Eski Tabletlerinizi ve Akıllı Telefonlarınızı Güvenlik Kamerası Olarak Kullanın

Eski mobil cihazlarınızı güvenlik kamerası olarak değerlendirmeye ne dersiniz?

Eski Tabletlerinizi ve Akıllı Telefonlarınızı Güvenlik Kamerası Olarak Kullanın

Merhaba Tamindir takipçileri. Eğer işyerinizin güvenliğini sağlamak, tatile çıktığınızda veya evden uzak kaldığınızda gözünüzün arkada kalmasını engellemek isterseniz çoğu zaman güvenlik kamerası çözümlerine başuruyorsunuz. Bu iş için klasik olarak bir güvenlik firmasıyla anlaşıyorsunuz ve evinize veya işyerinize güvenlik kameraları taktırarak bu ihtiyacınızı gideriyorsunuz. Fakat bu tür bir işlem işletmeniz veya eviniz için biraz maliyetli olabilmekte. Bu yazımızda da size alternatif güvenlik kamerası çözümlerini tanıtacağız ve çok daha düşük maliyetli bir şekilde bu ihtiyacınızı gidermenize yardımcı olacağız.

Anlatacağımız yöntemler temel olarak bir Android veya iOS cihazı bir güvenlik kamerasına dönüştürüyor. Birçoğumuz artık verimli bir şekilde çalışmayan ve daha güçlü bir modelle değiştirdiğimiz akıllı telefon ve tabletlerimizi atmayıp saklıyoruz. İşte bu yöntemlerle bir köşede bekleyen bu eski Android veya iOS telefon veya tabletinizi değerlendirebiliyor ve bir güvenlik kamerasına dönüştürebiliyorsunuz. Ayrıca bakıma muhtaç yakınlarınızı, küçük çocuklarınızı veya bebeklerinizi izlemek için bir bebek kamerası, evcil hayvanlarınızı takip etmek için bir hayvan kamerası kullanma ihtiyacı oluşabiliyor. Bu ihtiyaçlarınızı da karşılayacak yöntemleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Android güvenlik kamerası ve iOS güvenlik kamerası ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz yazılımlar ve uygulamalar şunlar:

AtHome Video Streamer ve AtHome Camera

AtHome yazılımları mobil cihazınızı veya bilgisayarınızı bir güvenlik kamerasına dönüştürmek için kullanabileceğiniz başarılı yazılımlar. AtHome Video Streamer temel olarak yüklediğiniz cihazı bir güvenlik kamerasına çeviriyor. AtHome Camera ise AtHome Video Streamer ile güvenlik kamerasına çevirdiğiniz cihazı uzaktan kontrol etmenize ve kamera görüntülerini izlemenize yardımcı oluyor.

AtHome Video Streamer kullanarak mobil cihazınızı veya bilgisayarınızı güvenlik kamerası yapmak için ilk olarak AtHome Video Streamer'ı güvenlik kamerasına dönüştüreceğiniz cihaza yükleyin:

Eğer AtHome Video Streamer'ı bilgisayarınıza yükleyecekseniz web kameranızın bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olun. AtHome Video Streamer uygulamasını veya programını yüklediğiniz cihazda birkaç farklı öğeye ihtiyacınız olacak. Bu bilgiler CID adlı tanımlama numarası, kullanıcı adı ve şifresi. Kullanıcı adını ve şifresini siz belirliyorsunuz. Biz Android cihazımızı AtHome Video Streamer ile bir güvenlik kamerasına dönüştürdük. Android cihazımızda uygulamayı açtıktan sonra karşımıza şu ekran çıktı:

Bu ekranda bize iki seçenek sunuluyor; "Start to Use Now" seçeneği herhangi bir kayıt işlemine girişmeden uygulamayı direkt olarak kullanamnızı sağlıyor. "Login / Registration" kısmı ise bir e-posta adresi ve şifre belirleyerek kayıt olmanıza ve uygulamanın ek özelliklerinden faydalanmanıza yardımcı oluyor. Biz kayıt işlemini gerçekleştirerek bir sonraki adıma geçtik.

2. adımda karşımıza şu ekran çıktı:

Bu ekranda işaretli alan içerisindeki CID numarasını bir köşeye kaydedin, güvenlik kamerası yayınını izlemek istediğimiz cihazda bu numaraya ihtiyacımız olacak. Eğer sağ üst köşedeki Dim tuşuna dokunursanız mobil cihazınızın ekranı kapanıyor ve güç tasarrufu sağlanıyor. Bu süre boyunca güvenlik kamerası yayını kesintiye uğramıyor. CID numarasını kaydettikten sonra sol üst köşede işaretli olan "Menu" tuşuna dokunun. Menu ekranı şu şekilde:

Menu üzerinde "Change" seçeneğine dokunun. Bu adımdan sonra kendimize bir kullanıcı adı ve şifre belirleyeceğiz:

Kendinize bir kullanıcı adı ve şifre belirlemenin yanısıra bu ekranda "Streamer Name" bölümünü kullanarak güvenlik kameranıza isim verebiliyorsunuz. Belirlediğiniz Username ve Password bilgilerini bir kenara kaydedin. Artık AtHome Video Streamer kullanılmaya hazır. Android cihazımızdaki görüntüleri izlemek için bilgisayarımızda AtHome Camera yazılımını kullandık. AtHome Camera'nın Android ve iOS versiyonları da mevcut. Bu sayede farklı bir mobil cihazdan güvenlik kamerasına dönüştürdüğünüz eski telefon veya tabletinizdeki görüntüleri takip edebiliyorsunuz.

