Firefox Hello ile Görüntülü Görüşme Nasıl Yapılır?

Mozilla Firefox'un görüntülü görüşme özelliği sunan Firefox Hello özelliğinin nasıl kullanıldığını sizler için anlattık.

Firefox Hello ile Görüntülü Görüşme Nasıl Yapılır?

Her yeni sürümde yenilikleri de beraberinde getiren Mozilla Firefox, tarayıcı üzerinden görüntülü konuşma imkanı sunan Firefox Hello özelliğini kullanıma sundu. Biz de bu özelliği nasıl kullanabileceğinizi sizler için anlattık.

Firefox’a gelen bu yeni özellik, aslında Chrome’da da Hangouts özelliğiyle kullanılıyor. Ancak bu özelliği kullanmak için bir Gmail hesabınızın olması gerekiyor. Firefox Hello için ise herhang bir üyelik açmanıza gerek kalmıyor. İsterseniz lafı uzatmayalım ve özelliğin kullanımına geçelim.

Firefox Hello Özelliğini Aktifleştirelim

Tarayıcının yeni sürümünü indirdiğinizde, bu özellik aktif olarak gelmiyor. Görüntülü konuşma yapabilmek için bu özelliği aktifleştirip, Firefox Hello simgesini ekrana eklememiz gerekiyor. İlk adım olarak tarayıcının adres çubuğuna about:config yazıp enter tuşuna basıyoruz.

Açılan listede “loop.throttled” ayarını aratın ve bu ayara sağ tıklayıp "Değerini değiştir butonuna tıklayın. Ayarın Değer kısmı “false” olarak değiştiğinde işlem tamamdır.

Firefox Hello Butonunu Eklemek

Tarayıcınızın sağ üst kısmında ana sayfa butonunun yanında yer alan Menü butonuna basın ve Özelleştir kısmına gidin.

Ek araçlar ve özellikler listesinde yer alan Hello simgesine tıklayın ve menüye doğru sürükleyin. Bu işlemi yapmak, özelliği daha sonra kullanmak isterseniz size hız kazandıracaktır. Butonu sürüklediyseniz alt kısımdaki “Özelleştirmeyi bitir” deyin ve işlemi tamamlayın.

Bir Görüşme Başlatma

Hello butonunu sürüklediğiniz menüden bu simgeye tıklayın ve açılan listedeki linki ister e-posta butonuyla arkadaşlarınıza gönderin, isterseniz de kopyala butonuyla linki kopyalayabilirsiniz.

Listede alt kısımda yer alan Konuk bölümünden ise durumunuzu ayarlayabilirsiniz. Linke sahip olan kişilerden sürekli görüşme talebi gelmesin istiyorsanız, Rahatsız etmeyin seçeneğini kullanabilirsiniz.

Linki paylaştığınız kişiler, linke tıkladığınızda size bir çağrı talebi gelecektir. Çağrıyı cevaplamak için Kabul et butonuna basabilirsiniz.

Çağrıyı kabul ettikten sonra kamera ve mikrofonuza erişim izni istenecektir, görüşme yapabilmek için buna onay vermelisiniz.

Onay verdikten sonra ise görüntülü görüşmeniz artık başlayacaktır. Görüşmeyi bitirmek için Exit butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Firefox Hello özelliğinin Beta sürümünü test etmek isterseniz, anlattığımız adımları izleyebilirsiniz. Her ne kadar devrim gibi bir yenilik olsa da, Skype gibi programların varlığı bu özelliğin önüne geçecektir diye düşünüyorum.

Sadece Firefox'ta Kullanabileceğiniz 6 Özelleştirme Seçeneği

YORUMLAR