Google Chrome Toolbar (Araç Çubuğu) Kaldırma

Yanlışlıkla internet tarayıcınız Google Chrome üzerine yeni bir araç çubuğu yüklediniz veya kullanmakta olduğunuz araç çubuğunu artık kullanmak istemiyorsunuz. Bu durumda araç çubuklarını Google Chrome üzerinden kaldırmanız gerekmektedir. Peki bunu nasıl

Google Chrome Toolbar (Araç Çubuğu) Kaldırma

Yanlışlıkla internet tarayıcınız Google Chrome üzerine yeni bir araç çubuğu yüklediniz veya kullanmakta olduğunuz araç çubuğunu artık kullanmak istemiyorsunuz. Bu durumda araç çubuklarını Google Chrome üzerinden kaldırmanız gerekmektedir. Peki bunu nasıl yapacağınız hakkında bir fikir sahibimisiniz? Eğer bu konuda bir bilginiz yoksa yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda "Google Chrome Toolbar (Araç Çubuğu) nasıl kaldırılır?" öğrenmiş olacaksınız.

Araç çubukları dışında bilgisayarınızın performansını etkileyen Chrome eklentileri de tarayıcınıza entegre olarak çalışıyorsa, bu eklentileri de aynı şekilde kaldırabilirsiniz. Çünkü tarayıcınızda bir sorun veya problem yaşıyorsanız, bunun en büyük etkenlerinden birisi de kullandığınız gereksiz veya hatalı eklentiler olabilir. Biraz sonra anlatacağımız adımları hem Windows işletim sistemi üzerinde hem de Mac'ler üzerinde aynı şekilde kullanabilirsiniz.

1- Öncelikle işlemimize Google Chrome'un sağ üst köşesinde bulunan özelleştirme ve denetleme sembolüne tıklıyoruz.

2- Sonra açılan menüde araçlar sekmesi altında bulunan uzantılara tıklıyoruz.

3- Açılan sayfa üzerinde kullandığınız eklentileri ve uzantıları görebilirsiniz. Kullanmadığınız veya silmek istediğiniz eklentileri sağ taraflarında bulunan çöp kutusu işaretine tıklayarak kaldırabilirsiniz.

4- Son olarak kaldırmak istediğiniz eklenti için karşınıza çıkan kaldırmayı onaylayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Evet yanlışlıkla kurduğunuz veya artık kullanmadığınız eklentileri başarıyla Google Chrome üzerinden kaldırdınız. Google Chrome üzerinde bir eklenti yüklediğinizde veya kaldırdığınızda, tarayıcınızı yeniden başlatmanıza gerek kalmadığı için internet üzerinde kaldığınız yerden gezinmeye devam edebilirsiniz.

Google Chrome'un en son sürümünü Tamindir.com üzerinden hızlı ve güvenilir bir şekilde indirebilirsiniz.

Konuyla ilgili aklınıza takılan soruları ve görüşlerinizi aşağıda bulunan yorum bölümümüz aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz. Ayrıca daha bilgisayarınıza Chrome tarayıcısını kurmadıysanız, Google Chrome İndir bağlantısını kullanarak kolayca indirme ve kurulum işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

YORUMLAR