Facebook Messenger ile Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır?

Facebook Messenger ile görüntülü konuşma yapabilmek için neler yapmanız gerektiğini öğrenebileceğiniz yazımıza göz atarak hemen arkadaşlarınız ile videolu sohbetlere başlayın.

Facebook Messenger ile Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır?

Facebook'un kullanıcıları arasında özel yada grup halinde iletişim kurmasını sağlamak amacıyla sunmuş olduğu uygulama Facebook Messenger, hem web hem de mobil uygulamaları ile bir çok kişinin ücretsiz mesajlaşmasını ve kameralı görüşmesini sağlıyor. Uygulamanın mobil versiyonlarında malesef görüntülü konuşma özelliği bulunmamasına rağmen, web üzerinden istediğiniz arkadaşınız ile anında görüntülü konuşmalar yapabiliyorsunuz. Aslında çok basit bir işlem olmasına rağmen, "Facebook Messenger ile Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır? " başlıklı yaızmız ile bilmeyen tüm kullanıcılara detaylı olarak açıklamak istedik.

Eğer Android ve iOS cihazlarınız üzerinde Facebook Messenger uygulaması bulunuyorsa siz de gün içerisinde yuvarlak konuşma baloncuklarını görmeye alışan kullanıcılar arasındasınız. Zaman zaman sinir eden bu baloncuklara rağmen, neredeyse tüm arkadaş çevrenizle hızlı iletişime geçme fırsatı sunan Facebook Messenger uygulaması, görüntülü konuşma dışında pek çok özelliğe sahip. Fotoğraf gönderme, ses kaydı gönderme, video gönderme, konum gönderme, sesli arama yapabilme vb. pek çok özellik sunan uygulama malesef görüntülü konuşma desteği bulundurmuyor. Fakat mobil değil de internet tarayıcınız üzerinden Facebook web'e giriş yaptıysanız, görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

Adım adım anlatacağım işlemler aslında işi bilen bir Facebook kullanıcısı için 3 - 4 saniye içerisinde tamamlanıyor. Fakat daha önce Facebook Messenger üzerinde görüntülü konuşma yapmadıysanız yazımızı takip ederek hemen ilk aramanızı yapabilirsiniz.

İlk adım olarak sağ alttaki sohbet penceresinden görüntülü konuşma yapmak istediğiniz kişiyi seçmeniz ve ona özel mesajlaşma penceresini açmanız gerekiyor. Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz üzere ben editör arkadaşım Yiğit Ekim Demir'i seçtim. Kişi seçimi yaptıktan sonra görüntülü konuşmayı aşlatmak için, konuşma penceresinin sağ üstündeki kamera tuşuna tıklamanız yeterli. (Yukarıdaki görselde kırmızı ok ile gösteriliyor)

Kamera tuşuna tıkladıktan sonra karşınıza yukarıdaki ekrandaki gibi bir izin sayfası gelebiliyor. Bu sayfada yapmanız gereken üstteki ''İzin ver'' tuşuna basmak. Mikrofon ve kamera açmak için gerekli onayı da verdikten sonra seçtiğiniz kişiyi arama ekranına geçiyoruz.

Resimde gördüğünüz üzere Yiğit arkadaşımı aradım. Yiğit çağrıyı kabul edene kadar ekran bu şekilde duruyor. Kendi bilgiayarımda webcam olmadığı için görüntüm yok. Fakat mikrofon sayesinde iletişimi kurabileceğim.

Ve Mutlu Son!

Yiğit çağrımı görüp kabul ettikten sonra yukarıda görmüş olduğunuz üzere 2'mizin de karşılıklı ekranları ile karşılaşıyoruz. Az önce belirttiğim gibi, kameram olmadığı için Yiğit beni göremiyor fakat ben onu görebiliyorum. Eğer görüşmek istediğiniz kişi ile birlikte hem webcam hem de mikrofona sahipseniz, dilediğiniz kadar videolu görüşme yaparak sohbet edebiliyorsunuz.

Facebook Messenger ile görüntülü konuşmalar yapabilmek için Facebook'un web versiyonunu kullanmanız yeterli. Android ve iOS versiyonlar üzerinde sesli görüşme ve ücretsiz mesajlaşma istiyorsanız uygulamaları indirebilirsiniz. Tüm Facebook Messenger indirme bağlantıları aşağıdadır.

Android için WhatsApp Grup Konuşmasında Kim Okudu Özelliği

YORUMLAR