Fotoğraf Keyfinize Keyif Katacak Instagram Uygulamaları

Bazı eklentiler kullanarak Instagram’da herkesten daha etkili paylaşımlar yapmanız mümkün.

Fotoğraf Keyfinize Keyif Katacak Instagram Uygulamaları

Instagram'da fotoğraflarımızı paylaşırken, uygulamanın bize sunduğu kısıtlı araçları kullanmaktan sıkılanları buraya davet ediyoruz. Bazı eklentiler kullanarak artık herkesten daha etkili paylaşımlar yapmanız mümkün.

Instagram'ın 4.3’lük kare fotoğraf paylaşım formatı bazen önemli fotoğrafların etkisini kaybetmesine yol açabiliyor. Bunun yanı sıra renk dengelerini değiştirme, efekt ve benzeri rötuşlamalar yapabilmek içinde farklı fotoğraf editörleri kullanmak gerekebiliyor. Instagram üzerinden fotoğraf paylaşırken size yardımcı olacak 6 uygulamayı şöyle sıraladık. 

No Crop

Paylaşacağınız fotoğraflarınızı kırpmak yerine onları kare hale getirmek için çevre dolgusu yapan No Crop, böylece kenarlarda kalan öğeler kaybedilmeden paylaşılmasını sağlıyor. Dilerseniz düz renk dolgular kullanmak, dilerseniz de çeşitli dokular ve şablonlar aracılığı ile daha etkileyici çerçeveler yapabiliyorsunuz. No Crop for Instagram uygulaması ile bu sayede resimlerinizdeki hiç bir detayı kaybetmeden paylaşabiliyorsunuz.  No Crop for Instagram ücretsiz bir uygulama.

İşte uygulamanın nasıl kullanılacağına dair bir videosu:

Aviary

Aviary bir fotoğraf düzenleme editörü. Fotoğraflarınızı Instagram'da paylaşmadan önce üzerinde tonlarca değişiklik yapmanızı sağlayan özellikleri ile tercih edebileceğiniz bir uygulama. Peki, Aviary ne yapıyor?

Aviary ile renk dengelerini değiştiriyor, 11 farklı renk efekti uygulayabiliyor, fotoğrafın üzerine şapka, gözlük, bıyık gibi etiketler ekliyor, en - boy ölçümleri vererek fotoğrafın yeniden boyutlandırılması sağlıyor, parlaklık ve kontrast ile oynuyor,  keskinlik derecesini artırıp azaltabiliyor ve resim üzerindeki lekeleri yok edebiliyorsunuz. Buna dişleri beyazlatmak da dahil.

Superimpose

Superimpose hoşunuza gitmeyen fotoğraf arka planlarını değiştirmeniz için geliştirilmiş bir uygulama. Hem iPhone hem de iPad cihazlar için hazırlanmış uygulama ücretli.  Superimpose sayesinde çektiğimiz fotoğrafların arka planlarını değiştirerek onlara farklı bir atmosfer kazandırabiliyoruz. Uygulama bu değişikliği son derece hızlı ve başarılı şekilde gerçekleştiriyor.

Afterlight

Bu uygulama Windows Phone üzerinde Instagram kullananların tercih ettiği bir uygulama. Etkili araçlarla donatılmış Afterlight son derece basit bir ara yüz ile fotoğrafları ters düz yapıp kırpmaya, çerçeve ekleyerek filtreler uygulamaya kadar Instagram fotoğrafçılarına olanak sunuyor. Instagram kullanıcıları tarafından kullanılan 14 adet filtre, 35mm film ve anlık film ile oluşturulmuş gerçek ve doğal ışık sızıntısı havası verebileceğiniz 66 adet desenli kaplama ve yine Instagram ile uyumlu 79 adet ayarlanabilir çerçeve seçenekleri Afterlight’ı oldukça tercih edilen bir fotoğraf editörü yapıyor.

Pic Stich

Bir kolaj yapma uygulaması olan Pic Stitch, Android telefon ve tabletinizle çektiğiniz fotoğraflarınızı tek bir fotoğrafta birleştirmek için kullanabileceğiniz ufak boyutlu ve ücretsiz bir program. Her seviyede kullanıcıya hitap eden, işlevsel ve de modern bir ara yüzü var. Hem fotoğraflarda düzenlemeler yapmanızı, hem de daha sonra bunlardan bir kolaj yapabilmenizi sağlıyor.

Slow ShutterCam

Amatör fotoğrafçılığa gönül veren herkesin çok seveceği Slow ShutterCam, fotoğrafçılığa merakı olanların beklentilerine cevap vermek üzere özel olarak tasarlanmış bir uygulama. Uzun pozlama tekniği üzerine yoğunlaşan bu uygulama sayesinde insan gözünün algılayamadığı enstantaneler çekmek mümkün olabiliyor.

2014 Yılında Instagram’ın Kral ve Kraliçeleri

Instagram’da Profesyonel Bir Fotoğrafçı Kadar Popüler Olmanın Sırları

Instagram'da Kral Olmanın Yolları

Instagram'ın e-Ticarette Kullanımı ve Önemi

Instagram'da Tüm Zamanların En Çok Beğenilen Fotoğrafları

Instagram’da Daha Fazla Takipçi Kazanmanın Altın Kuralları

Çocuklu Aileler Instagram'ı Yasaklamalı mı?

Instagram’da Hashtag Kullanmanın İncelikleri

Instagram’la İlgili Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Instagram Facebook’tan Daha mı İç Karartıcı: Instagram Özçekim Raporu

Yeni Başlayanlar İçin Instagram İpuçları

Instagram Nedir ve Nasıl Bu Kadar Popüler Oldu?

YORUMLAR