Facebook'un Muhtemelen Hiç Kullanmadığınız 4 Güzel Özelliği

Popüler sosyal medya platformu Facebook'ta yer alan fakat çok fazla kullanıcı tarafından bilinmeyen özellikleri sizler için derledik.

Facebook'un Muhtemelen Hiç Kullanmadığınız 4 Güzel Özelliği

Sosyal medyanın önemli oyuncularından biri olan Facebook, yıllar boyunca gelişerek kullanıcılarına daima en iyi sosyal medya deneyimini yaşatmayı amaçladı.

Kurulduğu tarihteki halinden bugüne kadar sergilediği değişim süreci sonucunda Facebook, artık sıradan bir paylaşım yapma ağından ziyade kullanıcıların ve kurumların farklı ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretebilen devasa bir ağ olarak hizmete devam ediyor.

Pek çok kullanıcı Facebook'u sadece resim, müzik, video paylaşma ve gündem takip etme aracı olarak görse de Facebook bu özellikleri destekleyecek şekilde hazırlanmış çok daha derin fonksiyonlara sahip. Ne yazık ki bu fonksiyonlar pek çok kullanıcı tarafından bilinmiyor veya çok sık kullanılmıyor. Halbuki bu özellikleri akılcı bir şekilde kullandığımızda güvenliğimizden tutun da profesyonel hayatımıza kadar uzanan pek çok alanda verimliliğimiz bir üst kademeye çıkabilir.

Facebook'ta sunulan ve bir kısım kullanıcı tarafından bilinmeyen bu özelliklere tek tek göz atalım.

1- Silinmiş İçerikleri Kurtarma

Facebook'ta silinmiş içerikleri geri getirme özelliğinin mevcut olduğunu biliyor muydunuz? Yanlışlıkla veya bilinçli olarak sildiğiniz fakat geri getirmeyi arzuladığınız bir içerik varsa Facebook'un Ayarlar bölümüne girerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Silinmiş içerikleri kurtarabilmek için Facebook profilinizin daha önceden indirilmiş olması gerekiyor. Bu işlemi belirli aralıklarla yapmanız yerinde bir karar olacaktır. Bu işlem için şu adımları izliyoruz;

Facebook > Ayarlar > Facebook verilerinin kopyasını indir

Arşivimi başlat seçeneğine tıklıyoruz ve çıkan ekrana şifremizi giriyoruz. Arşivleme işleminin süresi duvarımızdaki yazılara, paylaştığımız fotoğraf ve videolara göre değişebilir.

Facebook'ta paylaştığımız içerikleri arşivledikten sonra dilediğimiz zaman bu arşivi kullanarak silmiş olduğumuz bilgilere erişim sağlayabiliyor ve onları kurtarabiliyoruz.

2- Kaydetme Seçeneği

Bu tarz bir sosyal ağda ihtiyaç duyabileceğimiz en önemli özelliklerden bir tanesi de bu. Sosyal medyayı sıkı bir şekilde takip etsek bile zaman zaman paylaşılan içeriklerin tamamını okuyacak vakti bulamıyoruz. Bu gibi durumlarda kullanabileceğimiz bir özellik olan sonra kaydetme sayesinde ilgimizi çeken fakat o an okuyacak vakte sahip olmadığımız içerikleri saklayabiliyoruz.

Bu seçenek ile makaleler, videolar, televizyon programları ve çeşitli linkleri saklama şansına sahibiz. Kaydettiğimiz içeriklere Ana sayfa üzerindeyken, sol bölümdeki Kaydedilenler sekmesinden erişim sağlayabiliyoruz.

3- Facebook Etkinliklerini Google Calendar ile Eşleme

Facebook üzerinde katılmayı planladığımız etkinlikleri Google Takvim hesabımız ile kolayca eşleyebilir ve daha sonra bu uygulama üzerinden takip edebiliriz. Bu işlem ilk kez yapacak olanlar için biraz karmaşık gelebilir fakat mümkün olduğunca basite indirgeyerek anlatmaya çalışalım.

Öncelikle Facebook Etkinlikler sayfasına girin ve sağ bölümün en alt kısmında yer alan Yaklaşan Etkinlikler'e sağ tıklayarak bağlantıyı yeni sekmede aç veya bağlantı adresini kopyala seçeneğini tıklayın. Buradaki amacımız linki almak ve Google Takvim'e işlemek.

Açılan bağlantıyı kopyaladıktan sonra Google Takvim'e geçiyoruz.

Bu sayfada yapmamız gereken şey Diğer Takvimler sekmesi altında yer alan URL ile ekle seçeneğine tıklamak ve çıkan pencereye az önce kopyalamış olduğumuz linki yapıştırmak.

4- Facebook Profilini Sayfaya Dönüştürme

Facebook profilinizi hayran sayfasına dönüştürebileceğinizi biliyor muydunuz? Çok basit bir işlem neticesinde bunu gerçekleştirmek mümkün fakat belirtmeden geçmeyelim ki bu işlemin geri dönüşü yok. Bu yüzden ikinci adımda değindiğimiz yedekleme işlemini yapmanızı öneriyoruz. Zaten çıkan pencerede bunun geri dönüşü olmadığını belirten bir uyarı da yer alıyor. Sayfa dönüşüm işlemi için Devam seçeneğine tıklayın ve mail hesabınıza gönderilen talimatları izleyerek kişlemi tamamlayın.

Eski Tweetler Nasıl Silinir?

YORUMLAR