Gizli Anlamlar İçeren Logolar

Bir markayı en iyi temsil eden parça logodur. Hatta bazı markalar logolarına gizli anlamlar koyarak, şirketleri hakkında ipuçları da vermeye çalışır. Ben de her gün gördüğümüz logoların altında yatan gizli anlamları araştırdım ve sizlere bir blog hazırlad

Gizli Anlamlar İçeren Logolar

Bir markayı en iyi temsil eden parça logodur. Hatta bazı markalar logolarına gizli anlamlar koyarak, şirketleri hakkında ipuçları da vermeye çalışır. Ben de her gün gördüğümüz logoların altında yatan gizli anlamları araştırdım ve sizlere bir blog hazırladım.

Şirketler logo tasarımını yaparken pek çok kriteri göz önünde bulundurur. Çünkü kullanıcıların marka hakkında bilecekleri ilk şey, şirketin logosudur. Ayrıca logo, bir şirketin akılda kalıcılığını, yaratıcılığını, özgünlüğünü belirler.

Bazı firmaların logoları ilk bakışta çok manasız gelebiliyor. Ancak, daha dikkatli bakıldığında şirket hakkında detaylar, bilgiler görebiliyoruz. İsterseniz lafı çok uzatmadan, bazı gizli anlamlı logolara geçelim.

1) Toyota

3 farklı halkanın iç içe olduğu Toyota logosunda, halkaların oluşturduğu sıralı kombinasyon ile ''TOYOTA'' yazısı ortaya çıkarılmış. Ancak, kaçımız bu anlamı fark etmiştir bilmiyorum.

2) Google

Google yazısını oluşturan 5 farklı renk var. Bu renklerden dördü ana renk, biri ise ara renk. Ayrıca renk diziliminde 2 defa mavi ve kırmızı kullanılımış. Yani Google'ın logosunda belirli bir düzen bulunmuyor. Bu düzensizlikte, Google'ın kural tanımadığı anlamına geliyor.

3) FedEx

FedEx isimli lojistik şirketinin logosunda ''E'' ve ''x'' harflerinin arasında bir ok işareti gizlenmiş durumda. Daire içerisine bakarak rahatlıkla görebilirsiniz. Bu ok, şirketin daima ileriye dönük olduğunu gösteriyor.

4) Volkswagen 

Markanın ilk harfi olan ''V'' logonun üst kısmında yer verilmiş. Almanca'da ''volks'' kelimesi “insanlar” anlamına gelmektedir. Logonun alt kısmında bulunan ''w'' ise ''wagen'' kelimesini yani “araba”'yı temsil eder. Bu iki kelime altlı üstlü yerleştirilince “insanlar için yapılmış araba” anlamına gelmektedir.

5) Amazon

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Amazon'un logosunda 2 farklı gizli anlam var. Bunlardan ilki: A harfinden Z harfine giden ok, A’dan Z’ye her şeyi bulabilirsiniz anlamına geliyor. İkincisi ise, bu okun bir gülen surat oluşturması. Bu gülen surat, Amazon müşterilerinin sürekli mutlu olduğu söylüyor.

6) Apple

Apple'ın logounda ısırılmış bir elma var. Bu elma, Adem ve Havva hikayesindeki ısırılmış elmayı simgeliyor. Ayrıca Newton'un kafasına düşen elma da bize hatırlatılmak isteniyor.

7) NBC

NBC isimli TV kanalının logosuna daha dikkatli bakarsanız, bir tavuskuşunun olduğunu fark edebilirsiniz. Renkli televizyonların ilk çıktığı dönemde, TV'lerin renkli olduğunu belirtmek için yapılan bu logoda, pek çok renk yer alıyor.

8) Audi

Alman otomobil şirketi Audi'nin logosu, Auto Union cephesinde kurulan 4 otomobil firmasının (DKW, Horch, Wanderer ve Audi) birleşmesiyle ortaya çıktığını simgelemektedir. Ancak sadece Audi şirketi ayakta kalabilmiştir.

9) Formula 1

Kırmızı bölüm Formula 1'in ''1'' kısmını temsil ediyor gibi olsa da aslında ''1'' rakamı iç kısıma saklanmıştır. Logoya daha detaylı bakarsanız, 1 rakamının ortada olduğunu görebilirsiniz.

10) Mercedes

3 farklı yöne bakan Mercedes logosu; firmanın, kara, deniz ve havadaki hakimiyetini ve kalitesini simgeliyor. Ayrıca logoyu herhangi bir açıyla çevirdiğinizde oklar yine aynı durumu alabiliyor.

YORUMLAR