Google Aramalarıyla Yapabileceğiniz 15 Havalı Şey

Google üzerinden yapabileceğiniz en havalı ve en pratik şeyleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Google Aramalarıyla Yapabileceğiniz 15 Havalı Şey

Google'ın hayatımızdaki önemini sorgulamaya sanıyoruz ki gerek yok. Aklımıza takılan her türlü konuyu danışabildiğimiz, merak ettiğimiz bilgilere ulaşabildiğimiz ve bu mükemmel yazılım harikası, faaliyete geçtiği günden bu yana gelişimini hızla devam ettiriyor. Tüm bu çalışmaların arkasında ise kullanıcılara daha iyi hizmet verebilme ve tüm ihtiyaçlarını eksiksizce karşılayabilme gayesi yatıyor.

Arama motoru olarak beklentilerimizi kusursuza yakın bir nitelikte karşılayan Google'ın 20 eğlenceli kullanımına değineceğimiz bu yazı, muhtemelen Google'a olan bakış açınızı bir nebze de olsa farklılaştıracak. Hatta bu 20 özelliği Google'ı kullanım tarzınıza entegre etmeniz durumunda günlük işlerinizin büyük bir kısmını çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilecek konuma erişeceksiniz.

Özellikleri saymaya en eğlenceli olanlarından başlayalım!

Atari Breakout Oynamak İsteyen?

Bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle Google Görsellere girip "Atari Breakout" yazıyoruz ve ardından arama butonuna basıyoruz. Sadece bir saniye sonra çıkan sonuçlar popüler tuğla kırma oyunu şeklini alıyor.

Sıkıldıysanız Pacman'e Geçebilirsiniz

Google üzerinde Pacman oynayabilmek için web arama kısmına Pacman yazmamız yeterli. Fakat Atari Breakout'ın tersine Pacman'i oynamak için görsellere girmemiz gerekmiyor. Web üzerinde arama yapıp çıkan ilk sonuca tıklayarak Pacman'i oynamaya başlayabiliriz.

Zerg Rush da oynayabileceğiniz oyunlardan birisi

Tıpkı Pacman'de olduğu gibi Zerg Rush'ı da oynamak için web arama sekmesinde olmamız gerekiyor. Arama kısmına "zerg rush" yazarak oyunu oynamaya başlayabiliyoruz. Oyundaki temel amacımız faremizi kullanarak ekrana doluşan zerg'leri (o harflerini) yok etmek.

Çevirilerinizi el yazısıyla yapabilirsiniz

Bu özelliğin dilden dile farklılık gösterdiğini belirtmeden geçmeyelim. Destek sunulan bir dil (örneğin; İngilizce) seçiliyse kelimeleri el yazınızla girebilirsiniz. Bunu yapabilmek için metin kutusunun sol alt bölümünde bulunan kalem ikonuna tıklamanız gerekiyor.

Büyük sayıların telaffuzlarına göz atabilirsiniz

Okumakta zorlandığınız büyüklükte sayıları sadece Google'a yazarak nasıl okunduklarına bakabilirsiniz. Bunu yapabilmek için sayıyı yazıp eşittir koyarak hangi dildeki okunuşunu arıyorsanız o dili yazmanız yeterli oluyor.

Google'ı hesap makinesi olarak kullanabilirsiniz

Özel bir servise ihtiyaç duymadan, arama kısmına matematiksel işlemler yazarak sonuçlarına kolayca ulaşabilirsiniz. Yapabileceğiniz işlemlerin kapsamı bir hayli geniş fakat Google'ın da elbette bir limiti var. Bu yüzden aşırı bilimsel ifadelerde sorun yaşayabilirsiniz.

Bunu gerçekleştirebilmek için fazladan bir işlem yapmanıza gerek yok.

Grafikler hazırlamak Google ile çok kolay

Google'ın mükemmel özelliklerinden birisi de grafikler hazırlayabilmemize imkan veriyor olması. Bunu gerçekleştirebilmek için işlemleri, aşağıdaki görselde de gösterildiği gibi, arama kısmına yazmamız yeterli oluyor.

Kur farklarını hesaplamak da Google'ın özelliklerinden biri

Farklı para birimleri arasındaki farkları Google üzerinden hesaplayabiliyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek öncelikle için miktarı ve birimi yazıp ardından dönüşümü yapmak istediğimiz birimi yazıyoruz.

Birimler arasındaki dönüşümleri Google ile yapabiliyoruz

Sadece döviz farklarını değil günlük hayatımızda kullandığımız pek çok birimi de Google üzerinden dönüştürebiliyoruz.

Çeviri işlemlerini de Google ile kısa sürede yapabiliyoruz

Google Translator'a giriş yapmadan, direkt olarak arama kısmına kaynak ve hedef dilleri yazarak çeviri işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz.

Hava Durumu bilgilerine de yine Google üzerinden kolayca erişebiliyoruz

Bu işlemi yapabilmek için hava durumu bilgisini almak istediğiniz şehrin ismini ve ardından da forecast kelimesini yazmamız yeterli oluyor. Dilerseniz aynı şeyi sadece hava durumu yazarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Çıkan tabloda şehrin hava durumu, nem oranı, yağış ihtimali ve rüzgar esiş hızı gibi bilgiler sunuluyor. Buna ek olarak saatlik hava sıcaklıkları da yer alan bilgiler arasında.

Uçuş numaraları üzerinden uçuş bilgilerine ulaşmak mümkün

Herhangi bir uçuş hakkında bilgi almak için Google'ı kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan tek şey uçuş numarası.

Söz konusu numarayı Google üzerinde aratıp gerekli bilgilere erişim sağlayabiliyoruz.

İller arasındaki mesafeyi Google ile hesaplayabiliyoruz

Herhangi iki il arasındaki mesafeyi hesaplayabilmek için "{il isimleri} mesafe" aramasını yapmamız gerekiyor.

Bu aramada sadece iller arasındaki mesafe değil, bu mesafenin hangi yol üzerinden yapılacağı da belirtiliyor. Verilen bilgi standart olarak araba üzerinden veriliyor. Dİlerseniz ekranın üst bölümünden farklı taşıtlar seçebilirsiniz.

Beklediğiniz film veya kitapların çıkış tarihleri de burada!

Merakla beklediğiniz bir kitap veya film varsa sadece " isim + çıkış tarihi" araması yaparak çıkış tarihine ulaşabilirsiniz.

Google'ı yerinden oynatın

Google'ı biraz hareketlendirmek istiyorsanız "do a barrel roll" veya "tilt" yazarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Apple WWDC 2015 Özeti

iOS ve Android Fanatizminin Ufkunuzu Daraltan Acı Gerçekleri

YORUMLAR