Google Drive'da Aradığınızı Kolayca Bulmanız için 7 Öneri

Google Drive'da dosyalarınızı daha rahat bulmak için kullanabileceğiniz 7 yöntemi sizler için derledik.

Google’ın bulut depolama servisi Google Drive, gerek iş gerekse de bireysel kullanıcılarının vazgeçilmezleri arasında. Gelişmiş arama seçenekleri sayesinde Google Drive üzerinden bizimle paylaşılan ve paylaştığımız dosyalara artık daha rahat ulaşabiliyoruz. Biz de bu noktada Google Drive’da aradıklarınızı kolayca bulmanın 7 yolunu derledik. 

Google Drive'da Aradığınızı Kolayca Bulmanız için 7 Öneri

  • Dosya türü veya uzantısına göre arama yapma
  • Tarihe göre arama yapma
  • Dosya sahibine göre arama yapma
  • Başlığa göre arama yapma
  • Komutları kullanarak arama yapma
  • Android'de arama yapma
  • iOS'da arama yapma

Dosya Türü veya Uzantısına Göre Arama Yapma

Dosya türü veya uzantısına göre arama yaparak medyalarınıza veyahut mühim tablolara kolaylıkla ulaşmanız mümkün. Bunun için webde “Drive’da ara kutucuğuna tıkladıktan sonra aradığınız dosyanın formatını (PDF, doküman, e-tablo, fotoğraf, video ve sunuya) tıklamak.

Tarihe Göre Arama Yapma

Google Drive’da dosyalarınızı tarihe göre sıralama ve yönetme şansına da sahipsiniz. Örneğin; iş arkadaşınızın sizinle geçen hafta paylaştığı bir dosyayı veya belli tarih aralığında paylaştığı tüm dosyaları "Diğer Arama Araçları – Değiştirilme Tarihi" seçeneğiyle kolaylıkla bulabiliyorsunuz.

Dosya Sahibine Göre Arama Yapma

Google Drive’da belirli bir kişi tarafından sizinle paylaşılmış, bir kişinin sahibi olduğu veya belirli bir kişiyle paylaştığınız dosyalara rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Arama kutusuna konumlandırılmış; "Diğer Arama Seçeneklerine" tıkladığınız vakit karşınıza gelen menüden "Sahibi "seçeneğiyle size ait olan, olmayan, herhangi bir kullanıcının oluşturduğu dosyayı bulmanız mümkün.

Dilerseniz arama kutusuna owner:mailadresi komutunu girerek belirli bir kişinin sahip olduğu tüm dosyalara, from:mailadresi komutuyla belirli bir kişi tarafından paylaşılan dosyalara, to:mailadresi birisiyle paylaştığınız tüm dosyalara daha kısayoldan ulaşmanız mümkün.

Başlığa Göre Arama Yapma

Google Drive’ın akıllı arama özelliğinden faydalanarak içerisinde belirlediğiniz kelime geçen tüm dosyalara veya sevdiğiniz kişinin bulunduğu ya da beslediğiniz hayvanın tüm fotoğraflarına hızlıca ulaşmanız mümkün. Mesela köpeğinizle çektirdiğiniz fotoğrafları görmek istediğinizde arama kutusuna dog yazmanız yeterli olacaktır.

Komutları Kullanarak Arama Yapma

Google Drive’da aramayı kolaylaştırmak adına kullanabileceğiniz birçok komut bulunuyor. Belirli cümleyi içeren tüm dosyaları bulmak için kullanabileceğiniz Tırnak İşaretleri (“cümle” şeklinde)

Kelimelerden en az birini içeren dokümanları bulmak için kullanabileceğiniz OR (kitap or dergi şeklinde), belirli bir kelimeyi içermeyen dokümanları bulmak için kullanabileceğiniz eksi işareti (Android -Samsung şeklinde yazdığınızda android kelimesini içeren ancak Samsung kelimesi içermeyen dokümanlar listeleniyor.) 

Google Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Google Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Google arama geçmişi silme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden internet kullanıcıları için detaylı bir rehber hazırladık.

Android'de Arama Yapma

Google Drive mobilde arama kolaylıkları sunuyor. Android cihaz sahibi iseniz Google Now’ı kullanarak sesinizle dosya araması yapabiliyorsunuz. Mikrofon simgesine dokunduktan sonra dosya ismini söylüyorsunuz ve aradığınız dosya saniyeler içerisinde karşınıza çıkarılıyor.

iOS'da Arama Yapma

iOS kullanıcısı iseniz spotlight araması üzerinden Google Drive hesabınızdaki dilediğiniz dosyaya ulaşabiliyorsunuz. Tabii ki Genel - Spotlight Araması – Arama Sonuçları bölümünden Drive’ı açık tutmanız gerekiyor. 

Bu içeriğimizde Google Drive üzerindeki kısayolları sizler için derledik. Sizler hangı kısayolları biliyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında buluşalım. 

YORUMLAR