Gezginler İçin Android Uygulamaları

Yolculuk yapmak çoğu insan için zevkli ve heyecanlı bir olay. Fakat bazı insanlar var ki, yolculuk yapmak ve seyahate çıkmak onlar için bir tutku. Bugün de yüreğinin götürdüğü yere gitmeyi sevenler için bir yazı yazmaya karar verdik.

Gezginler İçin Android Uygulamaları

Yolculuk yapmak çoğu insan için zevkli ve heyecanlı bir olay. Fakat bazı insanlar var ki, yolculuk yapmak ve seyahate çıkmak onlar için bir tutku. Bugün de yüreğinin götürdüğü yere gitmeyi sevenler için bir yazı yazmaya karar verdik.

Nereye giderseniz gidin, yolunuz kısa ya da uzun olsun, gideceğiniz yer yakın ya da uzak, siz de bu listedeki uygulamalarla akıllı telefon ve tabletlerin sunduğu teknolojiden faydalanın. Seyahat planlamasından masraf tutmaya kadar bir çok alanda işinizi görecek uygulamalar artık mobil cihazlarda mevcut.

Size hem tasarruf ettirecek hem zor durumlarda yardımcı olacak bir çok uygulamayı bu listemizle sizler için derledik. Eğer siz de yolculuk yapmayı sevenlerdenseniz, listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

CouchSurfing Travel App

CouchSurfing olayını artık duymayan ve bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Uluslararası bir servis olan CourhSurfing'in Android uygulaması ile dünyanın her yerinde kolayca kalacak yer bulma şansına sahipsiniz.

Facebook ile bağlandığınız uygulamayı açıp GPS ile çevrenizdeki kalacak yer noktalarını görebiliyorsunuz. Eğer kalacak otel bulamadıysanız ya da yeni insanlarla tanışmak istiyorsanız CouchSurfing tam da bu amaç için yapılmış.

Şehrin yerlisinde kalmak istiyorum, insanlarla tanışmak arkadaş edinmek istiyorum, hatta şehri bana bir yerlisinin gezdirmesini istiyorum diyorsanız CouchSurfing'i indirip yolculuk yaptığınız yerlerde denemelisiniz.

Expedia

Expedia da sık sık yolculuğa çıkanların işine yarayacak bir uygulama. Otel bulma ve çabucak rezervasyon yaptırma işine yarayan uygulamada otellerin tüm detaylarını görebilir, fotoğraf, insanların yorumları ve uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Acil bir durumda otel bulmanız gerektiğinde en büyük yardımcılarınızdan biri bu uygulama olabilir. 130 binden fazla oteli bulabileceğiniz uygulama GPS ile size o anda en yakın olanları sunar.

Ayrıca fiyata, uzaklığa, otel adına, kullanıcı puanlarına göre otelleri filtreleyebilir, birbiriyle karşılaştırabilir, yaptığınız rezervasyonu gelecek için kaydedebilirsiniz. Yine rezervasyonunuzu kredi kartı ile ödeme imkanı da mevcut.

Expensify

Bir yolculuğa kısıtlı bir bütçe ile çıktığınız zamanlar olabilir. Bu tür durumlarda bütçenizi düzgün bir şekilde harcamak ve harcadıklarınızın listesini tutmak isteyebilirsiniz. İşte Expensify bu iş için geliştirilmiş.

Çıktığınız yolculuklarda kalacak yer, ulaşım, yeme içme gibi bütün masraflarınızın kaydını bu uygulama ile tutabilirsiniz. Ayrıca yaptığınız harcamaların fişlerinin fotoğraflarını çekebilir ve giderlerinizin kaydını daha düzenli tutabilirsiniz.

Uygulama size harcamalarınızla ilgili detaylı istatistiki raporlar sunar, böylece ekonomik durumunuzu kontrol altında tutabilirsiniz.

Google Maps

Yolculuğa çıkanlar için uygulamalar listesine Google'ın en çok kullanılan servislerinden biri olan haritaları almadan olmazdı. Dünyanın neresinde olursanız olun, en çok işinize yarayacak uygulamalardan birisi haritalar.

GPS veya internet bağlantınız olduğu sürece asla hiçbir yerde kaybolmazsınız. Ayrıca ikisi de olmasa bile uygulama daha önceki girişlere dayanarak oluşturduğu ön belleği kullanır, böylece bu şekilde de haritalara ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Google Haritalar ile etrafınızdaki önemli noktaların adreslerini görebilir, buralara gitmek için yol tarifi alabilirsiniz. Yine harita üzerindeki noktaları arkadaşlarınızla paylaşabilir veya kaydedebilirsiniz.

Google Translate

Yolculuklarınızda hayat kurtarıcı bir diğer uygulama ise Google tarafından geliştirilen çeviri uygulaması. Eskiden sadece bilgisayarlarda kullanabildiğiniz uygulamanın artık Android versiyonu da var.

