Game of Thrones’un Sezon Finalinde Akılda Kalan 6 Soru

Game of Thrones, arkasında birçok soru işareti bırakarak 7. Sezon finalini geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Şimdi gözyaşlarımızı silip, sezon finalinde cevapsız kalan sorulara bir göz atalım.

Game of Thrones’un Sezon Finalinde Akılda Kalan 6 Soru

Game of Thrones, arkasında birçok soru işareti bırakarak 7. Sezon finalini geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Dizinin jeneriğini izlerken, duygu seline kapıldığımı söylemeliyim. Zira gelen haberler Game of Thrones’un 8. Sezonunun 2019 yılında başlayabileceği yönünde. Şimdi gözyaşlarımızı silip, sezon finalinde cevapsız kalan sorulara bir göz atalım.

Uyarı: Yazı fazlaca spoiler içerir.

Game of Thrones’un ‘Dragon and Wolf’ başlıklı 7. Sezon finali, bana kalırsa sezonun en doyurucu bölümüydü. Ancak üzücü bir taraf var ki, bu sezon finaliyle birlikte minimum bir senelik bir araya girdik. Hatta gelen son haberlere göre bu süre iki seneye dahi çıkabilir. Çünkü Game of Thrones’un 8. ve son sezonunun prodüksiyon çalışmaları henüz yapılmadığı gibi, senaryosu dahi yazılmamış. Anlayacağınız bu kış oldukça uzun sürecek.

Sezon finali, üzerine onlarca teori üretebileceğimiz soru işaretleriyle bitti. Hadi gelin bu soru işaretleri neymiş hep birlikte bakalım.

Tormund Yaşıyor Mu?

Açıkçası benim ve herkesin en merak ettiği konuların başında Tormund’un akıbetinin ne olduğu sorusu geliyor. Night King, geçen bölümde mızrağıyla olimpiyat sporcularını kıskandıracak bir atış yaparak Dany’in bir ejderhasını öldürmeyi başarmıştı. Öldükten sonra Gece Kralı’nın sihirli dokunuşuyla White Walker’s olan Ejderha, sezon finalinin son sahnesinde Duvar’ı yerle bir etmiş ve White Walker’s ordusunun Westeros’a yürümesini sağlamıştı. Yıkılan duvardan kaçmaya çalışan Tormund’un hayatta kalıp kalmadığı sorusu cevapsız kaldı. Umuyorum ki ölmez ve Brienne Tarth’la olan aşkı başlamadan bitmez.

Cleganebowl’a Tanık Olacak Mıyız?

Superbowl mu yoksa Cleganebowl mu diye sorarsanız, benim cevabım ikincisi olur. İki kardeşin dövüşüne en son 1. Sezon’da tanık olmuştuk. Yıllar sonra yeniden karşılaşan Dağ (Mountain/Gregor) ve Tazı (Hound/Greyhound) kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Tabi zombi haline gelen Dağ, kan çanağı gözleriyle sadece izlemekle yetindi. Aslına bakarsanız her iki Clegane de doğaüstü olaylara maruz kaldı. Dağ, Qyburn tarafından zombileştirilmiş, Tazı da Sandor’un Işık Tanrısı'nı şöminede yanan ateşte görmüştü. İkili arasındaki karşılaşma bu sefer kısa bir konuşmayla sonlandı. Bakalım bir sonraki karşılaşmalarında neler yaşanacak.

Theon, Yara'yı kurtarabilecek Mi?

Theon, karakterini nihayet sezon finalinde gösterdi. Amcası Euron’un rehin aldığı Yara’yı kurtarmak için sıkı bir dövüşe giren Theon, bu mücadelede kazanan taraf oldu ve mürettebatın saygısını kazandı. Cersei'nin Euron'u Essos'a göndererek paralı askerleri toplamak üzere gizli bir plan yaptığını öğrendik. Yara Essos’a giden donanmanın yanında mı yoksa başka bir yerde mi rehin tutuluyor bilmiyoruz. Belki Iron Islands’da belki de King’s Landing’de, mesele şu ki bunu kimse bilmiyor. Bakalım Theon, bir grup denizciyle bindiği gemiyle kardeşi Yara’yı kurtarabilecek mi?

Night King’in Ejderhası Ateş Yerine Ne Saçıyor?

