Google Allo Bilgisayarda Nasıl Kullanılır

Google Allo bir süredir WhatsApp'ın rakibi olarak bize hizmet veriyordu. Geçtiğimiz aylarda da Google'ın tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi bir Google Allo web servisi üzerinde çalıştığı bilgisi internete sızdırılmıştı. Bu söylentiler gerçeğe dönüştü ve Googl

Google Allo Bilgisayarda Nasıl Kullanılır

Google Allo bir süredir WhatsApp'ın rakibi olarak bize hizmet veriyordu. Geçtiğimiz aylarda da Google'ın tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi bir Google Allo web servisi üzerinde çalıştığı bilgisi internete sızdırılmıştı. Bu söylentiler gerçeğe dönüştü ve Google nihayet Google Allo PC sürümünü kullanıma açtı.

Google Allo'yu bilgisayarınızda kullanabilmek için belli adımları izlemeniz gerekiyor, süreç WhatsApp Web'i kullanmaya çok benziyor; fakat dikkat etmeniz birkaç farklı şey var. İşte bu yazımızda Google Allo bilgisayarda nasıl kullanılır anlatacağız. Resimli anlatımımızda adım adım neler yapmanız gerektiğini açıklıyoruz.

Google Allo'yu bilgisayarınızda kullanabilmek için öncelikle Google Allo mobil uygulamasına sahip olmanız gerekiyor. Google Allo web servisi şu an için sadece Google Allo Android uygulaması ile uyumlu çalışabilmekte. İlerleyen dönemde Google Allo iOS uygulamasının destekleneceği de açıklanıyor. Google Allo Android uygulamasını bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

İkinci olarak Google Chrome tarayıcıya sahip olmanız gerekiyor; çünkü Google Allo web servisi sadece Chrome tarayıcı üzerinde çalışmakta. Google Chrome'u bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:

Google Allo mobil cihazınızda yüklüyse ve Google Chrome açıksa şimdi işlemlere başlayabiliriz. Öncelikle bu bağlantıyı kullanarak Google Allo web servisini açın:

Şimdi karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak ve bu ekrandaki QR kodunu taratmanız gerekecek:

Bu kodu taratmak için Google Allo uygulamasını mobil cihazınız üzerinde açın. Uygulamada sol üst köşedeki menü tuşuna dokunun:

Menü açılınca "Web için Allo" seçeneğini görüyorsanız ona dokunup tarayıcınızdaki QR kodunu taratarak Allo'yu bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Fakat "Web için Allo" seçeneği görünür değilse Google Allo uygulamasını Google hesabınızla eşleştirmeniz gerekecek. Bu iş için "Ayarlar"a dokunun:

Açılan pencerede "Hesap" başlığını seçin:

Yeni pencerede "Google Hesabı" seçeneğini seçin ve Google hesabınızı belirleyerek eşleştirmeyi gerçekleştirin:

Artık ana ekrana dönerek menüyü açabilir ve "Web için Allo" seçeneğini seçebilirsiniz:

Açılan ekranda "QR KODUNU TARA" tuşuna dokunun ve tarayıcınız üzerindeki QR kodunu kamerayla tararın:

Artık Google Allo'yu bilgisayarınız üzerinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Instagram Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR