Gitar Çalanlar İçin En İyi 10 Android Uygulaması

Müzik, bildiğiniz gibi hayatımızın en önemli parçalarından birisi. Küçüklüğümüzden itibaren etrafımızda müzikle büyüyor ve müzikle yaşıyoruz.

Gitar Çalanlar İçin En İyi 10 Android Uygulaması

Müzik, bildiğiniz gibi hayatımızın en önemli parçalarından birisi. Küçüklüğümüzden itibaren etrafımızda müzikle büyüyor ve müzikle yaşıyoruz.

Öyle ki küçüklükten itibaren hepimiz bir müzik kursuna gidiyoruz. Gitar olsun, piyano olsun, bir müzik aleti çalmayı öğrenmek hayatımızda olumlu etkiler bırakır. Yaratıcılığımızı geliştirir, hafızamızı güçlendirir ve daha pek çok faydalı etkisi vardır. Bu yüzden de en azından bir kere müzik aleti çalmayı denemek lazım. Gitar da bunlar arasında en sık tercih edilenlerden birisi. İster profesyonel olarak gitar çalıyor olun, ister yeni öğrenmeye başlamış olun, gitar çalmanıza yardımcı olacak artık pek çok mobil uygulama var.

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bu uygulamalar size akort etme konusunda, metronom konusunda ve daha pek çok farklı konuda yardımcı olabilir. Biz de bugün Tamindir ekibi olarak sizler için bu uygulamaları derledik.

Chordbot Lite

Chordbot Lite, ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir şarkı yazma uygulaması diyebilirim. Yoldayken ve dışardayken ilham geldiği durumlarda ne yapıyorsunuz? Bundan sonra Chordbot Lite size bu konuda yardımcı olabilir.

Uygulamada 60'dan fazla akort tipi, 70'den fazla karşılaştırma stili, 400'den fazla enstrüman sizleri bekliyor. Ayrıca tersine çalma kontrolü, şarkı bölümleri ve otomatik şarkı yaratıcı da uygulamanın bazı özellikleri arasında.

Eğer uygulamanın özellikleri size yeterli gelmezse tam versiyonunu da satın alıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

GChord

GChord, gitar çalmaya yeni başlayanların beğeneceği bir uygulama diyebilirim. Bu uygulama ile tablarla akorları gösteren akor cetveline göz atabilirsiniz. Böylece gitar çalma konusunda bir adım daha ilerlemiş olursunuz.

Gitar öğrenmenin en önemli adımlarından birisi sık sık pratik yapmak diğeri de tablarla akorların yerlerini öğrenmektir. Bu uygulama ile bunu kolayca öğrenebilir ve parmaklarınızı nereye koymanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Ayrıca uygulama ile çalışma verilerinizi kaydedip daha sonra geriye dönük araştırma yaparak bunlara bakabilirsiniz. Ayrıca uygulama solaklar için de uygun şekilde geliştirilmiş.

gStrings Free

gStrings Free, Android cihazlarınızda bulabileceğiniz en iyi uygulamalardan birisi diyebilirim. 10 milyondan fazla indirilmeyle de bunu kanıtlamış olduğunu görebilirsiniz.

Bu uygulamanın temel amacı gitarınızı akort etmenize yardımcı olmaktır. Gitar akort etmek herkesin yapabileceği ve kolay bir şey değildir. Bu yüzden siz de bu konuda yardım alabilirsiniz. Uygulama ile yalnızca gitar değil diğer enstrümanları da akort edebilirsiniz.

Uygulamada mikrofonun hassaslık ayarı ile akort işini daha da kolay hale getirebilirsiniz. Ayrıca farklı akortlar ve ton frekanslarını belirleme şansına da sahipsiniz.

Guitar Tuner

Guitar Tuner özellikle gitar çalmaya yeni başlamış ve giriş seviyesindeki insanların severek kullanabilecekleri kullanışlı bir uygulama.

Çok basit bir kullanıma sahip olan uygulama ile acil durumlarda gitarınızı akort edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken akort etmek istediğiniz teli seçmek ve çıkan sese göre gitarınızı akort etmek.

Ayrıca program görsel olarak da dokunmanız gereken telleri gösteriyor ve böylece daha rahat bir şekilde kullanma şansına sahip oluyorsunuz.

