Google Allo Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Allo hızlı ve akıllı mesajlaşma uygulaması olarak tanımlanabilir. Google Allo daha önce farklı uygulamalarda kullandığımız birçok özelliği bir araya getiriyor. Google Allo hızlı mesaj uygulaması; akıllı cevaplama, karalamalar yapabilme, çıkartmala

Google Allo Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Allo hızlı ve akıllı mesajlaşma uygulaması olarak tanımlanabilir. Google Allo daha önce farklı uygulamalarda kullandığımız birçok özelliği bir araya getiriyor. Google Allo hızlı mesaj uygulaması; akıllı cevaplama, karalamalar yapabilme, çıkartmalar (sticker) kullanma, özel metin boyutları gibi pek çok özelliği bir arada sunuyor. Bu yüzden de WhatsApp ve Facebook Messenger gibi uygulamaların kulvarlarında, bu rakiplerle yarışıyor. 

Google Allo Özellikleri

Google Play bu prosedürü Google Duo için de uygulamıştı. Tıpkı WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme protokolü kullanıyor. Allo’yu WhatsApp’tan ayıran özelliklerinin en önemlisi Google Asistan ile birlikte çalışıyor olması. Böylelikle kullanıcılar konuşmayı terk etmek zorunda kalmadan aradıkları tüm bilgilere ulaşabiliyorlar.

Google Allo Nasıl İndirilir?

Şimdilik Google Play uygulama mağazasında ön kayıt toplayan uygulamanın apk dosyasını indirirseniz beklemeden kurabilirsiniz. Şimdilik çok fazla kimse kullanmadığı için arkadaşlarınızı davet edebilir ve Google Allo kullanmak için bir test sürüşüne çıkabilirsiniz. 

İndirme işlemini tamamladıktan sonra gerekli izinleri dikkatle inceleyin ve telefon numaranızı yazarak uygulamaya dahil olun.

Telefon kontaklarınızdan arkadaşlarınızı seçerek bir Google Allo rehberi oluşturabilisiniz.

Ya da Google Asistan ile entegrasyonunu deneyimlerek uygulamadan çıkmadan nasıl kullanabileceğinizi deneyebilirsiniz. 

Google Allo ile Neler Yapabilirsiniz?

Google Allo aslında Facebook Messenger ile WhatsApp’ın bir potada eritilmiş ve yeniden geliştirilmiş bir sürümü gibi. Bu iki uygulamanın eksiklerini tamamlıyor ve üzerine biraz da Google Asistan desteği katarak oldukça işlevsel bir hızlı mesajlaşma uygulaması altyapısı sunuyor. Google Asistan ile sohbetten ayrılmadan arkadaşlarınıza etraftaki sinemalarda neler oynuyor anında gösterebiliyorsunuz. Çeviri hizmetlerine bağlanabiliyor ve Google Allo'nun kendisi hakkında bile yardım alabiliyorsunuz. 

Gizli seklemeler açabilme ve bu modda sohbet edebilmenin yanı sıra renkli çıkartmalar (sticker) ve resimleri CAPS haline getirip paylaşmak Google Allo’nun eğlenceli ve kullanışlı  özelliklerinden biri. 

Google Allo 21 Eylül'de Yayınlanıyor!

Google Allo Android Nougat'a Entegre Olabilirdi

Google Facebook Messenger’a Rakip Olacak Allo ve Duo Messenger Uygulamalarını Duyurdu

YORUMLAR