Gmail ile SMS Gönderme Nasıl Yapılır

Gmail kullanarak SMS gönderme işlemini nasıl yapabileceğinizi merak ediyorsanız rehberimizi okumayı unutmayın.

Gmail ile SMS Gönderme Nasıl Yapılır

SMS yani kısa mesaj servisini her ne kadar internet paketleri, mesaj uygulamaları ve diğer sohbet araçları varolsa da hala sıklıkla kullanmaya devam ediyoruz. Eğer bilgisayarlara erişim imkanınız varsa ve bir arkadaşınıza SMS göndermeniz gerekiyorsa bu iş için telefonunuza ihtiyacınız yok diyebiliriz. Tek yapmanız gereken internet bağlantısı olan bir PC bulmak ve Google hesabına sahip olmak.

Eğer Google hesabınız hali hazırda varsa Gmail ile SMS gönderme işlemine çok yakınsınız demektir. Eğer yoksa sonraki adımları tamamlamak için bir Google üyeliğine ihtiyacınız olduğunu yeniden hatırlatalım.

Gmail'e giriş yaptığınızda her zaman karşınıza çıkan sol taraftaki sohbet bölümüne bakmalı ve SMS göndermek istediğiniz arkadaşınıza karar vermelisiniz. Bu blogumuzda örnek olması için Tamindir editörlerimizden Can Çevrim'i resimde de görebileceğiniz gibi seçtim.

Mesaj göndereceğiniz kişinin adının üzerine geldiğinizde onun kişi kartını görebilirsiniz. Bu kartta belirgin bir biçimde yer almasa da hemen sağ alt köşede bir küçük ok mevcut. Kırmızı ile işaretlediğim bu oka tıklayarak devam ediyoruz.

Tıkladıktan hemen sonra "SMS Gönder" adlı buton sizin de karşınıza çıkacaktır. Tahmin edebileceğiniz gibi SMS'imizi gönderebilmek için bu butona tıklayarak devam etmemiz gerekiyor.

Butona tıkladıysanız SMS göndereceğiniz arkadaşınızın telefon numarasını yazmanızı talep eden bir formla karşılaşacaksınız. Bu formda numaranın "+90" kısmı girilmiş olarak kabul edildiğinden direkt olarak başına "0" koymadan alan kodu ile numarayı yazmaya başlamalısınız. Numarayı tamamladığınızda "Kaydet" butonuna basarak devam edebilirsiniz.

Görebileceğiniz gibi numarayı tamamladığımızda direkt olarak SMS yazma penceresine geçiş yaptık. "SMS Kredisi" adlı bölümde ilk olarak 50 SMS'lik kapasitemiz var ve aldığımız her bir SMS bunu bir adet arttırmakta, attığımız SMS'ler ise bir azaltmakta. Yani SMS'lerinize hiç cevap verilmemesi durumunda kredilerinizi tüketme ihtimaliniz var.

Mesajımızı mesaj bölmesine yazdıktan sonra giriş tuşuna bastığımızda direkt olarak alıcıya gönderiliyor. Gönderdiğiniz kişi ise gelen SMS'e direkt olarak cevap verebiliyor ve bu cevaplar yine Gmail içerisinde açtığınız pencerede görüntüleniyor. Aşağıdaki ekran görüntülerinde de bu durumu görebilirsiniz.

Fark ettiğiniz üzere Gmail'den SMS göndermek kolay olduğu kadar hızlı da. Özellikle telefonunuzda SMS paketi olmadığında ve SMS ile birisine ulaşmanız gerektiğinde bulabildiğiniz herhangi bir bilgisayarı kullanarak bu özellikten faydalanabilirsiniz.

YORUMLAR