Firefox 9.0 Yüzde 30 Daha Hızlı

Geçtiğimiz günlerde Firefox 9 gün yüzüne çıktı ve şimdiden pek çok kullanıcının internet tarayıcısı olarak kullanılmaya başlandı. Çok sıkı bir rekabetin olduğu internet tarayıcıları sektöründeki hatırı sayılır ürünlerden birisi olan Firefox elbette ki per

Firefox 9.0 Yüzde 30 Daha Hızlı

Geçtiğimiz günlerde Firefox 9 gün yüzüne çıktı ve şimdiden pek çok kullanıcının internet tarayıcısı olarak kullanılmaya başlandı. Çok sıkı bir rekabetin olduğu internet tarayıcıları sektöründeki hatırı sayılır ürünlerden birisi olan Firefox elbette ki performans artışlarını da beraberinde getirdi.

 

Mozilla, Firefox 9 ile çok büyük performans iyileştirmeleri yaptığını iddia ediyor. Özellikle Firefox’un PC versiyonunu geliştirmek için bir yıldan daha fazla zaman harcayan Mozilla’nın bu yaklaşımı, JavaScript’i yoğun olarak kullanan sitelerde çok daha hızlı sayfa görüntüleneceğine dair ipuçları da veriyor.

Yapılan JavaScript testlerine göre bu konuda yüzde 30’a varan performans artışlarının yaşandığı kaydedilmiş. Ayrıca Ajax kullanan veya yüksek miktarda veri çeken web sitelerinde de kayda değer performans artışları yaşandığı açıklandı.

Web uygulamalarının çok daha popüler hale geldiği bu günlerde kullanıcılar artık bilgisayarlarına program yüklemektense pek çok işlerini internet tarayıcıları üzerinden halletmeye çalışıyorlar. Bu nedenle aslında Firefox 9’un sunduğu bu performans artışı sadece internette gezmek için değil pek çok önemli işimizi hallederken vakit kaybetmemek için önem arzediyor.

Bir yandan Firefox 9 piyasaya sürülürken Mozilla’nın Google ile yıllık 300 milyon dolara ve 3 yıllığına varsayılan arama motoru konusunda da anlaşma yaptığına dair söylentiler mevcut.

2010 yılında Mozilla’nın gelirlerinin yüzde 84’ünün Google tarafından sağlandığı doğrulanmıştı. Bu 300 milyon dolarlık anlaşmayla internette açıklığı ve şeffaflığı savunan Mozilla’nın gelirlerinin %40 artacağı belirtiliyor.

Hem performans artışı hem de Google ile yapılan anlaşmanın Firefox’un sektördeki yerini sağlamlaştıracağı, ayrıca Microsoft ile rekabet içinde olan Google’ın da bu savaşta elini güçlendireceği kesin.

YORUMLAR