Facebook Geçici Profil Resmi Nasıl Ayarlanır

Facebook sayfanızda otomatik değişen fotoğraflar kullanmak isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz

Facebook Geçici Profil Resmi Nasıl Ayarlanır

Merhaba, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya servisi olan Facebook günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası halinde. Günümüzde Facebook'u sadece arkadaşlarımız ve ailemiz ile iletişim kurmak için için değil, haberleri takip etmek, görüşlerimizi paylaşmak, işimizi yürütmek gibi farklı amaçlar için de kullanabiliyoruz. Facebook'ta yaptığımız paylaşımlarda da profil fotoğrafımız bizi tanıtmakta ve bizim hakkımızda bir izlenim oluşturmakta. Kimi zaman özel günlerde ve olaylarda Facebook profil resmimizi değiştirerek o günün veya olayların anlam ve önemini vurgulayabiliyoruz. Fakat bu özel gün veya olay geçtiğinde Facebook sayfamızı ziyaret edemediğimizde Facebook profil fotoğrafımızı değiştiremeyebiliyoruz.

Facebook bu sorunu ortadan kaldırabilmek için kullanıcılara Facebook geçici profil resmi ayarlayabilme imkanı veriyor. Bu özellik sayesinde profil resmimizi belirli bir zaman aktif kalacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bu süre dolunca profil resminiz bir önceki haline geri dönüyor.

Facebook'un sunduğu bu geçici profil resmi ayarlama özelliği şu an sadece Facebook'un mobil versiyonları üzerinde kullanılabiliyor. Facebook'un web versiyonunda henüz bu özellik kullanılamasa da yakın bir zaman içerisinde geçici profil fotoğraflarının Facebook'un web arayüzüne de taşınması bekleniyor.

Facebook geçici profil fotoğraflarını mobil cihazlarınızda kullanabilmeniz için Facebook uygulamasını son versiyonuna güncellemeniz gerekiyor. En güncel sürümü bu bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz: 

Facebook'u güncelledikten sonra uygulamayı açarak profil sayfanıza gidin:

Facebook uygulamasını açtıktan sonra resimde işaretli alanları takip ederek sol üst köşedeki menü tuşuna dokunun, sonrasında altta çıkan profil kısayolunuzun üzerine dokunun.

Profil sayfanız açılınca profil resminizin üzerine dokunun ve profil resmi değiştirme sayfasına gidin.

Yeni profil resminizi fotoğraf galerinizden çektikten, önceki profil resimlerinizden birini seçtikten veya yeni bir fotoğraf yükledikten sonra karşınıza çıkan ekranda yukarıdaki resimde işaretlediğimiz alan içerisindeki "GEÇİCİ YAP" seçeneğinin üzerine dokunun.

Bir sonraki adımda yeni seçtiğiniz fotoğrafın ne kadar süreyle gösterileceğini çıkan seçenekler arasından belirleyin. Dilerseniz "Özelleştir" seçeneğinin üzerine dokunarak bu fotoğrafın aktif kalacağı süreyi kendiniz belirleyebilirsiniz.

Ayarladığınız geçici profil fotoğrafının değişmesine ne kadar süre kaldığını profil sayfanızı ziyaret ettiğinizde görebiliyorsunuz. Profil sayfanızda gösterilen profilk fotoğrafınınızın üzerinde resmin değişmesine ne kadar süre kaldığı not ediliyor:

Umarız yazımız işinize yaramıştır, bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın

YORUMLAR