Facebook’a Gelen 7 Büyük Değişiklik Bize Para da Kazandıracak

Facebook F8 Geliştiriciler Konferansında sosyal platformda yaşanacak 7 büyük değişikliği açıkladı.

Facebook’a Gelen 7 Büyük Değişiklik Bize Para da Kazandıracak

Facebook F8 Geliştiriciler Konferansında sosyal platformda yaşanacak 7 büyük değişikliği açıkladı. Facebook’un devamlı bir şeyler değiştiriyor olmasının verdiği alışkanlıkla bunları görmezden gelebilirsiniz. Bunu yapmayın, çünkü bu sefer değişiklikler ciddi ve bazılarından para kazanabilmek bile mümkün. F8 Konferansında açıklanan yenilikler tüm Facebook kullanıcılarını, uygulama geliştiricilerini, e-ticaretle uğraşmak isteyenleri hatta internetten para kazanmak isteyenleri de kapsıyor. Gelin, değişikliklere bir göz atalım;

Video paylaşımı değişiklikleri

Facebook Haber Kaynağı sayfaları artık 360 derecelik videoları destekleyecek. Bu haberimizi Facebook Haber Kaynağına 360 Derece Video Özelliği Geliyor yazımızda paylaştık. Ancak dikkat ederseniz bu haber, YouTube Üzerinden 360 Derece Şenliği Başladı haberinden neredeyse bir hafta kadar sonra yayınlandı. YouTube ve Facebook bu noktada artık rakip sayılabilirler. Facebook ‘un yaptığı bu değişiklik herkesin bir Oculus Rift almasına sebep olacak mı, onu zaman gösterecek. 

Video paylaş para kazan

Günde 3 milyardan fazla video izlenen Facebook, YouTube’un pazar payına göz dikmiş olabilir mi? Olabilir, çünkü reklam gösterme konusuna son yıllarda ağırlık veren Facebook, artık videoları paylaşabilme imkanı da sunacak. Bu sayede Facebook’tan para kazanmanın yolu da açılıyor.

Önceden sadece kendi platformunda video paylaşıma izin veren Facebook, 'embed kodu' kullanarak video paylaşımına olanak verecek. Çok yakında yapılacak olan güncellemeyle, Facebook'a yüklenen videolar 'embed' kodu üzerinden belirlenen diğer internet siteleri üzerine de kolayca eklenebilecek. Böylelikle paylaşılan videolarda reklam gösterme ve buna bir telif ödenmesiyle beraber yayıncılara para da kazandıracak. Kısaca Facebook Google ve YouTube’a bu noktada rakip olacak.

Messenger artık o bildiğimiz sohbet kanalı değil

Yeni Alışveriş Merkezimiz Facebook Messenger Olacak haberimizde de belirttiğimiz gibi Facebook Messenger, o bildiğimiz basit sohbet sitesi olmaktan çıkıyor. E-ticaret siteleriyle tamamen bütünleşecek olan Facebook Messenger hem alışveriş, hem de satın aldığınız eşyaların takibini üzerinden yapabileceğiniz bir mecra haline dönüşüyor. E-Ticaret sitelerinin tonlarca e-posta göndererek onay takibi yapmasından bunalan herkesin seveceği bu sistem, bir defa Messenger’a girmenizle her işlemi yapabilmenize olanak tanıyacak.

Mesajlara başka uygulamalar kullanarak cevap verebilme

Messenger üzerinden hareketli GIF’ler kullanarak mesaj alıp göndermek kolaylaşacak. Giphy’de isimli uygulamayla beraber Messenger entegre olacak. Eskiden Giphy’de bir GIF yaratıp bunu cihazda bir yere kopyalayıp Messenger’a yapıştırmamız gerekiyordu. Bu ortadan kalkacak. Uygulamalar beraber çalışabilecekler. Bu sadece tek bir örnek, çünkü Messenger'a 40’a yakın uygulamanın entegresyonu gerçekleştiriliyor. Bu uygulamalar doğrudan Facebook Messenger üzerinden de indirilip kurulabilecekler. 

Başka bir yerde yaptığınız yorumu Facebook’da görecek, yayınlayacak

Bu durum medya şirketlerinin de çok işine geliyor. Yapılacak olan her yorumun makale ya da haberle beraber Facebook’da görünebiliyor olması internet üzerinde etkileşimi artıracak. İçerik yayılımı genişleyecek farkındalık ve okuyucu sayısı artacak. Facebook bu konuda ortak sayısını hızla artırıyor. BuzzFeed, EliteDaily, The Huffington Post ve Fox Sports şimdiden bu uygulama için imzayı attılar bile. Daha 54 medya şirketinin sırada olduğunu belirtmekte fayda var.

Birden fazla cihazı Facebook ile kontrol edebileceğiz

Facebook bir süredir Internet of Things yani 'Nesnelerin İnterneti' projeleriyle çok içli dışlıydı. Nesnelerin İnterneti ya da kısaca IoT; çeşitli haberleşme protokolleri sayesinde birbirleri ile iletişim kurabilen ve birbirine bağlanıp, bilgi paylaşarak akıllı bir ağ oluşturmuş cihazlar sistemi olarak tanımlanıyorlar. İşte bu alt yapıyla beraber Facebook birden fazla cihazı sosyal ağ üzerinden kontrol etmemize olanak tanıyacak. Facebook'tan şofbenlere ya da LCD TV'nize mesaj atmaya hazır olun.

Uygulama geliştiricilerine açık analiz sayfaları

Tamamen ücretsiz olarak kullanılacak olan Facebook Uygulamacılar için Analitik sayfaları, uygulama geliştiricilerinin kurguladıkları uygulamalarını Facebook üzerinden kontrol etmelerini sağlayacak. Böylece her hangi bir üçüncü parti yazılım ve entegrasyon gerekmeden uygulamalar hemen test edilebilecekler. 

Facebook Messenger Hakkındaki Sır Perdesi Aralandı

Facebook, Android Geliştiriciler İçin 3 Yeni Araç Tanıttı

YORUMLAR