FB Yandex Nasıl Kullanılır?

FB Yandex'i kullanarak takımınıza daha fazla gelir kazandırabilirsiniz. Nasıl kullanılır diyenleri ise rehberimize bekliyoruz.

FB Yandex Nasıl Kullanılır?

FB Yandex arama motoru, yani Fenerbahçe için özel olarak hazırlanmış Yandex arama motoru sayfası, son günlerde Yandex ile Fenerbahçe arasında gerçekleştirilen büyük anlaşma sebebiyle giderek daha popüler hale geldi. Bu arama motorunu kullanarak taraftarların takımlarına para kazandırabilmek için kullanabilecekleri iki farklı yöntem var ve biz de sizlere bu yöntemlerden biraz bahsetmeye karar verdik. Eğer adımlarımızı doğru şekilde takip ederseniz hiç bir sorun yaşamadan sorunsuzca tüm aramalarınızı gerçekleştireceğinizi söyleyebiliriz.

Dilerseniz lafı çok fazla uzatmadan hemen adımlarımıza geçiş yapalım.

Yandex.Browser Fenerbahçe Kullanarak FB Yandex'ten Faydalanma

FB Yandex'i kullanmanın en mantıklı yolu, direkt olarak Yandex.Browser Fenerbahçe'yi indirmek ve kullanmak. Zira Yandex'in hazırladığı bu özel tarayıcının içerisinde zaten FB Yandex yüklü. Dolayısıyla hiç bir ek işlemde bulunmadan hemen FB Yandex'in işlevlerini sorunsuzca kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Programın indirme bağlantısını aşağıda bulabilir ve bilgisayarınıza kurduktan sonra hemen aramalarınızı yapabilirsiniz.

Ancak pek çok kullanıcının bu sayfayı kullanmak istemesine rağmen Yandex.Browser'ı tercih etmediğini de söyleyebilirim. Bir sonraki adımımız Yandex'in tarayıcısına geçiş yapmadan FB Yandex'i kullanmak isteyenler için gelecek.

Google Chrome'da FB Yandex Arama Motorunu Kullanma

Google Chrome'u kullanarak FB Yandex üzerinden arama yapmak ve kulüplerine kazandırmak isteyen kullanıcıların iki farklı tercihi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi hemen http://www.yandex.com.tr/fb adresine giriş yapmak ve bu sayfa üzerinden aramalarını gerçekleştirmek. Ancak her defasında arama yapmak için bu sayfaya girmeye çalışmak canınızı biraz sıkabilir. Bu nedenle FB Yandex'i varsayılan arama motorunuz yapmaya ne dersiniz?

Tabii ki ilk olarak Google Chrome'a sahip olmak lazım. Aşağıdaki bağlantıdan Chrome'u bilgisayarınıza indirebilir ve hemen kurabilirsiniz.

FB Yandex'i varsayılan arama motorunuz yapabilmek için ilk önce Chrome'un ayarlar bölümüne giriş yapmanız gerekiyor. Bu iş için hemen Chrome penceresinin sağ üst bölümünde yer alan çekmece butonuna basabilir, oradan da “Ayarlar” butonuna basarak devam edebilirsiniz.

Ayarlar butonuna bastıktan sonra karşınıza çıkan ekranın altına doğru “Arama motorlarını yönet...” adlı bir sekme göreceksiniz. Bu sekmeye basarak devam etmeniz gerekiyor.

Arama motorları sayfasında normalde arama motorunuzda bir değişiklik mevcut değilse varsayılan seçeneğin Google olduğunu farkedeceksiniz. Buradaki varsayılanı değiştirmek için karşımıza çıkan listeden “Yandex”i buluyor ve yanındaki “Varsayılan yap” butonuna basıyoruz. Bu Yandex kısmının bazen çok alt sıralarda kalması nedeniyle aşağıya doğru kaydırmayı da unutmayın.

Fakat Yandex'i varsayılan yaparak tüm sorunlarımız çözülmedi çünkü biz FB Yandex üzerinden aramalar istiyoruz. Varsayılan yaptığınız adresin üzerine tıkladığınızda düzenleme olanaklarının belirdiğini göreceksiniz.

Yukarıdaki düzenleme ekranında ortadaki bölüme yandex.com.tr/fb adresini girmeniz, onun hemen sağındaki üçüncü bölmeye ise http://yandex.com.tr/yandsearch?text=%s&clid=2143529 adresini yazmanız gerekiyor. Tüm işlemler bittikten sonra artık sayfanın en altındaki “Bitti” butonuna tıklayabilir ve ayarlar sayfasını kapatabilirsiniz.

Tarayıcı çubuğumuza yazdığımız aramalar artık fark edebileceğiniz gibi Fenerbahçe Yandex üzerinden gerçekleştiriliyor.

Tüm bu adımlar bittikten sonra yeniden Google'a dönüş yapmak isterseniz adres çubuğundan Google'a girebilir yahut varsayılan arama motorunuzu yeniden Google yapabilirsiniz.

Cep Telefonundan FB Yandex'i Kullanma

FB Yandex maalesef şu anda iOS ve Android akıllı telefonlar için hazırlanmış olan Chrome üzerinde varsayılan arama motoru olarak seçilemiyor. Bu nedenle bu servisi kullanarak mobil aramalar yapmanın tek yolu http://www.yandex.com.tr/fb adresine mobilden giriş yapmak ve bu sayfa üzerinden aramaları gerçekleştirmek.

Yandex'in gerçekleştirdiği açıklamalara göre kısa bir sürenin ardından Yandex Browser Fenerbahçe mobil olarak da yayınlanacak. Dolayısıyla yukarıdaki çözümümüz şimdilik sadece geçici diyebiliriz. Gelişmelerde haberdar olmak için bizi takip etmeyi sakın unutmayın.

YORUMLAR