Google+ Özel URL Alma

Bu rehberimiz Google+ profiliniz için özel url almanıza yardımcı olacaktır.

Google+ Özel URL Alma

Daha önce sadece marka ve işletmelerin kullanımına açılan özel url seçeneği tüm Google+ kullanıcıları için etkin oldu. Eğer Google+ profiliniz varsa ve kullanıcı adınızı nasıl alacağınızı düşünüyorsanız bu rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Google’ın sosyal ağ servisi Google+’ın popülaritesi hızla artıyor. Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan servisin aylık 540 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Kısa sürede hızla gelişerek Twitter, Facebook, LinkedIn gibi popüler sosyal platformları arasında yerini almayı başaran Google+, sunduğu yeniliklerle her geçen gün kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Google+’ın son yeniliği ise bir süredir marka ve işletmelerin kullandığı, profilinizi çeşitli mecralarda kolayca tanıtmanızı sağlayan özel url seçeneğinin tüm kullanıcılar için etkinleştirilmesi oldu.

Uzun benzersiz harflerden oluşan Google+ profilinizi herhangi bir üçüncü parti uygulama (Gplus.to gibi) kullanmadan birkaç adımla istediğiniz kullanıcı adı ile değiştirebiliyorsunuz. Ancak kullanıcı adınızı alabilmeniz için bir profil fotoğrafınızın olması, en az 10 takipçinizin olması ve hesabınızın 30 günden eski veya daha eski olması gerekiyor. Bu üç şartın tümünü taşımanız gerekiyor. Bundan sonra izlemeniz gereken adımlar ise;

E-posta aracılığıyla:

• Google+ profiliniz için özel url oluşturma seçeğini kullanabileceğiniz dair aldığınız e-postada yer alan “URL’yi al” bağlantısına tıklayın.

• Açılan pencerede mevcut profil bağlantınızı ve ön tanımlı kullanıcı adını göreceksiniz. Hizmet şartlarını kabul edip, “URL’yi değiştir” butonuna tıklayın.

• Özel URL’nizi oluşturmanız için gerekli olan telefon numarasını ilgili alana girin ve “Kod gönder” butonuna tıklayın.

• Telefonunuza gönderilen giriş doğrulama kodunu girin.

• Doğrulama işleminden sonra özel url’nizi başarıyla oluşturduğunuza dair uyarı göreceksiniz.

Artık Google+ profilinizi web sitenizde, e-postalarınızda veya diğer medya içeriklerinizde tanıtabilirsiniz.

Google+ Aylık 540 Milyon Kullanıcı Sayısına Ulaştı

YORUMLAR