Google Drive ve Dropbox’ı Windows Gönder Menüsüne Ekleyin

Windows Gönder menüsüne Google Drive ve Dropbox depolama servislerinin kısayollarını ekleyerek hızlı bir şekilde dosyalarınızı aktarabilirsiniz.

Google Drive ve Dropbox’ı Windows Gönder Menüsüne Ekleyin

Depolama servisleri çoğaldıkça elimizdeki dosyaları hızlı şekilde istediğimiz servise göndermemizde giderek zorlaşıyor. Sürükle bırak seçeneği tüm servislerde aktif ama birkaç işlem yaparak dosyamızı ilgili klasöre yollayabiliyoruz. Daha kestirmeden gitmek de mümkün. Yıllardır kullandığımız Windows Gönder menüsüne Google Drive, Dropbox ve diğer kullandığınız depolama servislerinin kısayollarını ekleyerek dosyalarınızı yedeğini alabilirsiniz.

Windows Gönder menüsüne Google Drive ve Dropbox kısayollarını nasıl ekleyeceğimize bir bakalım.

1.Adım: Google Drive ve Dropbox servislerinin bize sunduğu Windows altında çalışan uygulamalarını bilgisayarımıza yüklememiz gerekiyor.

 

2.Adım: Yüklediğimiz programların kısayollarını masaüstümüze taşıyalım. Bu işlemiçin Başlat menüsünden ilgili programın adının üzerine gelip sağ tıklıyoruz. Açılan menüde Gönder sekmesi altında Masaüstü Kısayolu Oluştur seçeneğini seçmemiz yeterli. Google Drive ve Dropbox bu işlemi yapıyoruz.

3.Adım: Windows Gönder klasörünü açmamız gerekiyor. Bunun için Başlat menüsüne “%APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo” veya “Windows Tuşu+R” kısayolu ile Başlat menüsüne ulaşmamız gerekiyor.

4.Adım: Artık Gönder klasörüne ulaştık. Masaüstümüze kısayollarını eklediğimiz uygulamaları bu klasör içine taşıyabiliriz. Sürükleyip bırakıyoruz.

5.Adım: İşlem tamamlandı. Artık dilediğiniz dosyanızı istediğiniz depolama servisine Windows Gönder’i kullanarak gönderebilirsiniz.

 

NOT: Gönderdiğiniz dosyanız direkt karşı tarafa iletilir. Ana klasöre kaydedilir. Lütfen yükleme işlemi gerçekleştikten sonra dosyalarınızı kontrol ediniz.

YORUMLAR