Facebook'tan Programsız Video İndirme Nasıl Yapılır

Facebook’ta yer alan videoları herhangi bir eklenti veya program kullanmadan nasıl indirebileceğinizi bu rehber yazımızda anlatıyoruz.

Facebook'tan Programsız Video İndirme Nasıl Yapılır

Dünyanın en popüler sosyal ağı olan Facebook’ta yer alan videoları herhangi bir eklenti veya program kullanmadan nasıl indirebileceğinizi bilmiyorsanız, rehber yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

YouTube kadar aktif olmasa da, Facebook’a da her gün yüzbinlerce video yükleniliyor ve seyrediliyor. Peki ya bu videoları bilgisayarımıza indirmek istiyorsak ne yapmamız gerekiyor? İşte bu sorunun yanıtını herhangi bir eklenti ya da programa ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde nasıl yapacağınızı anlattık.

İlk adım olarak yapmamız gereken, indirmek istediğiniz video sayfasını açmak olacaktır. Bunun için ana sayfada yer alan içeriğin paylaşım tarihine tıklıyoruz ve bu şekilde video sayfasını açıyoruz.

Video sayfasını açtığımıza göre şimdi de, video bağlantısını düzenleyeceğiz. www kısmını silerek bunun yerine “m” eklememiz gerekiyor. Bu şekilde mobil siteye bağlanmış olacağız. (Yeni adresin https://m.facebook.com/ şeklinde devam etmesi gerekiyor.)

Bu işlemi de yaptıktan sonra Facebook’un mobil sayfası açılacaktır. Videoyu oynat butonuna bastıktan sonra durduruyoruz ve sağ tıklayıp “Video olarak kaydet” butonuna basıyoruz.

Kaydet butonuna bastıktan sonra videonun nereye yükleneceğini seçebilir, indirme işlemini başlatabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Facebook’tan bir video indirmek istediğinizde, gereksiz yere eklentiler veya programlar kullanmanıza gerek kalmadan bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer sizin de bu yönteme benzeyen ve program kullanmadan gerçekleştirebildiğiniz bir yöntem varsa yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

CES 2015'te Bu Sene Neler Oldu, Hepsi Geniş Yazı Dizimizde!

YORUMLAR