GTA 6 Ne Zaman Çıkacak, Nerede Geçecek?

GTA 6 ne zaman çıkacak ve nerede geçecek sorularının yanıtını arayan oyuncular için çok ayrıntılı bir rehber oluşturduk. Peki, GTA 6 çıkış tarihi ne zaman?

GTA 6 ne zaman çıkacak ve nerede geçecek? GTA 5 isimli oyunun piyasaya sürülmesinin ardından yeni açık dünya oyunu beklenmeye başlandı. Dolayısıyla GTA 6 çıkış tarihi bilgisi, en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu yazıda oyuncuların merak ettiği soruları yanıtlayacağız.

Grand Theft Auto V isimli video oyunu, ilk olarak 2013 yılında çıkışını gerçekleştirdi. GTA V'in satışa sunulduktan sonra Grand Theft Auto 6 adlı video oyunu ilei lgili dedikodular ortaya çıkmaya başladı. Dedikoduların ortaya çıkması ile beraber oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği ve nerede geçeceği merak konusu oldu.

GTA 5 Türkçe Yama Nasıl İndirilir ve Yüklenir?
NASIL YAPILIR

GTA 5 Türkçe Yama Nasıl İndirilir ve Yüklenir?

2013 yılında çıkış yapmış olsa da günümüzün en popüler oyunları arasında ilk beşe oynayan Grand Theft Auto V, açık dünya temasının en başarılı uygulandığı konseptlerden birisi olabilir.

GTA 6 çıkış tarihi ne zaman sorusundan tutun da GTA 6 nerede geçecek sorusuna kadar pek çok nokta serinin sıkı takipçilerinin aklını kurcalıyor ve biz de bu nedenle elimizden geldiğince nelerin olabileceğine dair kısa bir araştırma yapmaya koyulduk.

Her ne kadar bahsedeceğimiz konuların büyük kısmı hala birer dedikodu olsalar da gerçekleşme ihtimalleri hiç de düşük değil. Lafı çok uzatmadan ve sizi sıkmadan hemen elimizdeki bilgilere geçelim.

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

GTA 6'nın çıkış zamanını tahmin etmek en zor şeylerden bir tanesi. Zira Rockstar Games hem oyunlarının konsol ve PC çıkış tarihleri arasına oldukça uzun bir vakit koyuyor, hem de oyunları çok defa erteliyor. Bu nedenle yapacağımız tahminlerin +/-1 sene hatta daha fazla oynaması çok muhtemel görünüyor.

GTA 6'dan önceki temel Grand Theft Auto oyunlarının çıkış tarihlerine göz attığımızda şöyle bir durum ortaya çıkıyor:

  • GTA: 1997
  • GTA2: 1999
  • GTA3: 2001
  • GTA 3 Vice City: 2002
  • GTA San Andreas: 2004
  • GTA 4: 2008
  • GTA 5: 2013

GTA serisi ilk başlarda GTA 3 ile aynı oyun motorunu kullanan Vice City'nin 1 yıllık farkı haricinde 2 senede bir çıkıyormuş fakat San Andreas sonrasında bu fark önce 4 yıla, GTA 5 ile 5 yıla çıkmış.

Tabii ki serinin her sürümünde oyunun çok daha detaylı ve geniş bir hale gelmesi nedeniyle yapım sürelerinin uzadığı aşikar. Ayrıca gelişen teknik ve donanım altyapısı firmaların hazırlık sürecini zorlaştırıyor ve geçmişe göre daha fazla konsolun piyasada olması da optimizasyon süreçleri sebebiyle oyunun çıkışını geciktiriyor.

Bir sonraki GTA oyununun GTA 5'te olduğu gibi 5 seneden aşağı çıkmayacağını elimizdeki verilere bakarak söyleyebiliriz. Bu konuda benim kişisel görüşüm ara bir Vice City benzeri sürüm çıkmadıkça aradaki farkın 6 sene civarında olacağı.

