Google Etkinliğinde Tanıtılacak Muhteşem Cihazlar

Google'ın 4 Ekim tarihinde düzenleyeceği etkinlikte tanıtılacak olan cihazlar.

Google Etkinliğinde Tanıtılacak Muhteşem Cihazlar

Google'ın 4 Ekim tarihinde düzenleyeceği etkinlikte hangi cihazlar tanıtılacak, hangi teknolojiler yer alacak? Bu soruların cevabını ve etkinlikle ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
Google, 4 Ekim tarihinde uzun süredir beklenen "Pixel" etkinliğini düzenleyecek. Senenin en önemli teknoloji etkinliklerinden birisi olacak olan etkinlikte Google'ın yeni akıllı telefonlarını, Google Home'u ve hatta Android'e benzer bir işletim sistemini görmeyi umuyoruz.

İşte etkinlikte tanıtılması muhtemel teknolojiler ve cihazlar:

Pixel ve Pixel XL

Google'ın yeni akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL, şüohesiz ki etkinliğin en önemli cihazları olacak. Geçtiğimiz aylarda akıllı telefonların birçok özelliği sızdırıldı ancak hala bilmediğimiz ve net olmayan birçok şey var. Şimdilik Pixel ve Pixel XL hakkında tüm bilinenler şunlar:

Boyutlar: Pixel XL, isminden de anlaşılabildiği gibi Pixel'in biraz daha büyük ekrana sahip olan modeli. Pixel'in ekran boyutu 5 inch iken, Pixel XL 5.5 inch ekran boyutuna sahip, yani bir phablet.

Donanımlar: Her iki akıllı telefonun da HTC tarafından üretilmesi bekleniyor ve hemen hemen aynı özelliklere sahip olacakları tahmin ediyor. Sızdılan fotoğraflardan yola çıkarak iki akıllı telefon modelinin de iPhone'a benzer bir tasarıma ve alüminyum kaplamaya sahip olacağını söyleyebiliriz.

Fiyat: Pixel modellerinin fiyatlarının yüksek olacağı tahmin ediliyor. Android Police'in haberine göre Pixel modelinin 650 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Android 7.1 Nougat: Google'ın telefonları Android işletim sisteminin en güncel sürümüne, yani Android 7.1 Nougat'a sahip olacaklar. Şimdilik Android 7.1 Nougat hakkında çok şey bilinmiyor fakat bu işletim sisteminin, sadece Pixel modellerinde görebileceğimiz birçok özellik barındırdığı tahmin ediliyor.

Google Home

Etkinlikte, Google'ın Mayıs ayındaki I/O etkinliğinde tanıttığı Google Home cihazı hakkında da yeni bilgiler öğrenebiliriz. Amazon'un "Echo" isimli cihazıyla benzer özelliklere sahip olan Google Home'un sadece fiyatı ve satışa sunulma tarihi açıklanmadı. Bu bilgilerin de etkinlikte yer alması bekleniyor. Android Police cihazın 130 dolara satılacağını, yani Echo'dan 50 dolar daha ucuz olacağını tahmin ediyor.

Chromecast Ultra

Etkinlikte Chromecast Ultra'nın tanıtılacağına ilişkin söylemler de var. 70 dolara satışa sunulacak olan Chromecast Ultra, sıradan Chromecast'tan çok daha pahalı. Ancak cihazın 4K ve HDR desteğinin olacağını da hesaba katarsak bu fiyatın normal olduğunu söyleyebiliriz.

Google Wi-Fi

Android Police'ın haberine göre etkinlikte tanıtılacak cihazlardan birisi de Google Wi-Fi. Kablosuz internet bağlantısı sinyalini güçlendirmek için kullanılan cihaz, bu sene satışa sunulan birçok router ile uyumlu çalışabiliyor. Google Wi-Fi'ın 130 dolara satışa sunulması bekleniyor.

Yeni İşletim Sistemi

Google'ın yeni bir işletim sistemi tanıtabileceği yönünde söylentiler de mevcut. "Andromeda" kod isimli bu işletim sistemi, Google tarafından geliştirilen Chrome OS ve Android'in birleşmiş hali olabilir. Senelerdir Google'ın böyle bir işletim sistemi geliştireceği yönünde söylentiler vardı ancak 2015 senesinde Wall Street Journal'ın Google'ın yeni işletim sistemi üzerinde çalıştığı yönünde bir haber yapmasının ardından söylentilerin sayısı hiç olmadı kadar arttı.

Google Pixel'in Tasarımı ve Özellikleri Belli Oldu

Google Apps Adını G Suite Olarak Yeniledi

YORUMLAR