AtHome Camera'yı indirmek için bu bağlantıları kullanabilirsiniz:

Bilgisayarımızda AtHome Camera yazılımını çalıştırdıktan sonra karşımıza bu ekran çıktı:

AtHome Video Streamer'ı mobil cihazımızda çalıştırdığımızda oluşturduğumuz kullanıcı hesabı bilgilerini bu pencerede girerek hesabımız üzerinden AtHome Camera yazılıma giriş yaptık. AtHome Camera ana penceresi şu şekilde: 

Bu pencerede sol üst köşede işaretli olan alan içerisindeki "Add Camera" tuşuna tıklayarak AtHome Video Streamer ile güvenlik kamerasına dönüştürdüğümüz cihazı programa tanıtmanız gerekiyor:

Daha önceden kaydetmiş olduğunuz CID, kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi Add Camera bölümünde girin. Tekrar AtHome Camera ana penceresine döneceğiz:

Ana pencereye döndükten sonra ortadaki siyah bölümler üzerinde yer alan "Select Video" tuşlarından birne tıklayın, tıkladıktan sonra şu pencere açılacak: 

Bu pencerede "OK" tuşuna tıkladığınızda güvenlik kameranız algılanacak ve yayın başlayacak. Eğer yayın yapılan pencerenin üzerine fare imlecinizi taşırsanız ek seçenekleri görebileceksiniz:

Bu bölümdeki seçenekleri kullanarak güvenlik kamerasının mikrofonunu açarak sesleri duyabilir, video kaydını başlatabilir, ekran görüntüsü alabilir, video kalitesini ayarlayabilir veya çift taraflı sesli iletişimi başlatabilirsiniz.

Eğer herhangi bir nedenden ötürü AtHome yazılımlarını kullanamadıysanız aşağıdaki alternatif güvenlik kamerası uygulamaları mobil cihazınızı bir güvenlik kamerasına dönüştürebilir:

SalientEye Home Security Alarm

SalientEye Home Security Alarm bir hareket dedektörü olarak çalışan bir Android uygulaması. SalientEye Home Security Alarm'ı yüklediğiniz Android cihaz görüş alanında herhangi bir hareket gerçekleştiğinde otomatik olarak fotoğraflar çekiyor. Çekilen bu fotoğraflar size e-posta veya bildirim yollarıyla iletilebiliyor. Ayrıca uygulamanın hareket algıladığında alarm çalmasını da sağlayabiliyorsunuz. SalientEye Home Security Alarm'ı bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

Eğer SalientEye Home Security Alarm ile güvenlik kamerasına dönüştürdüğünüz eski Android cihazınızı uzaktan kontrol etmek isterseniz Salient Eye Security Remote uygulamasını kullanabiliyorsunuz:

Smart Home Security WardenCam

Smart Home Security WardenCam benzer uygulamalara göre biraz daha pratik bir kullanım sunuyor.  Uygulamayı Gmail hesabınız üzerinden kullanabiliyorsunuz. Güvenlik kamerasına dönüştürmek istediğiniz Android veya iOS cihaza Smart Home Security WardenCam kurduktan sonra görüntüyü izlemek istediğiniz cihaza da Smart Home Security WardenCam uygulamasını kuruyorsunuz ve Gmail hesabınız üzerindne giriş yapıyorsunuz. Seyirci veya güvenlik kamerası seçimi yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Smart Home Security WardenCam'ın en kullanışlı özelliği ise bulut depolama desteği. Smart Home Security WardenCam ile kaydedilen videolar Dropbox hesabınız üzerinde depolanabiliyor. Çift taraflı görüşme özelliği, gece görüş modu uygulamanın diğer özellikleri.

Smart Home Security WardenCam'ın tek eksi yönü ücretsiz versiyonunun 24 saatlik deneme süresi vermesi. Eğer uygulamayı sınırsız olarak kullanmak isterseniz premium hesaba düşük bir ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz. Smart Home Security WardenCam'ı bu bağlantıyı kullanarak Android veya iOS cihazınıza indirebilirsiniz:

Umarız anlattığımız çözümler ihtiyacınızı karşılamıştır. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Akıllı Telefon Nasıl Web Kamerası Olarak Kullanılır?

YORUMLAR