GTA 6'nın 2019-2020 senelerinde bizlerle birlikte olması çok muhtemeldi fakat GTA 5'in çevrim içi modunun büyük bir popülerlik elde etmesi ve bu popülerliğini yıllarca devam ettirmesi yeni oyunun çıkışını geciktirdi.

Yeni GTA oyununun gecikmesinde GTA 3, GTA Vice City ve GTA: San Andreas oyunlarının yenilenmiş sürümlerinin yer aldığı Grand Theft Auto Trilogy: The Definitive Edition'ın piyasaya sürülmesi de etkili oldu. Açık dünya temasına sahip olan popüler oyun serisinin yeni yapımının 2023 veya 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Elbette Rockstar'ın GTA 5 satışlarının durumuna göre bu süre biraz daha ileri ve geriye doğru gidebilir. Satışı devam eden ve kar getiren bir oyunun bir an önce eski bir oyun haline gelmesini pek isteyeceklerini düşünmüyorum. Anlaşılan o ki oldukça bir süre daha GTA 6'yı beklememiz ve bu esnada GTA 5 oynamaya devam etmemiz gerekecek.

GTA 6 Nerede Geçecek?

GTA 6'nın ne zaman çıkacağından daha zor bir soru varsa elbette o da GTA 6 nerede geçecek sorusu. Bu konuda çok fazla sayıda spekülasyon mevcut ve herkesin kendince haklı olduğunu belirtmek gerek. Hemen elimizdeki alternatiflere geçiş yapalım ve kısaca değerlendirelim.

GTA 6 Londra'da mı Geçecek?

Geçmişte GTA serisinin Londra'da geçen bir versiyonu olsa da bu sürüm çok eskilerde kaldı ve GTA 5'in yazarı Dan Houser'ın bu konuda oldukça net bir demeci var: "Londra oldukça ilginç olsa da, gelecekteki bir GTA oyunu için doğru tercih olmayabilir. Sanıyorum ki bizim için GTA London zamanında ilginç bir tercihti ancak o zamanlar oyunlar çok daha sınırlayıcıydılar. İngiltere'de ve Londra'da geçen bir oyundan hoşlanabiliriz ancak bunun illa ki GTA olması gerekmiyor."

Bu demeç oldukça açık bir şekilde yeni bir GTA oyununda Londra'nın yer almayacağını belirtiyor diyebilirim.

GTA 6 San Andreas'ta mı Geçecek?

Bazı haber kaynakları GTA 6'nın GTA 5'te eksik olan San Fierro ve Las Venturas'ta geçebileceğini ima ediyorlar. Zira GTA 5'te teknik kaynak sıkıntıları nedeniyle sadece Los Santos ve Blaine işlenebilmişti.

Bu her ne kadar oldukça ilginç bir teori gibi görünse de önümüzdeki oyunda şirketin biraz daha alternatif hikayelere ve şehirlere odaklanabilme ihtimali çok yüksek. Devamlı olarak aynı yerlerde geçen GTA oyunlarının pek çok oyuncuyu sıkacağı ve artık değişikliklerin talep edileceği bir gerçek.

GTA 6 Vice City'de mi Geçecek?

GTA 6'nın Vice City'de geçme ihtimalinin bana en yakın görünen olduğunu belirtmem lazım. Zira GTA Vice City oyuncuları 2020'ye doğru artık 30'lu yaşlarına gelmiş olacaklar ve yeni nesillerin Vice City'yi bilmemeleri Rockstar'ı yeniden bu şehre dönmeye heveslendirebilir.

Böylelikle hem eski oyunculara biraz nostalji yaptırarak oyuncu çekme imkanı doğacaktır hem de böyle güzel, aksiyonlu bir şehrin absürd yapısıyla yeni oyuncular da tanışacaklardır.

