Google'dan 2016 Yılında Neler Bekliyoruz?

Google'dan 2016 yılında beklentilerimiz neler olacak? Ayrıntılar için tıklayın!

Google'dan 2016 Yılında Neler Bekliyoruz?

Sizi bilmem ama 2015 yılı benim açımdan harika geçti. Hem ilgi duyduğum alanlarda hem de sosyal yaşantımda bu yılı doyasıya yaşadım. Teknoloji tarafında da oldukça ilginç ve yoğun bir yıl geçirdik. Yeri geldi inanılmaz ürünlerle karşılaştık, yeri geldi uzun zamandır almayı beklediğimiz ürünlere kavuştuk. Peki Google için de aynısını söyleyebilir miyiz? 

Bence söyleyebiliriz. Google'da eminim kendi açısından muhteşem bir yılı geride bıraktı. Bizler sayesinde olağanüstü kameralar, Android'de gördüğümüz yepyeni özellikler, ileri seviyede kullanıcı deneyimi, çok ucuza VR gözlük, iki telefon lansmanı ve aklıma gelmeyen daha pek çok şey gördük. Her ne kadar büyüme ve gelişme açısından değerine değer katsa da, Google'ın yeni yılda bizlerin beklentilerine de kulak asması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, eleştirel bir gözle yaklaşmak eminim sizlerin de farkettiği bazı noktaları ortaya çıkaracaktır. Başlayalım:

Çıkardığın tabletlere dön bir bak istedim

Android için konuşmak gerekirse, tamam telefonlarda bir sıkıntı yok ama etkileyici bir tablet deneyimi yaşamak için geliştirilmesi gereken bazı noktalar var. Bir kere insanların tableti eğlence için kullandıklarını anlamaları gerekiyor. Nexus açısından konuşuyorum; geliştiriciler büyük ekranlarda yatay ve dikey görüntüleri iyileştirmek için teşvik edilmeli ve bir takım araçlarla onlar desteklenmeli. Samsung Android pazarında söz sahibi olmaya başladığından ve çoklu ekran geldiğinden beri geliştiriciler Samsung'un araçlarını kullanıyor, bu anlamda Google tarafından eksiklerin giderilmesi gerekiyor. Google Play Store mesela, çok geniş bir uygulama marketi ama hala tablet için en iyi uygulamalar hangileri tam seçemiyoruz. 

Seçicilik önemlidir

Hazır yeni işletim sistemi yoldayken soralım; Play Store'da binlerce çöp uygulama olmasından rahatsız değil misiniz? Açıkçası Google'dan oyunlarda ve uygulamalarda biraz daha seçici olmasını bekliyorum. Neden? Çünkü önemli bir arama yaptığımda 'galiba bu iyidir' diyerek indirdiğim çoğu uygulamada hayal kırıklığına uğradım. Denetlemenin daha sıkı olmasını ve geliştiricilerin de buna teşvik edilmesini beklerdim. Fazlasıyla özgür bir platform olması harika bir olay, ama seçici olmak eminim fark yaratacaktır. 

Aile kurumuna daha fazla odaklanmak gerekir

Bu cümleyi kurmaktan nefret ediyorum ama bir gerçeği kabul edelim; medya aracılığıyla teknolojinin 'kötü' bir araç olduğu sıkça vurgulanıyor. Bu konuda medya'ya kızmak da yanlış, tek yaptıkları klasik ebeveyn bakış açısıyla olaylara yaklaşmak. Gerek oyunlarda gerekse uygulamalarda 'tehdit' diyerek bir bombardıman furyası başlatıyorlar. Google 2015 yılında bu konuda önemli adımlar attı ama geliştirilmesi gerekiyor. Çocuk dostu uygulamalar, çocuklar için daha iyi satın alma mekanizmaları, hediyeler, aile derecelendirmeleri ve Google ekosisteminde çocuklara yönelik girişimlerin artması bu bombardımanı hafifletebilir. 

Bu konuyu daha fazla uzatabiliriz elbette ama öncelik verilmesi gereken konuların bunlar olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de yaygın olmayan ürünlerin performansından bahsetmek istemedim. Belki sizin de Google'ın üzerinde durmasını beklediğiniz konular vardır.

Google ürünleri ile ilgili fikirlerinizi ve yapması gerekenleri bizimle paylaşırsanız üzerine konuşabiliriz. Sizce Google 2016 yılında neler yapmalı?

Google Hesabınız Hacklenirse Ne Yapmanız Gerekiyor?

Google'ın 2020 Yılına Ait Kehanetlerine Katılıyor musunuz?


YORUMLAR