Google Chrome'da Unity Oyunlar Nasıl Oynanır?

Google Chrome'da Unity oyunları oynayabilmek için NPAPI'yi etkinleştirme işlemini nasıl yapacağınızı rehberimizde bulabilirsiniz.

Google Chrome'da Unity Oyunlar Nasıl Oynanır?

Unity Web Player, web tarayıcılardan 3D oyunları oynayabilmek için kullanılan küçük bir eklenti ancak bazen onu aktifleştirerek oyunları oynamaya başlamak zorlayıcı olabiliyor. Bu işlemlerin nasıl yapılacağını bilmeyen ve 3D online oyunları oynamakta sıkıntı yaşayanlar için hazırladığımız rehberimizin işinize yarayacağını umuyoruz. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen Unity Web Player’ı Google Chrome’da aktifleştirme işlemlerimize başlayalım.

Google Chrome’da Unity oyunlar nasıl oynanır sorusunu soranların ilk yapması gereken iş aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Unity’i bilgisayarlarına indirmek.

Unity Web Player bilgisayarınıza indiği zaman Chrome tarayıcınızın alt kısmında inen dosya görünecektir. Bu dosyaya tıklayarak devam etmemiz gerekiyor.

Tıkladıktan sonra açılan kurulum penceresinde yer alan “I agree” butonuna basmak da bir sonraki adımımız.

Kurulum başarıyla tamamlandığında “Finish” butonuna basarak kurulum işlemlerini sonlandırıyoruz.

Bunun ardından web tarayıcımızın adres kısmına chrome://flags/#enable-npapi yazıyoruz ve bir internet sitesine gider gibi klavyemizden “enter” butonuna basarak devam ediyoruz.

Karşımıza çıkan “NPAPI'yi etkinleştir” başlığının altında yer alan “Etkinleştir” butona bir defalık basarak NPAPI'yi etkinleştiriyor ve ilerliyoruz.

Sıra geldi Google Chrome’u tamamen kapatmaya. Tarayıcıyı kapattıktan sonra bilgisayarınızın görev çubuğunda yer alan Google Chrome ikonuna sağ tıklamanız ve buradan da “Çıkış” menüsünü seçmeniz gerekiyor. Aksi taktirde Chrome tamamen kapanmayacak ve oyunları oynamaya izin vermeyecektir. Dilerseniz bilgisayarınızı da yeniden başlatarak aynı şeyi yapabilirsiniz.

Artık oyunkolu.com gibi kaliteli web oyunları oynayabileceğiniz web sitelerindeki 3D oyunlara hiç zorlanmadan giriş yapabilir ve eğlencenin keyfini sürebilirsiniz!

Android Platformunda 2.8 Milyon Minecraft Oyuncusu Tehlikede

YORUMLAR