Eski Tweetler Nasıl Silinir?

Twitter hesabınızdaki eski tweetlerinizden kolayca kurtulmanın ve onları silmenin yollarından bahsettik.

Eski Tweetler Nasıl Silinir?

Twitter uzun yıllardır bizlerle ve pek çoğumuzun yirmili yaşlarının onunla geçtiğini belirtmeye bile gerek yok. Hatta çok daha küçük yaşlardan itibaren Twitter kullanan takipçilerimiz de var ancak bu durum beraberinde bir riski de getiriyor diyebilirim. Zira gençlikte atılan tweetler bir kaç sene sonra kullanıcıları attıklarına pişman edebiliyor ancak Twitter'da yer alan binlerce tweet içerisinden bunları seçmek veya geriye giderek taramak da oldukça zor. Dolayısıyla eski tweetleri başarıyla silebilmek için kullanmak isteyebileceğiniz bazı yöntemlere sizlerle birlikte göz atmaya karar verdik.

Twitter'ın mobil uygulamalarında maalesef aşağıda bahsedeceğimiz yöntem kullanılamıyor ancak yine de mobilde de tweet atabilmek isteyenler öncelikle aşağıdaki bağlantılardan da faydalanabilirler.

Twitter'da yer alan gelişmiş arama motoru kullanıcılara oldukça geniş olanaklar sunuyor ve bu nedenle https://twitter.com/search-advanced adresine tıkladıktan sonra karşınıza çıkan arama penceresi, istenmeyen eski tweetleri bulmak için bir hazine değerinde.

Sayfayı açtığınızda fark edebileceğiniz gibi eski tweetlerimizi aramak için oldukça güzel seçenekler mevcut. Benim kişisel olarak kullandığım yöntem ise "Bu kelimelerin tümü" bölümüne içeriğinden hoşlanmadığım kelimeyi yazmak ve daha sonra "Bu hesaplardan" kısmına da kendi kullanıcı adımı yazarak "Ara" butonu ile devam etmek. Bunun bir örneğini hemen aşağıdaki resimde görebilir ve kendi hesabınızda da bir benzerini yapabilirsiniz.

Ara butonuna bastığımızda karşımıza o kelimeye dair bir veya birden fazla sonuç çıkacaktır. Bu sonuçlardan istediklerimizi temizlemek için tek yapmamız gereken "üç nokta" işaretine tıklamak ve karşımıza çıkan "Tweeti sil" butonu ile devam etmek.

Elbette bu yöntemi kullanarak istenmeyen pek çok tweetten kurtulmak mümkün ancak teker teker silme işleminin yapılmasının gerekmesi maalesef bazı kullanıcılar için yeterince hızlı olmayacaktır. Dolayısıyla toplu tweet silme işlemlerine ihtiyaç duyabilecek kullanıcılarımız da var.

Twitter Archive Eraser programı tam da bu iş için kullanılabiliyor ve sadece tweetlerinizi silmekle kalmıyor, favorilerinizi kaldırabiliyor, retweetleri kaldırabiliyor, özel mesajları yok edebiliyor ve dilerseniz toptan dilerseniz de seçimli tweet silme işlemleri yapmanıza olanak tanıyor.

Programı indirmek için aşağıdaki bağlantıdan faydalanabilirsiniz:

Bunun yanında mobil uygulamalar da tweet silme işlemi için mevcutlar ancak içlerinden en düzgün çalışanı olarak karşımıza Tweeticide çıktı. Maalesef sadece iOS işletim sistemli mobil cihazlarda çalışması ise Android kullanıcılarını biraz üzecek.

Bu uygulama ve programlar haricinde bu işi yapan pek çok web servisi yahut diğer yazılım mevcut fakat hesabınızın yetkilerini bu tip programlara vermeden önce biraz dikkatli olmanızı öneriyorum. Zira hesabını kaptıran, pek çok kişiyi durup dururken takip etmeye başlayan ve Twitter hesabını tümden kaybeden kullanıcıların adedi oldukça fazla. Gerekli durumlarda programa yetki vermek gerekebiliyor fakat işiniz bittiğinde bu yetkileri kaldırmayı da unutmamalısınız.

En güvenli yöntem ise tabii ki biraz vakit almasına karşın Twitter'ın kendi arama aracını kullanarak silinmesini istediğiniz tweetlerden kurtulmak.

Android Cihazlarınızda Şarjınızı Daha Uzun Süre Kullanmanın Yolları

YORUMLAR