın bilgisayarınızda kurulu olduğundan emin olun. Eğer yoksa aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

Programımızı kurduktan sonra otomatik olarak açılmadıysa açıyoruz ve ana ekranla karşılaşıyoruz. Şu aşamada henüz aktif olmadığı için hemen açma butonlarının şeklinde düzenlenmiş olan butona basarak programı aktif hale getiriyoruz. Bu aşamada program erişim izinleri isteyebilir ve aktifleşme süreci biraz vakit alabilir.

İlk kez oturum açıldığında program "Bu istemciyi kaydet" adlı bir pencere çıkaracaktır. Bu pencerede bilgisayarınızın adını dilediğiniz gibi belirleyebilir ve daha sonra "Create" butonuna basabilirsiniz.

Artık oturumunuz açıldığına göre arkadaşlarınızın katılabilmesi için hemen "Yeni bir ağ oluştur" butonuna basabiliriz.

"Ağ Oluşturma" ekranında ilk olarak "Ağ Kimliği" bölümünü dolduruyor ve ağımıza bir isim veriyoruz. Parolalar ise başkalarının rastgele ağlarımıza girmesine engel oluyor ve sadece arkadaşlarımızın katılmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla parolanızı da yazıp "Oluştur" butonuna tıklamayı unutmayın.

Ağımızı açtıktan sonra görebileceğiniz gibi ana ekranda kaç kişinin girdiğini inceleyebilirsiniz. Maalesef Hamachi'nin ücretsiz sürümü sadece 5 kişiye kadar destek sunuyor.

Ağımız üzerinde biraz daha denetim istersek ağ adı üzerine sağ tıklıyor ve "Erişimi Ayarla..." seçeneğine tıklıyoruz.

Bu bölümde yer alan seçenekler sayesinde ağa yeni kişilerin katılmasına engel olabilir, ağ parolası gerekliliğini kaldırabilir veya düzenleyebilir, el ile üyeleri kabul etme özelliğinden faydalanabilirsiniz. İşiniz bittiğinde "Tamam" butonuna basarak menüyü kapatabilirsiniz.

Tabii ki başka bir ağa katılmak da mümkün. Böylece kendiniz ağ yönetimi ile uğraşmadan arkadaşlarınızın açtıkları Hamachi ağlarına katılabilirsiniz. Hemen ana ekranın üst kısmında yer alan "" seçeneğine tıklıyor ve ardından "Mevcut bir ağa katıl..." butonuna tıklıyoruz.

Butona tıkladığınızda "Ağa Katılın" menüsü karşınıza çıkacaktır. Bağlanmak istediğiniz ağın adını ve parolasını yazdıktan sonra "Katıl" butonuna tıklayabilir ve hemen sanal yerel ağa katılabilirsiniz.

Maalesef her bir oyunda LAN oyun açma prosedürleri farklı olduğu için bu konuda genel bir yazı yazamıyoruz ancak Hamachi ağına katıldıktan sonra hiç zorluk çekmeden oyunların LAN oyun açma menülerinden ortak oyunlara giriş yapabiliyor olmanız gerekli.

YORUMLAR