JamBox

JamBox da bir diğer akor gösterme uygulaması. Gitaristlerin beğenerek kullanacağı bir uygulama olan JamBox, istediğiniz akor için hangi perdeye basmanız gerektiğini size gösterir ve akorların seslerini dinletir.

Uygulamada 22 farklı akor bulunuyor ve notaları tek tek gösteriyor. Ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz uygulamada 13 farklı ölçek bulunuyor.

Uygulamanın en güzel taraflarından birisi ise solaklar için de gösterimlerin bulunması diyebilirim. Eğer akor uygulaması arıyorsanız JamBox'u deneyebilirsiniz.

Mobile Metronome

Mobile Metronome, adından da anlayabileceğiniz gibi Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir metronom uygulaması. Müzisyenlerin en iyi dostlarından birisi olan metronom artık mobil cihazlarda diyebilirim.

Kullanımı gayet kolay ve sade olan uygulama aynı zamanda hayli kapsamlı özelliklere sahip. Uygulama ile önceden belirlediğiniz aralıkları kaydedebilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Uygulamada 10-230 BPM aralığı bulunuyor. Ayrıca farklı alt bölümlemeler, 4 farklı ses paketi, ayarlanabilir ses ve arka planda çalma özellikleri de uygulamada sizleri bekliyor.

PocketBand

PocketBand yalnızca bir müzik uygulaması değil aynı zamanda bir sosyal ağ. Yani bir müzik topluluğuna katılabileceğiniz çok kullanışlı bir uygulama diyebilirim.

Bu uygulama ile öncelikle şarkınızı besteliyorsunuz. Bunun için enstrümanları, ses perdesini, ekolayzırı ayarlıyor ve kendinize özel bestenizi yapıyor ardından da bu toplulukta paylaşıyorsunuz. Ayrıca diğerlerinin yayınladığı parçaları da dinleyebiliyorsunuz.

Eğer siz de bir gitaristseniz, size ilham verecek şarkılar arıyorsanız ya da diğer müzisyenlerle iletişime geçmek istiyorsanız bu uygulamayı kesinlikle indirmelisiniz.

RecForge Lite

RecForge Lite, çok başarılı bir ses kayıt uygulaması. Gitar çalıyorsanız, kendi bestelerinizi yapıyorsanız ve onları insanlarla paylaşmak istiyorsanız öncellikle şarkılarınızı kaliteli bir şekilde kaydetmeniz gerekiyor.

RecForge Lite da size bu konuda yardımcı olacak. Uygulama ile kaliteli ses kayıtları yapabilir, bunları düzenleyebilir ve kolayca paylaşabilirsiniz. Yine uygulama ile kayıtlarınızın formatlarını değiştirebilirsiniz.

Uygulama ile kayıt yaparken durdurup daha sonra devam edebilir, istemediğiniz kısımları kayıttan çıkarabilirsiniz. Ücretsiz versiyonunda WAV formatında sınırsız kayıt yapabilirken MP3 formatında her 3 dakikada bir kayıt duruyor. Fakat devam tuşuna basıp devam etme şansına sahipsiniz.

Robotic Guitarist Free

Robotic Guitarist Free, yine Android cihazınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz ve ister profesyonel ister amatör olun gitar çalıyorsanız beğeneceğiniz bir diğer uygulama.

Hepsi bir arada diyebileceğimiz bu uygulamada, gitar çalmayı biliyor veya öğrenmeye çalışıyorsanız, aradığınız tüm özellikler bulunuyor.

Uygulamadaki gerçek enstrüman sesleri ile denemeler yapabilir, kendi bestelerinizi yapabilir, gitarınız yanınızda değilse gitar lab'da denemeler yapabilir, akort düdüğü ile gitarınızı akort edebilirsiniz.

Virtual Guitar

Virtual Guitar, adından da anlayabileceğiniz gibi bir sanal gitar uygulaması. Gitarınız yanınızda değilse fakat gitar çalmak istiyorsanız, ilham geldiyse ve beste yapmak istiyorsanız ya da yalnızca öğrenme amaçlı çalmak istiyorsanız Virtual Guitar size çok yardımcı olacak.

Bu uygulamanın ister profesyonel olun ister yeni öğrenmeye başlamış, ister sadece eğlence amaçlı olsun, herkesin beğeneceği bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Uygulamanın kolay kullanımı, gerçekçi gitar sesi, akor kütüphanesi, multi touch özelliği, solo modu ve de akor modu bulunuyor.

YORUMLAR