Etkili İçerik Yaratmanın 9 Altın Yolu

Sitenize trafik çekmek ve bunun kalıcı olmasına sağlamak için size tek gereken şey; özgün içerik. İşte bunun için 9 önemli ipucu.

Etkili İçerik Yaratmanın 9 Altın Yolu

Politikacı John Page, “Tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok, sadece tekerleğin neden önemli olduğuna dair kendinize özgü bir bakış açısı geliştirip paylaşmanız lazım” derken, tam da içeriğin nasıl kullanılması ile ilgili bir noktaya işaret ediyor. 

Sitenize trafik çekmek ve bunun kalıcı olmasına sağlamak için size tek gereken şey; özgün içerik. Peki milyonlarca site bu özgün içeriğe nasıl ulaşıyor? Hemen hepsi aynı kategoride nasıl birbiriyle baş edebiliyor?  Gibi sorular kafanızı kurcalamasın, içerik yönetimi ve geliştirilmesi konusunda sizin için birkaç ipucunu derledik. 

Ne anlatmak istediğinize karar verin

Önemli olan herkesin anlattığı değil. Sizin herkese ne anlattığınız ve bunu nasıl yaptığınız. Sitenizi tasarlarken renklerine ve tasarımına nasıl dikkat ediyorsanız, mutlaka anlatmak istediğiniz konularla ilgili de renkli ve yaratıcı olmanız gerekiyor. Bunu kendi iç sesinize kulak vererek başlamalısınız. Size bir konuyu nasıl aktarsalar hoşunuza giderdi? Buradan yola çıkarak bir tarz oluşturmanız çok mümkün.

Soğuk servis yapmayın

Güncel bilgiler çok önemli. Üzerinden zaman geçmiş bilgi ve haberleri paylaşmanız takipçilerinizin ilgisini çekmez. Böyle yapmak zorunda olsanız bile güncel bir örnek ile başlayarak geriye dönen bir kurgu paylaşmanız faydalı olacaktır.

Anlaşılabilir olun

Kullanacağınız dil ne çok sade ne de çok karmaşık olmalı. Bir çizgi tutturduğunuzda da bundan vaz geçmemelisiniz. Az önce tarzdan bahsetmiştik, hikaye aktarış tonunuz öğretici olmaktan öte bilgilendirici olmalı. Her konuda yazabilirsiniz ama her şeyi bilemezsiniz. Mutlaka kaynaklarınızı belirtin, yazacağınız içeriğin kategorisine göre kaynakların güncel olmasına dikkat edin.

Başlıklara dikkat

Okuyucuların yüzde 80’i ilk önce başlığı okuyor. Başlıkların ilgi çekici ve anahtar kelimelerinizle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. İlgi çekici her başlık, sizin için yazıyı okumaya devam etme potansiyeli olan okuyucu anlamına geliyor.

Özet geçmenin önemi

Anlatacağınız konuyla ilgili özet geçerken ilk paragrafta kısa bir giriş gelişme özeti geçmelisiniz. Detayları daha sonraki paragraflarda yazabilir ve daha detaylı devam edebilirsiniz.

Ne çok ukala ne de çok yaratıcı olun

Bir konuyu kimsenin anlamayacağı şekilde aktarmamalısınız. Konuyla ilgili fazla bilgi sıkıcı olacaktır. Merkezden uzaklaşmadan ve çok abartmadan her şeyi aktarmaya çalışın. Çok yaratıcı olmak adına tamamen bambaşka yerlere giden bir makale yazmak istemezsiniz. Daha sonra konuyu toparlamak için sarf edeceğiniz gayret okuyucunun çoktan sizden kopmasına yol açabilir.

Okuyucularınızı takip edin

Sitenize kimler üye oluyor, ne tip yorumlar yapıyorlar bu bilgiler içeriğinize yön vermeniz için çok önemli. Bir takipçi demografiğitutmalısınız. Onlarla iletişimde kalmalı, yorumları cevaplamalısınız böylelikle geri dönüş yaratabilir ilgiyi üst seviyede tutabilirsiniz.

Destekli yazın

İddia ettiğiniz her olayın, durumun, haberin mutlaka bir dayanağı olmalı. Havada kalan, kaynağı olmayan içerikler yaratmayın. İleride farklı yorumlara verebilecek cevaplarınız olmalı. 

Gramer ve yazım hataları

Yazdıklarınızı defalarca kontrol edin. Gramer, yazım hataları ve devrik cümleler konu ne kadar ilginç olursa olsun, okuyucuyu içerikten soğutur. 

Google+ Gömülü İçerik Özelliğini Tanıttı

YORUMLAR