Bu uygulama ile diller arasında çeviri yapabilir, böylece gittiğiniz ülkelerde anlamadığınız insanlarla daha rahat iletişim kurabilirsiniz. Çevirdiğiniz cümle ve kelimelerin telaffuzlarını görebilir, insanlarla doğru şekilde konuşabilirsiniz.

Uygulama ile 80 dile çeviri yapabilirsiniz. Böylece yol tarifi almanız gerektiğinde ya da restoran önerisi almak istediğinizde bunu rahatça kendi dillerinde sorabilir, söylediklerini kendi dilinize çevirebilirsiniz.

Hotel Tonight

Yolculuklarınızda kullanabileceğiniz bir başka otel bulma uygulaması olan Hotel Tonight da yine son dakika rezervasyonlarınız için kullanabileceğiniz çok kullanışlı bir uygulama.

Bu uygulama ile hem uygun fiyatlı hem de lükse yakın odalar bulabilirsiniz. Otel odaları her gün yenilenir ve bu odalar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. İnternet, park yeri gibi ekstra hizmetlerin de ücret bilgilerini edinebilir, böylece bir sürprizle karşılaşmazsınız.

Ayrıca uygulama üzerinden direk olarak rezervasyon ve oda satın alma işlemleri yapmanız da mümkün. Sabah 9'dan gece 2'ye kadar uygulama üzerinden otel rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

The Weather Channel

Seyahate çıktığınız zaman kafamızı meşgul eden, bizi endişelendiren en önemli konulardan birisi de hava durumunun nasıl olacağı oluyor. İşte bu durumlar için kullanabileceğiniz en güzel uygulama The Weather Channel.

Dünyanın neresinde olursanız olun hava durumuyla ilgili en iyi tahminleri alabilir, bunların analizlerini görebilir, 15 dakika önceden havayla ilgili bilgi alabilir ve buna göre kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Kullanıcı dostu bir arayüzle gelen uygulamanın widget'ı sayesinde uygulamayı açmaya bile gerek duymadan anlık olarak hava durumunu görebilir, ayrıca yine gün doğumu ve batımı saatlerini, sıcaklık, basınç, rüzgar hızı gibi detaylı konularda bilgi alabilirsiniz.

TripAdvisor

Yolculuk yapmayı çok sevenlerin beğeneceği bir diğer uygulama da TripAdvisor. Seyahate çıkmak istiyor gakat nereye gideceğinize karar veremiyor musunuz? TripAdvisor size bu konuda yardımcı olabilir.

Dünyanın her yerinden insanlar tarafından eklenen yorum, fotoğraf ve haritalara göz atabilir, gitmek istediğiniz yer hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Böylece gitmek istediğiniz yerler hakkında bilgi sahibi olabilir, kararınızı buna göre verebilirsiniz.

Uygulamada gideceğiniz yerlerle ilgili en ucuz uçak biletlerini, otelleri, restoranları, gidilecek önemli yerleri bulabilirsiniz. Kısacası adından da anlaşılacağı üzere uygulama aslında bir yolculuk öneri servisi.

TripIt

TripIt, yolculuklarınız için bir planlama uygulaması diyebiliriz. Bu uygulama ile bundan sonra yapacağınız bütün yolculuklar ve çıkacağınız bütün seyahatler çok daha organize ve düzenli olabilir.

Sık sık yolculuğa çıkıyorsanız bu uygulama hayatınızı çok kolaylaştırabilir. Hem daha organize bir hale getirebilir hem de arkadaşlarınızla seyahatleriniz paylaşabilirsiniz. Internet bağlantısına bile ihtiyaç duymadan uygulamayı kullanabilirsiniz.

Uygulama ayrıca içerisinde yol tarifi alma, haritalar, hava durumu göstergesi de içeriyor. Yine planlarınızı Google Calendar hesabınızla senkronize etme şansına da sahipsiniz.

XE Currency

Seyahatlerinizde hayat kurtarıcı olabilecek bir diğer uygulama da XE Currency. Gittiğiniz ülkelerde alışveriş yaparken harcadığınız paranın hesabını bilmek ve gerçekte ne kadar harcadığınızı hesaplamak için kullanabileceğiniz uygulama çok faydalı.

Canlı para birimi değişimlerini anında görebileceğiniz uygulamada tarihi de kapsayacak şekilde 30 binden fazla grafik bulunmakta. Ayrıca para birimi hesaplayıcı ile istediğiniz para birimini dönüştürebilirsiniz.

Değerleri anında yenilemek için cihazı sallamanız yeterli. İnternet bağlantınız olmadığında ise aldığı en son değerleri görüntülemeye devam edebilirsiniz.

YORUMLAR