Google Dokümanlar Resim ve Fotoğraf Düzenleme Rehberi

Google Dokümanlar, resim düzenleme araçları sayesinde görsellerin düzenlenebilmesini sağlıyor. Peki, popüler platform üzerinden görseller nasıl düzenlenir?

Google Dokümanlar, resim düzenleme işleminin çok pratik bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanır. Yazılım devi tarafından kullanıma sunulan hizmet üzerinden yazdığınız yazılara görseller ekleyebilir ve eklediğiniz görseller üzerinde birtakım düzenleme işlemlerini yapabilirsiniz.

Google Drive'ın içerisinde bulunan Google Dokümanlar aracına en sonunda az da olsa resim düzenleme özellikleri geldi ve bu sayede belgelerinizin içerisine resimler eklemek istediğinizde çok daha kolay bir şekilde işlemler yapabiliyor, daha güzel bir görünüm elde edebiliyorsunuz.

Google Dokümanlar (Google Docs) Nedir, Nasıl Kullanılır?
İNTERNET

Google Dokümanlar (Google Docs) Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Dokümanlar (Google Docs) nedir, nasıl kullanılır sorularının yanıtını merak eden kişiler için detaylı bir rehber hazırladık.

Sizin için hazırladığımız bu rehber blogumuzda hangi resim düzenleme özelliklerinin ne işe yaradığına dair kolayca fikir edinebilirsiniz. Aynı zamanda mobil cihazlarınızdan da Google Drive ve Dokümanlar hizmetlerine erişebilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanmanızı öneriyoruz.

Google Dokümanlar'da Resim Düzenleme Nasıl Yapılır?

  • Resim boyutlandırma
  • Resim döndürme
  • Resim hizalama
  • Resim kırpma

İlk olarak bir doküman yaratmamız gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için ister doğrudan hizmetin internet sitesini ziyaret edebilir isterseniz Drive isimli bulut depolama hizmetini kullanabilirsiniz.

Eğer işlemi bulut depolama hizmeti üzerinden yapmak isterseniz Drive internet sitesinden Google kullanıcı adımızla giriş yapın. Google Drive'a girdiğimizde hemen karşımıza sol bölümde bir "Oluştur" butonu çıkacaktır. Bu butona tıklayarak "Doküman" seçeneğini kullanıyor ve yeni belgenin yaratılmasını sağlayın.

Yeni belge oluşturduktan sonra tıpkı Microsoft Word gibi bir çalışma sayfası ile karşı karşıya kalacaksınız. Ekranın ortasında beyaz bir alan yer alırken üst kısımda çeşitli sekmeler bulunuyor. Düzenleme işlemine başlamak için öncelikle çalışma alanına bir görsel eklemeniz gerekiyor. Görsel ekleme işlemi için ilk önce ekranın üst kısmındaki "Ekle" sekmesine tıklayın.

Ekle sekmesine tıkladıktan sonra bir pencere açılacak ve pencere içerisinde birden fazla seçenek göreceksiniz. Bunlar içerisinden "Resim" seçeneğini seçin. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde resim ekleme menüsü karşınıza çıkacak.

Resim ekleme menüsünde isterseniz kendi Google Drive'ınızda bulunan resimlerden birini seçebilir, dilerseniz de "Yüklemek için resim seçin" butonunu kullanarak bilgisayarınızda bulunan bir resmi ekleyebilirsiniz.

1. Google Dokümanlar ile Resim Boyutlandırma

Resmimizi eklediğimize göre ilk olarak resim boyutlandırma özelliğine göz atalım. Resminizin köşelerinde bulunan noktalara tıklayarak farenizi hareket ettirdiğinizde dilediğiniz gibi boyut küçültme ve büyültme işlemleri yapabileceğinizi görebilirsiniz. Ancak kalitesiz resimleri çok fazla büyütmekten kaçınmayı unutmayın.

2. Google Dokümanlar ile Resim Döndürme

Resimlerimizi döndürmek içinse hemen üst kısmında yer alan ve çıkıntısıyla kendisini belli eden yuvarlağa tıklayarak faremizi hareket ettirmemiz gerekiyor. Bu şekilde resimleri istediğiniz gibi döndürebilirsiniz.

3. Google Dokümanlar ile Resim Hizalama

Google Dokümanlar görsel düzenleme için çeşitli hizalama seçenekleri de sunuyor. İlk seçeneğimiz "Aynı hizada" opsiyonu ve bu sayede resmin üst kısmından yazmaya başladığımızda resmin hizasına gelen satır resmin en alt noktası ile aynı hizada olacaktır ve daha sonra satır atladığımızda normal yazı akışı devam edecektir.

"Metni kaydır" seçeneği ise yazının resim çevresinden akmasını sağlıyor ve böylece çok daha bütünleşik bir görünüm elde etmekte kullanılıyor.

"Metni ayır"ı kullandığımızda metin hiç bir şekilde resmin yanında bulunmayacaktır ve direkt olarak resmin altındaki satırdan devam edecektir.

Tüm bu hizalama seçeneklerinin sahip olduğu "kenar boşluğu" özellikleri sayesinde resim ile yazılar arasındaki mesafeyi de kolayca belirleyebilirsiniz.

4. Google Dokümanlar ile Resim Kırpma

  • Biçim sekmesine tıklayın.
  • "Resmi kırp" seçeneğini seçin.
  • Düzenleme işlemini gerçekleştirin.

Sıra geldi resmimizi kırpmaya. Belgemizde bulunan resim seçili haldeyken hemen üst menüden "Biçim" seçeneğine tıklıyor ve daha sonra "Resmi kırp" menüsü ile devam ediyoruz.

Resmi kırp aracı aktif hale geldiğinde resminizin kenarlarında çizgiler belirecektir. Bu çizgileri istediğiniz gibi daraltarak karenin dışında kalan alanların kırpılmasını sağlayabilirsiniz.

Aşağıda gördüğünüz gibi kare dışında kalan alanlar tamamen ortadan kalktılar ve böylece resimlerinizde bulunan gereksiz ayrıntılardan tamamen kurtulabilirsiniz.

Bu yazıda Google tarafından kullanıma sunulan Dokümanlar isimli popüler hizmet üzerinden görsel düzenleme işleminin nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR