Gmail: Bu E-Posta Neden Spamde

Gmail kullanıcıları artık e-posta hesaplarındaki spam olarak işaretlenen postaların neden böyle işaretlendiğini kolaylıkla öğrenebilecekler.

Gmail: Bu E-Posta Neden Spamde

Neden bazı e-postaların Gmail spam klasörünüze düştüğünü merak ediyor musunuz? Eğer ediyorsanız, Gmail artık size bu konuda bilgi vermeye hazır.

Dün gerçekleşen değişikliklerle birlikte artık Spam klasörünüze düşen herhangi bir e-postayı seçebilir ve e-postayı açtığınızda üst kısımda neden spam olarak değerlendirildiğini gösteren yazıyı okuyabilirsiniz. Ayrıca spam e-posta kriterleriyle ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz bilgilendirmenin yanında yer alan “Daha Fazla Bilgi” bağlantısına tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

İşte kendi e-posta spam klasörümden aldığım görüntüyü aşağıda görebilirsiniz.

Standart e-posta spamlarının yanında Gmail dolandırıcılık için gönderilmiş olabilecek e-postaları da ayırt edip açıklayabiliyor. Örneğin YouTube, Facebook gibi sitelerden gelmiş göründüğü halde sadece sahte adresler kullanan e-postalarda gönderenin gerçekliğinden şüphe duyulduğuna dair uyarılar yer alıyor.

Çoğunlukla yer alan uyarı mesajı ise spam filtreleri tarafından tespit edilen mesaj formatlarına benzer içerikleri barındıran e-postalarla ilgili oluyor.

YORUMLAR