Vice City'nin tam bir 80'ler Miami taklidi olması onu diğer GTA oyunlarından çok ayrı bir yere koyuyordu ve oyunu oynayanların da bu havaya girmekte pek zorlanmadıklarını söyleyebilirim. Lise döneminde Vice City ile tanışan ben, serinin yeniden adaya dönmesi halinde yeniden göz atmak isteyebileceğime inanıyorum.

GTA 6 Liberty City'de mi Geçecek?

GTA San Andreas'ın renkli ve eğlenceli atmosferinden sonra Liberty City'de geçen GTA 4 oyuncular tarafından çok da eğlendirici bulunmamıştı. Rockstar da bunun farkında olacak ki GTA 5'te yeniden daha eğlenceli bir dünyaya geçiş yaptı. Liberty City'nin New York'u andıran ciddi yapısının GTA 6 için ne derece uygun olacağına dair tartışmalar da devam ediyor.

GTA 6 Portland, Oregon'da mı Geçecek?

Tabii ki oyunun içinde Portland, Oregon adının geçmesi pek mümkün görünmüyor ancak Movoto adlı emlak blogu, GTA 6 için en uygun yerin gerçek dünyada yer alan Portland olduğunu belirtmekten geri durmuyor.

Zira bu şehir Oregon'un en büyük şehri ve oto hırsızlığının GTA serisinin en temeli olduğunu dikkate alırsak 600.000 nüfusuyla Portland'ın bu iş için çok uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Gerçek dünyadaki Portland'da dokuz silah dükkanı ve 81 striptiz kulübü olduğu belirtiliyor ve bu durum onu GTA evreninin zaman zaman oldukça karanlık olabilen dünyasına da uygun hale getiriyor. Portland'ın kendine has bir atmosferi olan nadir şehirlerden olduğu da yine Movoto'nun belirttikleri arasında.

GTA 6 Hong Kong veya Tokyo'da mı Geçecek?

Bu şehirler de varolan alternatif dedikodular arasında yer alıyorlar fakat batı dünyasındaki oyuncuların Uzak Doğu kültürüne bu kadar yoğun bir şekilde maruz kalmaktan her zaman hoşlanmadıklarına dair pek çok araştırma mevcut.

Rockstar'ın Asya pazarına hitap eden bir oyun çıkarması halinde elbette GTA 6 buralarda geçebilir fakat esas tüketici kitlesinin gelir düzeyi oyun ve konsolları satın almaya yeten batı ülkelerindeki kullanıcılar olduğu ortada. Dolayısıyla bu iki Uzak Doğu şehrini şimdilik elememiz gerekiyor.

GTA 6 İstanbul'da mı Geçecek?

Her Türk oyuncunun aklından bu sorunun geçtiğine eminim. Uzun bir süredir GTA serisinin gerçek dünyadaki şehirlerde geçmemesi ancak dünya şehirlerinden esinlenilmiş yapay kentlerde geçmesi nedeniyle İstanbul hemen akıllara geliyor.

Şimdilik GTA 6'nın Türk kültürüne benzer bir yapı teşkil eden herhangi bir dünya içerisinde geçeceğine dair hiç bir bilgi mevcut değil.

Sonuç

Bu kadar farklı veriyi inceleyince tabii ki akıllar biraz karışıyor. Dolayısıyla ben de kişisel fikrimi belirtmeden duramadım. GTA 6'nın ya Vice City ya da tamamen yepyeni bir şehirde yahut adada geçeceğine inanıyorum ve bu durum serinin üstündeki tozu atarak yepyeni bir yola girmesini sağlayabilir. Fakat Rockstar'ın ters köşe yapma ihtimali şirketin geçmişteki demeçlerine bakılırsa oldukça yüksek.

GTA 6'nın geleceğine dair hiç bir şüphe yok ancak ne zaman çıkacak ve nerede geçecek sorusunun cevabını birinci elden Rockstar'dan duymak bir kaç senemizi alacaktır. Şimdiden herkese iyi beklemeler diliyorum.

Bu yazıda GTA 6 ne zaman çıkacak ve nerede geçecek sorularını cevapladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR