Google Books ile İndirdiğiniz E-Kitapları PDF Formatına Çevirin

Adım adım Google Books Downloader programı ile Google Kitaplar nasıl indirilir, nasıl pdf yapılır açıklıyoruz.

Google Books ile İndirdiğiniz E-Kitapları PDF Formatına Çevirin

 2002 yılında gizli olarak yayına giren Google Kitaplar, günümüzde milyonlarca sanal kitabı içinde barındıran eşssiz bir bilgi kaynağı bir sanal kütüphane. Google'ın desteklediği tüm dillerde kitap, dergi, basılı yayın bulabiliyorsunuz. Dönem ödeviniz için araştırma yapabilir, dergilerin eski sayılarına ulaşabilir, kütüphanenizde olmayan bir romanı okuyabilirsiniz. Peki bu e-kitapları bilgisayarınıza hem de PDF olarak nasıl indirebilirsiniz? Adım adım Google Kitaplar bölümünden istediğiniz kitabı nasıl bilgisayarınıza kaydedebileceğinizi açıklıyoruz.

 

Adım 1: Google Book Downloader programını bilgisayarımıza kuramız gerekiyor.

Adım 2: "Google Books" ya da "Google Kitaplar" sayfasına girerek arama yapmalıyız. Aradığımız kitabın isminden tutunda bir paragrafında geçen aradığınız kelimeye kadar herşeyi aratabilir ve listeletebilirsiniz.

Adım 3: Aramamız gerçekleştirdik ve istediğimiz kitapları bulduk. Bu kitapların izin verildiği ölçüde ya tamamını ya da bir bölümünü indirebiliriz artık.

Sırasıyla;

- Google Kitaplar bölümünde indirmek istediğimiz kitabın URI - bağlantı adresini resimde gösterildiği bölümden kopyalıyoruz.
- Google Book Downloader programını açıyoruz.
- Google Book URL bölümüne kopyaladığımız bağlantıyı yapıştırıyoruz.
- Hangi formatta bilgisayarımıza kaydedeceğimizi: PDF,PNG, Jpeg ve hangi çözünürlükte istediğimizi seçtikten sonra "Start" düğmesine basıyoruz.

Adım 4: Bu adımdan sonra tek yapmanız gereken programın ilgili kitabın dosyalarını alması ve pdf halinde bilgisayarınıza kaydetmesini beklemek. Kitap sayfa sayısına ve indirmek istediğiniz çözünürlüğe göre kaydetme işlemi uzun sürebiliyor. Şunu belirtelim sürenin uzaması kitabı indirmediği anlamına gelmiyor kesinlikle o kitabı indirmekte ve pdf olarak size sunmaktadır.

Adım 5: PDF çıktı alıyorsanız bir PDF okuyucuya ihtiyacınız olacaktır. Popüler Adobe Reader X programını öneriyoruz.

Google Kitap Nedir?

1996 yılında, üniversitede bilgisayar bölümü öğrencileri olan, Google'ın kurucu ortaklarından Sergey Brin ve Larry Page Stanford Dijital Kütüphane Teknolojileri Projesi tarafından desteklenen bir araştırmada çalışıyorlardı. Amaçları dijital kütüphaneleri çalışır duruma getirmekti Akıllarında geniş kitap koleksiyonlarının dijital ortama aktarıldığı, bu kitapların bir web tarayıcı ile gezilebildiği bir ortam yaratacaklardı. 2002 yılında bu fikir gizli olarak gerçeğe dönüştü. Günümüzde ise akademik yayın, dergi, diğer basılı yayınlar olmak üzere Google Kitaplar 40+ dilde ve milyonlarca sanal kitaba ulaşmış durumda.

 

YORUMLAR