Gelecekte Size Çok Para Kazandıracak 7 Meslek

Teknolojik gelişmelerle sadece cihazlara değil mesleklere, hatta spora da güncellemeler geliyor. İşte geleceğin en çok para kazandıracak 7 mesleği.

gelecekte-para-kazanma

"Büyüyünce ne olmak istiyorsun evladım?""esporcu." Bu kalıba alışmamız gerek, malum çağımızın başrolünde internet olunca, geleceğin meslekleri de bununla birlikte şekilleniyor. Teknolojik gelişmelerle sadece cihazlara değil mesleklere, hatta spora da güncellemeler geliyor. İşte geleceğin en çok para kazandıracak 7 mesleği.

Artık Sporcular Terlemeyecek

İnternet ortamındaki oyunlarla şimdiden binlerce dolar kazanan e-spor oyuncuların yıllık geliri 40 bin dolar ile 200 bin dolar arasında değişiyor. Dünya çapında popülaritesi her geçen gün artan elektronik sporun Türk temsilcilerinden iddialı takımlarından biri; BKM Express.

gelecekte-para-kazanma1

BKM Express’in 'Immortoru' takma isimli kaptanı Furkan Tekeş, Türkiye’nin bu dalda geliştiğini söyledi. Tekeş, ABD, Avrupa, Çin, Güney Kore gibi ülkelerden geride olsalar da çok önemli ilerlemelere tanık olduklarının altını çizdi. Strateji ve aksiyon tarzı oyunlarda popüler olan e-sporun favori ligleri; Dota 2, League of Legends ve CS 2, Valorant ve PUBG. Geleneksel spor kulüplerimiz de tüm dünyanın severek takip ettiği elektronik spor alanında çalışmalarına başlamış durumda.

Espor Hakkında Bilmeniz Gerekenler
OYUN

Espor Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tarihi video oyunları kadar eski olan bir olgu… Espor. İlk üretilen videoyu oyunlarından bu yana rekabetçi duygumuzu kamçılayan espor, günümüzde bambaşka bir boyuta ulaşmış durumda.

AR-GE ile Gelişen Gıda

Mühendislik mantığı ile birleşen tarım sektörüne artık tarım teknoloji mühendisleri bakacak. Yüksek verim - düşük maliyet mantığı ile yetiştirilen mühendisler, eğitimlerini sera, bahçe ve tarlalarda uygulayacak.

gelecekte-para-kazanma2

Doktar Tarım teknoloji şirketinin CEO’su Tanzer Bilgen, tarım teknolojileri alanında ziraat mühendisleri kadar, bilgisayar mühendisleri, yapay zeka uzmanları, matematikçiler hatta fizikçilerin etkili olacağını belirtiyor. AR-GE ekipleri ile geliştirilecek tarım sektörünün en önemli özelliği, çevreyi kirletmeyen ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimseyecek olması.

Otomotiv ve Havacılık Sektörünün Geleceği

Gelecekte önemli role sahip olacak bir başka meslek ise metalurji ve malzeme mühendisliği. Sınırsız alanda ürün geliştiren bu mühendislik alanı, malzemelerin daha kullanışlı ve ucuz olması için çalışıyor. Ülkemizde de 34 üniversitenin lisans programında bulunan bölümün çalışma alanları da her geçen gün artacağa benziyor.

gelecekte-para-kazanma3

Büyük Verinin Ölçülemez Gücü

Tüm teknolojik aletlerin gün içerisinde ürettikleri ve aldıkları veri miktarı inanılmaz boyutlarda. İşte bu büyük verinin oluşturulması, anlamlandırılması ve kullanılabilir hale getirmesi için çalışacak yeni bir meslek alanı da büyük veri analistliği. Türkiye’de pek çok lisans öğrenime dahil edilmeyen alan, birçok üniversitede program olarak sunuluyor.

gelecekte-para-kazanma4

Tasarımın Üçüncü Boyutu

3 boyutlu (3D) yazıcılarındaki gelişim, insan organı basma boyutuna geldi. Japonya’da ilk insan kulağını "basan" bilim insanları, gelecek 5-10 sene içerisinde basılamayacak hiçbir şeyin kalmayacağını iddia ediyor. Sadece sağlık alanında değil, tüm sektörlerde kullanılacak 3D yazıcılar, ürünlerin nasıl daha ucuza mal edileceği konusunda da önemli birer yol gösterici.

gelecekte-para-kazanma5

Sanal Gerçeklikle Her Şey Gerçek

Kısa ömründe olabildiğince çok şey görüp, deneyimlemek isteyen insanoğluna yakışan buluşlardan biri de sanal gözlükler. Virtual Reality (VR) yani sanal gerçekliği gözünüze sokan bu teknolojinin yaratıcıları, sanal gerçeklik uzmanları. Özellikle turizm ve inşaat gibi alanlarda yapılan yatırımlar gösteriyor ki, gelecekte gideceğiniz yere hatta yaşayacağımız daireye sanal deneyimle karar vereceğiz.

gelecekte-para-kazanma6

Bu sektör Türkiye’de de yıldızı parlayan girişim alanlarından biri. Halihazırda ülkemizde sanal gerçekliğin tasarım ve yazılım alanında çalışan uzmanlar oldukça iyi para kazanıyorlar.

Evden Çıkmadan İnternetten Para Kazanma Yöntemleri
İNTERNET

Evden Çıkmadan İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

Evden çıkmadan internetten para kazanma yolları neler? Oturduğunuz yerden bir şeyler yaparak para kazanmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Yapay Zeka Yükseliyor

Son yılların en büyük sıçramalarından biri yapay zeka alanında yaşandı. Hayatımızın her alanına dokunan yapay zeka pek çok kişiyi etkilemeyi başardı. ChatGPT, Bard, DALL-E, Midjourney, Stable Diffusion, Adobe Firefly, HeyGen gibi pek çok yapay zeka teknolojisi hayatımızı kökünden değiştirmeye başladı.

gelecekte-para-kazanma7

Yapay zeka projelerinde yer alarak ya da prompt mühendisliği gibi alanlara yönelerek ileride çok para kazanabilirsiniz. Yapay zekanın pek çok iş alanında kullanılacağını düşündüğümüz zaman iş bulma konusunda da sıkıntı çekeceğinizi pek sanmıyoruz.

Instagram Reels Üzerinden Hediye ile Nasıl Para Kazanılır?
NASIL YAPILIR

Instagram Reels Üzerinden Hediye ile Nasıl Para Kazanılır?

Instagram’da yer alan Reels hediye gönderme özelliği sayesinde içerik üreticileri alternatif bir gelir elde etme yöntemine kavuşuyor.

Gelecekte size çok para kazandıracak meslekler ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz ileride hangi mesleğe yönelmek istiyorsunuz? Sizce ileride hangi meslekler çok para kazanacak? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

 

YORUMLAR