Night King, sezon finalinin son sahnesinde Viserion’a binerek duvarı yıktı ve White Walker’s ordusu Westeros’un yolunu tuttu. Ejderhanın duvarı yıkma sahnesinin tam bir görsel şölen olduğunu da belirtelim. Diziyi izlerken ‘Bu ejderha ağzından ne saçıyor ya?’ dediğinizi tahmin ediyorum. Bana kalırsa tahmin edildiği gibi buz üfleyerek dondurmuyor. Muhtelemen ‘Ice Fire’ denilen bir şey üflüyor. Buna buz yanığı da diyebilirsiniz.

Buna şöyle bir örnek verirsek kafanızda canlandırabilirsiniz. Ocağı yakarken ilk önce mavi bir ateş çıkar ve hemen ardından sarıya dönüşür. Mavi aslında en sıcak noktadır ama yanma gerçekleşmez. Zaten ejderhanın duvarı eritmeyip çökerttiğini de net bir şekilde görüyorsunuz. Bu arada Viserion’nun kanatlarında delikler oluştuğunu da görmüşsünüzdür. Bu da White Walker’s olmanın sonuçlarından bir tanesi elbette. Dany’nin en küçük çocuğu Viserion'nun bu halini görünce vereceği tepkiyi tahmin edebiliyorum.

Daenerys hamile kalacak mı?

Jon’un Targaryen olduğunu 6. Sezon finalinde öğrenmiştik. Bran ve Sam’in konuşmasında ise Rhaegar Targaryen ve Lyanna Star’ın resmi bir evlilik gerçekleştirdiğini ve böylelikle Jon’un aslında ‘Snow ‘olmadığını öğrenmiş olduk. Gerçek isminin Aegon Targaryen olduğu Jon Snow’un, henüz bilmediği teyzesiyle (Daenerys) birlikte olmasının doğuracağı sonuçları oldukça merak ediyoruz. Bakalım Dany’in ‘Benim çocuğum olamaz’ iddiası yıkılacak mı. Bununla birlikte Jon’un Iron Throne’un varisi olduğunu da unutmayalım. Gerçekler açığa çıktığında Dany’nin bu duruma ne tepki vereceği de bir diğer merak konusu.

Azor Ahai kim?

Azor Ahai, Game of Thrones hikayesinin temelinde yatan ana karakterlerden bir tanesi. ‘Azor Ahai kimdi?’ sorularını soranlar için kısaca açıklayalım. Azor Ahai, aslında Game of Thrones’un en önemli kahramanı. Bundan yıllar önce Kuzey’den gelen White Walkers’lara karşı kıtayı savunmuş ve Westeros’tan en Kuzey’ine kadar halkın dilinde kahraman haline gelmiş bir savaşçı. Ve kehanete göre Azor Ahai’nin tekrar geleceği ve en uzun kışta herkesi White Walkers’lara karşı koruyacağı söyleniyor. Hatırlayacağınız üzere Melisandre bu kahramanı Stannis sanmış ve binlerce kişinin ölümüne yol açmıştı.

Şuana kadar Azor Ahai’nin Jon Snow olabileceği yönünde düşünüyorduk. Ateş tanrısı tarafından diriltilmesi, Targeryen olması ve daha birçok detay bu düşünceyi güçlendiriyordu. Bir diğer ihtimal de Daenerys tabii ki. Hatta Jon’dan çok daha kuvvetli emareler gösteriyor diyebiliriz. Zaten Kızıl Rahibeler de Daenerys'i kurtarıcı olarak göstermişti, ancak sezon finalinde bir ihtimalin daha doğabileceği ortaya çıktı.

Jon’un ve Dany’in olası doğacak bebeği Azor Ahai olabilir mi? Fakat bu düşük bir ihtimal. Hali hazırda White Walkers’lar Westeros’a yürümeye başladı bile. Bebek Targaryen’in büyümesi ve kurtarıcı prens olmasını bekleyecek vakit yok. Yine de açık kapı bırakmamız gerektiğini söyleyelim.

Game of Thrones’un 8. Sezonu, arkada bırakılan bu gizemlerle birlikte gelecek, ancak çok uzunca bir süre beklemek zorunda kalacak olmamız bir hayli üzücü. Son kez izleyeceğimiz Game of Thrones’un 8. Sezonunun 2019 yılında çıkabileceği söyleniyor.

İyisiyle kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Bakalım yeni sezonda neler yaşanacak merakla bekliyoruz. Game of Thrones’un 7. Sezon finali hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Game of Thrones 7. Sezon Finalinden İlk Fotoğraflar Geldi!

Game of Thrones Hackerlara Paçayı Fena Kaptırdı!

Bethesda Bir Game Of Thrones Oyunu Geliştiriyor Olabilir!

YORUMLAR